Beş Altın Küre Ödüllü Oppenheimer, 26 Ocak’tan İtibaren Paribu Cineverse IMAX Salonlarında Yeniden Vizyona Giriyor

81. Altın Küre Ödülleri’nde beş ödülle geceye damgasını vuran ve 13 dalda Oscar’a aday gösterilen Oppenheimer, 26 Ocak’tan itibaren Paribu Cineverse IMAX salonlarında yeniden gösterime girecek. Atom bombasının babası J. Robert Oppenheimer’ın yaşamına dair bu çarpıcı film, IMAX salonlarında izleyicilere farklı bir deneyim yaşatacak.

    Bir Christopher Nolan filmi olan Oppenheimer, 81. Altın Küre Ödülleri’nde 5 Altın Küre Ödülü kazanarak seneye damgasını vuran filmlerden biri oldu. Drama dalında “En iyi Film” Altın Küre ödülünü kazanan filmin yönetmeni Christopher Nolan “En İyi Yönetmen” ödülüne, Oppenheimer’a hayat veren başrol oyuncusu Cillian Murphy ise “Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görüldü. Robert Downey Jr. “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü kazanırken, Ludwig Göransson’un bestelediği etkileyici film müziği de “En İyi Özgün Müzik” ödülünün sahibi oldu.

    Christopher Nolan’ın yazıp yönettiği Oppenheimer, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilme sürecini gözler önüne seriyor. Film, izleyicileri dünyayı kurtarmak için yok etme riskini almak zorunda kalan bu gizemli adamın heyecan dolu paradoksuna iten, tamamı IMAX kameraları ile çekilmiş epik bir gerilim. IMAX siyah beyaz analog görüntülü bölümler içeren ilk film olma özelliği de taşıyan Oppenheimer, IMAX 65mm ve 65mm geniş format kombinasyonu kullanarak çekildi.

    Bu yıl 96. kez sahipleriyle buluşacak olan Oscar Ödülleri’nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil 13 dalda aday olduğu açıklanan Oppenheimer, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için 26 Ocak’ta yeniden sadece Paribu Cineverse IMAX salonlarında izlenebilecek.

    HaftaninFilmi.com’dan Filmler

    Gösterimdekiler (17. hafta):
    Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
    Arşivden Seçkiler:
    Almanya’ya Hoşgeldiniz - Almanya: Willkommen in Deutschland (2011) Kürtaj - L'événement (2022) Boynuzlar - Horns (2015) Koleksiyoncu - The Collector (2010) Uzun Yol (2014)