Senaryosunu Ali Taran’ın yazdığı, Mehmet Bahadır Er ve Maryna Gorbach’ın yönettiği NO OFSAYT filmi UIP’nin dağıtımıyla 11 Aralık’ta vizyona giriyor.

Ali Tarantula 45 yaşlarında, eğitimi sınırlı, kentin büyüklüğü ile küçüklüğü arasında sıkışmış, ‘kendinden menkul’ bir otoriteye sahip, özünde ‘arıza kere arıza’ biri. Bu Ali Tarantula bir gün futboldaki ofsayt kuralına kafayı takıyor.
Neler mi Yapıyor? İlgili Haberleri ekte bulabilirsiniz…

·         SİNAN ENGİN CANLI YAYINDA KİM İÇİN “TAM SOPALIK” DEDİ?

·         ABDURRAHİM ALBAYRAK UÇAKTA NEDEN ‘AGANİGİ-NAGANİGİ’ DİYE BAĞIRDI?

Ali Tarantula uçakta Abdurrahim Albayrak’la tanışıyor. Aralarında ‘ofsaytlı bir aganigi’ muhabbeti oluyor.

·         TARAFTAR LİDERLERİ ‘NO OFSAYT’ DİYOR!

Taraftar Liderleri Beşiktaşlı Alen, Fenerbahçeli Yücel, Galatasaraylı Ömer, Sivassporlu Mesut ve Trabzonsporlu Mehmet ile “Testi kebabı” yeyip “ofsayta karşı el ele, kalp kalbe, omuz omuza, sırt sırta, tek yürek, tek bilek…” oluyor.

Ali Taran’ın sinema projesi NO OFSAYT 11 Aralık’ta seyirciyle buluşuyor.

SİNAN ENGİN CANLI YAYINDA KİM İÇİN “TAM SOPALIK” DEDİ?

Telegol‘ün değişmez yorumcularından Sinan Engin, canlı yayında stüdyoya davetsiz giren bir futbolsever* için “Bu adam tam sopalık!..” derken, Ahmet Çakar kendisine “Yanlış konuşuyorsun Sinan!..” diyerek müdahale etti. Programın sunucusu Serhat Ulueren’in araya girmesiyle tatlıya bağlanan olayın ardından programın yayınına devam edildi.

ABDURRAHİM ALBAYRAK UÇAKTA NEDEN ‘AGANİGİ-NAGANİGİ’ DİYE BAĞIRDI?

Spor ve iş dünyasının sevilen ve sempatik siması Abdurrahim Albayrak İstanbul-Cenevre seferini yapan uçakta, yolculardan biriyle* sohbet ederken bir anda sesini yükseltip “Aganigi-Naganigi” diye bağırınca, görevli hostes kendisinin yanına gelerek duruma müdahale etti. Olay büyümeden sakinleşen ünlü iş adamının yolculuk boyunca süren neşeli tavrı dikkatlerden kaçmadı.

TARAFTAR LİDERLERİ ‘NO OFSAYT’ DİYOR!

Taraftar Liderleri Beşiktaşlı Alen, Fenerbahçeli Yücel, Galatasaraylı Ömer, Sivassporlu Mesut ve Trabzonsporlu Mehmet ‘Testi Kebabı’ yeyip ofsayta karşı birlik oluşturdu. Fevkalade dostane bir havada geçen bu özel yemekte Alen “Biz futbolun… ofsaytsız futbolun daha zevkli olacağına yürekten inanıyoruz!..” dedi. Yücel “Ofsaytsız futbolun ilacı ‘Alisilin’dir!..” derken, Ömer “Futboldaki asapsal bozukluğun nedeni ofsayttır!..”, Mehmet “Ofsayt kalksın, futbolda her şey olur!..”, Mesut “Ofsayta karşı gerekirse Anadolu’yu kaldırırız ayağa!.” dedi.

Taraftar Liderleri’nin futboldan ofsaytın kaldırılması konusunda tam bir görüş birliği sağladığı akşam yemeği neşeli bir havada sona erdi. *Bir futbolsever *Yolculardan Biri — Ali Tarantula

NO OFSAYT GELİYOR! ALİ TARANTULA GELİYOR!

Ali Tarantula 45 yaşlarında, eğitimi sınırlı, kentin büyüklüğü ile küçüklüğü arasında sıkışmış, ‘kendinden menkul’ bir otoriteye sahip, özünde ‘arıza kere arıza’ biri. Bu Ali Tarantula bir gün futboldaki ofsayt kuralına kafayı takıyor.

