ORHAN OSMAN & HIS BOUZOUKI ORCHESTRA ‘’İSTANBUL REBETLERİ’’
İSTANBUL REBETLERİ TÜM MÜZİK MARKETLERDE..

Orhan Osman, kendine has tekniği ve müzikal fikirleriyle takdir toplayan başarılı bir buzuki sanatçısı.. Almanya doğumlu, Türk asıllı, Yunan vatandaşı..

1996 yılından itibaren yaşamını İstanbul’da sürdürüyor. Sırasıyla; “Devr-i Alem”, “Gökkuşağı”, “Maziden”, “Kolik” isimleriyle toplam dört albüm yayımladı…

ORHAN OSMAN özellikle Balkan müzikleri alanında önemli bir değer olarak karşılanıyor.. Türkiye’de yaptığı aranjmanlar ve cover’larıyla Balkan müziğinin en önemli temsilcisi olarak anılıyor.

Türkiye’deki önemli müzisyenlerle ortak albüm çalışmaları da bulunan sanatçı, Türk dizi ve film müziklerinde besteleri ve buzukisi ile yer aldı..

ORHAN OSMAN Yıllar önce rebetiko mekanlarında yaptığı müzikleri ve müziklerin anlattığı aşk, hüzün, ayrılık, göç kokan hikayeleri repertuaruna aldı.. “İstanbul Rebetleri” nde herkesin bu hikayeleri anlaması için  Tükçe sözlü Rebetiko müziği yaptı.. Başka bir değişle Orhan Osman’ın bu çalışmasından rebetiko, yıllar sonra çıkış yeri olan Anadolu topraklarına, Türk-Yunan sentezi ve modern aranjmanlarıyla geri döndü…


ORHAN OSMAN Türkiye ve Yunanistan arasında kurduğu köprüyü; Rebetiko müziği yapan müzisyenlere verilen “Rebet” ismi ve başına getirdiği “İstanbul” ile tanımlıyor.

Şarkılarında; Karşı Kıyı’dan (Yunanistan) gelip Ada’da bir Türk kıza aşık olan gencin hikayesini, Bıçkın delikanlı Manolis’in bağlama ve bıçaktaki ustalığını, Eski rakı sofralarının tadını, Sevdiğini yakıp kavuran Marika’yı anlatıyor…

Şarkılarını; buzuki, Cura, Gitar, Bas, Akordeon, Keman ve vokaller eşliğinde, Türk-Yunan sentezinde hazırladığı aranjmanlarla sunuyor…

ORHAN OSMAN’ın ‘’İSTANBUL REBETLERİ’’ isimli bu albümde toplam 19 şarkı bulunuyor..
DVD ve CD olarak müzik marketlerde olan ORHAN OSMAN’’İSTANBUL REBETLERİ’’tüm dinleyiciler için doyumsuz,keyifli anlar yaşatacak..

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kendinden Kaçak (2022) Alex Cross (2013) Yol Ayrımı (2017) Gomorra (2008) Çınar Ağacı (2011) Son Kalan - Lone Survivor (2014)

Leave a comment