“Oyun” adlı filmiyle pek çok ödül alan Pelin Esmer’in bu yıl İstanbul Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü, Adana Altın Koza  Film Festivali’nde de En iyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanan filmi “11’e 10 Kala” vizyona giriyor.Başrollerini Nejat İşler ve Mithat Esmer’in oynadığı film 25 Eylül’de seyirciyle buluşacak. Pelin Esmer, Nida Karabol Akdeniz ve Tolga Esmer yapımı filmin dağıtımını Özen Film üstlenecek.

Önde gelen festivallerden davetler

“11’e 10 Kala” Türkiye’deki festival başarılarından sonra dünyanın en saygın festivallerinden davetler aldı. Sonbaharda dünyanın önde gelen festivallerinden birinin ana yarışma bölümünde yer alacak film için önümüzdeki aylarda uzun bir festival maratonu bekliyor.

Ödüllü senaryoya uluslararası destekler

Pelin Esmer kendisine Adana Altın Koza’da En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini getiren senaryoyu Cannes Film Festivali’nin konuğu olarak dört buçuk ay kaldığı Paris’te başladı, İstanbul’da tamamladı. Senaryoya Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rotterdam Film Festivali ve Global Film Initiative destek oldu. Ayrıca Avrupa’nın en önemli kültür ve sanat kanalı Arte France filme ortak yapımcı olarak katıldı.

Güçlü kadro

Filmin başrollerini Mithat Esmer ile Türk sinemasının son yıllardaki en yetenekli oyuncularından Nejat İşler paylaştı. Filmde diğer rolleri Tayanç Ayaydın, Laçin Ceylan, Savaş Akova ve Tülin Özen gibi ödüllü oyuncular paylaştı. Tamamı İstanbul’da, 6 haftada çekilen filmin görüntü yönetmeni Özgür Eken, sanat yönetmeni Naz Erayda oldu.  Filmin kurgusunu yönetmen Pelin Esmer, Ayhan Ergürsel ve Cem Yıldırım’la birlikte gerçekleştirdi.

Koleksiyoncu ile kapıcısının öyküsü

“11’e 10 Kala”, tutkulu bir koleksiyoncu olan Mithat Bey’le kapıcısı Ali’nin öyküsüdür. İstanbul Mithat Bey için koleksiyonu kadar sınırsız, Ali için kapıcısı olduğu Emniyet Apartmanı ve yakın çevresiyle sınırlıdır. Apartmanın diğer sakinleri deprem endişesi ve daha değerli bir eve sahip olma tercihiyle binayı yıkıp yeniden inşa etmeyi isteyince, Mithat Bey’in koleksiyonları uğruna verdiği savaşların en zorlusu başlar. Artık apartman, yalnız yaşayan bu iki adamın ortak kaderidir. Koleksiyonun devamlılığı için başlayan ilişkileri, Mithat Bey’in Ali’ye İstanbul’u devretmesiyle farklı bir boyuta geçer, birbirlerinin kaderlerini farketmeden değiştirdikleri bir noktada biter.

www.11e10kala.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bir Daha Asla Kar Yağmayacak - Never Gonna Snow Again (2021) Azazil: Düğüm (2014) Hititya: Madalyonun Sırrı (2013) Keskin Nişancı - American Sniper (2015) Pretoria'dan Kaçış - Escape From Pretoria (2020) Arı Maya 3: Altın Küre - Maya The Bee 3: The Golden Orb (2023)

Leave a comment