Ali Taran’ın sinema projesi NO OFSAYT  11 Aralık’ta seyirciyle buluşuyor.
Tam 200 sinemada birden!..
www.noofsayt.com

NO OFSAYT GELİYOR!
ALİ TARANTULA GELİYOR
!

Ali Tarantula 45 yaşlarında, eğitimi sınırlı, kentin büyüklüğü ile küçüklüğü arasında sıkışmış, ‘kendinden menkul’ bir otoriteye sahip, özünde ‘arıza kere arıza’ biri. Buli Tarantula bir gün futboldaki ofsayt kuralına kafayı takıyor.

Elinde tabureyle ‘Telegole’ programına ‘selamünaleyküm’ giriyor. Arkasından Ahmet Çakar “…Maazallah… Başarılı olur da ofsaytı kaldırırsa biz ne hallere düşeriz!?.

Ondan sonra ya stat önünde mısır satarız ya da başka bir şey!..” diyor. Sinan Engin de Ali Tarantula’nın arkasından ilginç ve sevgi dolu bir yorum getiriyor; “Bu arkadaş var ya… Ali Tarantula… tam sopalık!..” Ali Tarantula durmuyor. Futbol Federasyonu’na dalıyor. Federasyon Başkanı bu ani ziyaretin arkasından küçük sesiyle “…Bana hemen güvenlik müdürünü çağırın!.. Nasıl girdi bu adam içeri?!.” sözleriyle Ali Tarantula’ya olan saygısını dile getiriyor.

Ali Tarantula profesyonel futbol hakemleriyle buluşup “…Ulan yapacak başka iş bulamadınız mı siz?..” deyip hakemleri onore ediyor. Alen’iyle, Yücel’iyle, Ömer’iyle, Mesut’uyla, Mehmet’iyle yani taraftar liderleriyle testi kebabı yeyip “ofsayta karşı el ele, kalp kalbe, omuz omuza, sırt sırta, tek yürek, tek bilek…” oluyor. Bu arada Hıncal Uluç televizyonlara çıkıp “…Ofsaytı kaldıralım… tabancayı daya futbolun kafasına… vur… ehe ehe ehe ehe… o olur!..” şeklinde çıkışlar yapıyor. Ali Tarantula uçakta Abdurrahim Albayrak’la tanışıyor. Aralarında ‘ofsaytlı bir aganigi’ muhabbeti oluyor.

Ali Tarantula elinde bir kutu lokum (güllü), UEFA’ya kadar dayanıyor. UEFA yetkilisine elleriyle lokum yediriyor. Ofsayta karşı Almanya, Fransa, İtalya ve Portekiz’de büyük destek sağlıyor, özellikle de Liechtenstein’da! Alt kat komşusu Aliye, Ali Tarantula’ya Tokat Yaprağı’ndan dolma yapıyor.
Ali Tarantula dolmanın yaprağını çerçeveletip duvara asıyor!

Ve bir gün… evet bir gün… Ali Tarantula’ya UEFA’dan bir mektup geliyor.
“Bu ne!?. Bu ne yaa!?. Türkçe değil bu!.. Nece lan bu?!..”

Filmin galası mı?.. Gala yok!.. Gala herkese 11 Aralık’ta 200 sinemada birden! Filmden görüntüler mi?.. Görüntü yok!.. Görüntüler herkese 11 Aralık’ta 200 sinemada birden!

Ali TARAN
ATSP HomeOffice
Ekim 2009 İstanbul

www.noofsayt.com

NO OFSAYT – KÜNYE
YÖNETMEN:
MEHMET BAHADIR ER
MARYNA GORBACH

PROJE & SENARYO:
ALİ TARAN

YAPIM KOORDİNATÖRÜ:
VURAL TURUNÇ

YAPIM UYGULAMA:
GÖKHAN SÖZERİ

GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ:
BARTEK KACZMAREK
OLCAY OĞUZ
WINNIE HEUN

