ÖDÜLE DOYMAYAN
“BİR BABA HAMLET”
BABA SAHNE’DE!

Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu’nun enerji dolu üstün performanslarıyla tiyatro sezonunun en çok ilgi gören oyunlarından “Bir Baba Hamlet”, ödüle doymuyor. Afife Tiyatro Ödülleri 2018’den Haldun Dormen Özel Ödülü dahil olmak üzere toplam 3 ödülle ayrılan “Bir Baba Hamlet”; 19, 20 ve 21 Mayıs’ta Baba Sahne’de, oyunun hızla tükenen biletleri ise babasahne.com’da ve gişede!

Afife Tiyatro Ödülleri 2018’de Haldun Dormen Özel Ödülü’ne layık görülen “Bir Baba Hamlet”, aynı zamanda Yılın En Başarılı Yönetmeni (Emrah Eren) ve Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu (Murat Akkoyunlu) ödüllerini de kazandı. Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri 2018’de Yılın Erkek Oyuncusu (Murat Akkoyunlu) ve Yılın Sahne Tasarımı (Barış Dinçel) ödüllerini kazanan oyun; Akkoyunlu’ya 2018 TEB Ödülleri’nde Yılın Erkek Oyuncusu Ödülü’nü, Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri 2018’de ise Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu’ya Komedi/Müzikal dalında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü getirdi. “Bir Baba Hamlet”, 18. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde ise Komedi Ensemble Ödülü’nü kazandı.

Baba Sahne’nin kendi prodüksiyonu “Bir Baba Hamlet”te; kalaslarından dekor, heveslerinden oyun yapmak üzere yola çıkmış iki cüretkâr oyuncu, kendilerine kurban olarak Shakespeare’in başyapıtı “Hamlet”i seçmişlerdir. Cansiparane bir cesaretle seyircinin önünde buna yeltenirler, ama kısa sürede temsil “can havli”ne dönüşür. Biri, oyunculuk için istediği ortamı bulamadığı anlaşılan Shakespeare uzmanı gibi davranan yarım porsiyon aktör; diğeri de şarkı söyleme hevesiyle sürekli müzikallerden dem vuran bir şaşkın… Eli yüzü düzgün, başı sonu belli, dört başı mamur, babalar gibi bir Hamlet düşlerlerken, ortaya çıkan kepazelik “Bir Baba Hamlet”e döner. “Ha unutmadan, çürümüş bir şeyler var Danimarka Krallığı’nda!”

“Bir Baba Hamlet”, Sebastian Seidel’in, komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten’in usta işi çevirisi ve Baba Sahne’nin babacan yorumuyla bu toprakların tiyatro geleneğine göz kırpıyor. Dünya literatürünün en önemli oyunlarından biri olan “Hamlet”i alışılmadık bir yorumla sahneye taşıyan “Bir Baba Hamlet”in yönetmen koltuğunda Emrah Eren oturuyor. Sahne ve kostüm tasarımını Barış Dinçel, ışık tasarımını Yakup Çartık, hareket düzenini Işıl Zeynep’in yaptığı oyunun müzikleri Can Şengün, eskrim koreografisi Deniz Özmen, şarkı sözleri ise Faruk Üstün imzasını taşıyor.

Gittiği tüm şehirlerde tiyatroseverlerin çok büyük ilgiyle karşıladığı iki perdelik “Bir Baba Hamlet”, 19 Mayıs Cumartesi ve 21 Mayıs Pazartesi akşamları 20.30’da, 20 Mayıs Pazar günü ise 16.00’da Baba Sahne Savaş Dinçel Salonu’nda sahnelenecek. Oyunun biletleri, babasahne.com’dan ve gişeden temin edilebilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kadın İsterse - Potiche (2011) Beyaz Tanrı - Feher Isten – White God (2015) Aşk ve Savaş (2022) Konuşan Hayvanlar (2019) Karlar Kraliçesi 3: Ateş ve Buz - The Snow Queen 3: Fire and Ice (2017) Yaralı Keklik (2019)