ÖLÜM KADINA YAKIŞIR… (DEATH BECOMES HER)

Hangimiz aynanın karşısına geçip göz çevremizde oluşmaya başlayan çizgilere bakmayız ki?.. İnsanoğlu ileri teknoloji ve tıbbi yöntemlerle her ne kadar genç kalmayı başarıyor gibi görünse de ne yazık ki yaşlılığı hiçbir şey gizleyemiyor… Yaşlılığın dehşetine kapıldığınız anda birisi çıkıp size bir iksir verse, içtiğiniz anda vücudunuz gençleşip yaşınız sabitlense nasıl olur?

Çok cazip gibi görünen bu durumu ele alıyor 1992 yapımı Ölüm Kadına Yakışır isimli film…

Orjinal ismi Death Becomes Her olan filmin başrollerini Meryl Streep, Bruce Willis ve Goldie Hawn paylaşıyor. En İyi Görsel Efekt dalında Akademi Ödülü alan Ölüm Kadına Yakışır’ın yönetmeni ise Robert Zemeckis… Konu itibariyle merak uyandırıcı, yönetsel anlamda oldukça başarılı. Bununla birlikte oyuncu performansları müthiş. Zaten Merly Streep’in oyunculuğu konsunda yorum yapmak bile gereksiz diye düşünüyorum. Meryl Streep gibi çarpıcı bir karakter oyuncusunun performansının yanında Goldie Hawn’ın performansının da oldukça yeterli olduğunu düşündüm;  uyum içerisinde görünüyorlardı.

Filmi 1992 yılında seyredenleriniz var mı bilemem; ben dün ikinci kere seyrettim ve çok enteresan bir şey hissettim. Filmi ilk seyrettiğim zamanki duygu durumum ile ikinci seyrettiğimdeki duygu durumu birbirinin zıttıydı. Bedenimizin genç, dinç ve güzel haline çok alışıyoruz sanırım. Öte yandan herşey olduğu gibi kalsaydı ciddi boyutta sıkıcı ve anlamsız bir hayatımız olabilirdi. Doğa kanunları gereği bu seçeneğin gerçekte ne hissettireceğini asla öğrenemeyeceğiz… Tabii ki filmin tek konusu bu değildi. Saplantılı bir aşkın hayatımızda nelere yol açabileceğini de farklı açılardan ele almış bir kurguyla karşı karşıyayız. Her iki ana tema ve işlenen diğer konuların sentezini seyretmek çok keyif vericiydi. Kara mizah olarak adlandırabileceğimiz filmi seyretmediyseniz hemen seyretmenizi önemle tavsiye ediyorum…

Sadece iyilik ve güzellik dolu tecrübeler yaşadığımız, huzur ve sevgi dolu güzel günler diliyorum…

En içten sevgi ve saygılarımla…

Göksel Aksel

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Orman Çetesi - Les As de la Jungle (2017) 100 Yılın Muhafızları: İstanbul Muhafızları (2021) Uzak Çığlık - Far Cry (2014) Dünyanın Bütün Parası - All the Money in the World (2018) Yumrukları Gevşetmek - Unclenching the Fists (2022) Model - The Model (2017)

Leave a comment