SANAT YÖNETMENİ:
NADİDE ARGUN
SERDAR YILMAZ

KURGU:
ERKAN ÖZEKAN

SES TASARIM:
UMUT ŞENYOL

JENERİK & DİGİTAL EFEKT:
ALİ ÖZER ATÖLYE

OYUNCULAR:
YILDIRIM MEMİŞOĞLU, TAYLAN ERTUĞRUL, DENİZ OLGAÇ, AHMET ÇAKAR, SİNAN ENGİN, ZİYA ŞENGÜL, GÖKMEN ÖZDANAK, SERHAT ULUEREN, TUNCAY TARHAN, ENDER SAKALLI, BÜLENT ONUR, ALPER TÜREDİ, ALİ KEMAL BİRİNCİ, CENGİZ GÜÇLÜ, CELAL BIYIKLI, MARK LEVITAS, MURAT AKPINAR, OKTAY GÜRSOY, ALEN MARKARYAN, YÜCEL ASLAN, ÖMER HALİLOĞLU, MESUT DAŞTAN, MEHMET FINDIKÇI, ADA YILMAZ, ASLI OMAĞ, İSRAFİL KÖSE, CEYHAN AKKAYA, EKİN OLCAYTO, MEHMET BİÇEREL, İLHAMİ ALKAN, JOHANNA ALKAN OLSSON, ARDA TOPALOĞLU, ALİCAN BARLAS, CEM AVNAYIM, SOPHIE HUNTER, HIROŞI NAKAMA, AYGÜL GARLIGEVO, SAHER AGEL, BALA RAMAOĞLU, AGALI OUDO, SIDNEY BLACK, MARK GONZALO, BANU ÖZDEMİR, ERHAN GENÇ, SERHAT ÇAKILCIOĞLU, BATUHAN ENER, INGOLF WIDDER, LALE AKAD, NAKİ AKÇAKIR, NİLÜFER ATİLLA, ENİS BOZTEPE, BORA KARAKOL, ALKIM ÇETİN, ALİ OSMAN YANIK, UĞUR BİLGİN, ALİ YALÇINER, SEDAT ÇİÇEKOĞLU, EFECAN DOYMAZ, BERKE ER, FURKAN TAŞYUMRUK, ALEYNA ÇİÇEKOĞLU, VEYSİ BALTA, METE ERDOĞAN, VEHHAP ERUCU, AYTEKİN BİRKAN, HÜSEYİN CANDAŞ ÇETİNKAYA, UMUT BÜYÜKBAŞ, EREN VURDEM, SUAT GÜRGÖL, İSMAİL GÜRGÖL, HATİCE ESER, GÖKHAN SÖZERİ, ANIL KÖKSAL, MUSTAFA ERBEY, HATİCE YOSUNKAYA, EMİNE KALTALIOĞLU, ATİLLA PAKSOY, NİHAT KAYA, KİNYAS ATEŞ, MEHMET KAYA, HİKMET SUOĞLU, BÜNYAMİN KARAER, YASİN ERKAN, HASAN HÜSEYİN ÖZTEPE, İSMAİL YILDIZ, SEÇKİN DERDİYOK, İZZET KAÇMAZ, ENÜŞ KAÇMAZ, HANDE ÖZEN, MURAT TÜRSAN, ŞENER DALKILIÇ, ADİL KILIÇ, İBRAHİM AVCI, ADEM KARAKÜTÜK, YUNUS EMRE TURAN, SEDEF ÜNSAL, SİNAN UYSAL, KENAN ÜNSAL, BİRSEN DEMİRGEN, MELİHA OKYAR, MEHMET AVCI, FİKRET KONBAK, AZİZ GÜRAN, FATMA GÜNEŞ, BAYRAM DEMİR, MELEK ZERAKİOĞLU, ÖMER DİLER, FATMA DİLER, MURATCAN ORTAKÇI, CEM YONCA, OKTAY DEMİROK, ÇİĞDEM İTMİŞ, SEYİTHAN ZERAKİOĞLU, YASEMEN ZERAKİOĞLU, MEHMET YAHYALI, ENES SAYILI, CAFER ÜZÜM, RAMAZAN PAYAM, MÜRİVVET GÖKÇEL, EMİN MÜREN ARMAĞAN, HAMİT GÖNDEM, AHMET KORKMAZ, HARUN ŞAHİN, AHMET AKYÜZ, İLYAS AKSOY, NAMET ŞENSES, EMRAH POYRAZ, İSKENDER AKSOY, BAYRAM DEMİR, BAYRAM BATIK, NEJDET KOR
HINCAL ULUÇ VE ABDURRAHİM ALBAYRAK’A ÖZEL TEŞEKKÜR…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ayla (2023) Genç Deniz Canavarı Ruby - Ruby Gillman, Teenage Kraken (2023) İçimdeki Ses (2015) Lal (2014) Mile 22 (2018) Acı Bir Hayat Öyküsü - Precious (2010)

Leave a comment