Okan Üniversitesi’nin Gastronomi Bölümü bünyesindeki Mutfak Sanatları Merkezi,Gastronomi Mutfağı ve Restoranın yer aldığı, dünya standartlarındaki 1000 metrekarelik yeni bina,08 Şubat 2013 Cuma günü saat 09.30’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katıldığı törenle açıldı. Gıda ve yiyecek-içecek sektörünün tanınmış isimlerinin de katıldığı açılış töreninin ardından “Türkiye’nin Et ve Süt Politikası” başlıklı panel düzenlendi.

Dünya çapında tanınan şef aşçılar yetiştirmeyi hedefleyen Okan Üniversitesi,32 öğrenciye aynı anda hizmet verebilen Türkiye’nin en büyük gastronomi mutfağını hayata geçirdi. Üniversitenin Gastronomi Bölümü bünyesindeki “O’Mutfak” adı verilen 1000 metrekarelik  uygulama mutfağı ve restoranı,törenle açıldı.Üniversitenin Tuzla Kampüsü’nde düzenlenen açılış törenine Bakan Eker’in yanısıra Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan ve Rektör Prof. Dr. Şule Kut’un ve sektörün önde gelen isimleri katıldı. 2 adet 32 kişilik aşçılık ve bir adet 18 kişilik pastacılık uygulama sınıfı ile bir restoranın yer aldığı binanın açılış kurdelesini kesen Bakan Mehdi Eker, kendi için özel olarak hazırlanan şef aşçı kıyafetini giyerek O’Mutfak’ı gezdi.Gastronomi Bölümü öğrencileriyle bir süre sohbet eden Eker, açılışın ardından Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nün düzenlediği “Türkiye’nin Et ve Süt Politikası” konulu panelin açılışında konuştu. Türkiye’nin gıda maddeleri konusunda dışarıya hiçbir şekilde bağımlı olmadığını belirten Eker, “Bugün TÜİK’in açıklamasına göre Türkiye 16 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç ediyor. Bu alanda kendi ihtiyacını karşılayarak dünyada da daha fazlasını satan bir ülke haline geldi” diye konuştu.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sessiz Tepe: Karabasan 3D - Silent Hill: Revelation 3D (2012) Umut Üzümleri (2013) Öz Hakiki Karakol: Asayiş Berkemal Aga (2012) Çakal (2010) Ayla (2017) Sefiller - Les Miserables (2020)

Leave a comment