NEW YORK’TA YANGIN VAR!
MANHATTAN KÖPRÜSÜNÜN ALTI TUTUŞTU!
AMERİKANIN GÖBEĞİNDE ARAÇ YAKTILAR!
MAHSUN, NEW YORK’UN GÖBEĞİNDE ARAÇ YAKTI!
TÜRKLER, AMERİKAYI AYAĞA KALDIRDI!

Amerika ve Türkiye’de  çekilen ve  bu yılın en çok beklenen filmi New York’ta Beş Minare’nin aksiyon sahneleri filmi izleyenlerin zihinlerinden silinmeyecek. Yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün yaptığı 5 Kasım’da izleyicisiyle buluşacak olan filmin çok konuşulacak olan patlama sahneleri New York’un simgesi haline gelen Manhattan Köprüsü altında gerçekleştirildi.  New York polisinin yoğun güvenlik önlemleri  altında gerçekleşen çekim boyunca 50 kişilik polis ekibi, en az set görevlileri kadar emek harcadı. Şehrin tam ortasında yanan araçtan dev dumanlar çıktığını gören New Yorklular, telaşa kapılarak polis merkezlerine ihbar telefonları yağdırdılar. İkiz kulelerin yerine cami yapılsın mı tartışmalarının yaşandığı ve kuran yakma eylemiyle doruğa tırmanan
‘Amerika’daki İslam paranoyası’nı anlatan New York’ta Beş Minare, konusu kadar sahnelerinin görkemiyle de konuşulacak..

Patlama sahnelerinde görev alan iki Amerikalı profesyonel dublör için iki ambulans, sekiz kişilik sağlık ekibi ve iki itfaiye aracı da hazır bekledi. Amerika’nın kalbi sayılabilecek bir merkezde, iki gün boyunca yolu trafiğe kapattırarak çekimlerini başarıyla tamamlanan Kırmızıgül , patlama sahnesiyle sinema sektöründe yaptığı ilklere bir yenisini daha eklemiş oldu. Amerika çekimlerinin yanı sıra Türkiye’de de  senaryo gereği 2008 model Jaguar patlatıldığı bilgisini veren yapımcı Murat Tokat, hiçbir masraftan kaçınmamış.

New York’ta Beş Minare filmi için Amerika’da üç ay boyunca çalışmalarını sürdüren Murat Tokat  “Bu  film uluslararası bir iş oldu. Yönetmen Kırmızıgül’ün en iyi işi olduğuna inandığım bu çalışma ülkemizde tekniği en yüksek film oldu. Daha önce çekilen yerli filmlerle alakası olmayan bu film, Türkiye sinema sektörüne dünyada yepyeni kapılar açabilir’ dedi.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
ÖRÜMCEK AĞINDAKİ KIZ “THE GIRL IN THE SPIDER’S WEB” (2018) Resident Evil 5: İntikam - Resident Evil: Retribution (2012) Şeytanın Günü - Devil’s Due (2014) Son Üç Gün - 3 Days To Kill (2014) Eski Kocam(ız) - Forget About Nick (2018) Körfez (2017)

Leave a comment