NEŞELİ AYAKLAR 2
“HAPPY FEET 2”

20 Ocak’ta, 3D ve 2D seçeneğiyle, Türkçe Dublajlı Olarak Sinemalarda.

Akademi Ödülü® hit animasyon “Happy Feet/Neşeli Ayaklar”ın devam filmi, üstün 3D teknolojisi ile izleyicileri Antarktika’nın muhteşem manzarasına bir kez daha davet ediyor.
Step Dansı Ustası Mumble’ın bir derdi vardır; çünkü minik oğlu Erik, koreografi fobisine kapılmıştır. Dans etme konusunda isteksiz olan Erik evden kaçar ve Kudretli Sven’le tanışır. Kudretli Sven, uçabilen bir penguendir! Mumble’ın bu etkileyici yeni rol modeliyle rekabet etmesinin hiçbir yolu yoktur.
Ama dünya büyük güçler tarafından sarsıldığında, işler daha da kötüleşir.
Mumble, işleri yoluna koymak için penguen uluslarını ve –minicik deniz canlılarından devasa ayıbalıklarına kadar her türden muhteşem canlıyı bir araya getirdiğinde, Erik babasının ne kadar cesur ve dayanıklı olduğunu anlar.

“Happy Feet Two/Neşeli Ayaklar 2”nin yönetmenliğini, ilk “Happy Feet/Neşeli Ayaklar” filminin yaratıcısı olarak Oscar® Ödülü’ne layık görülen George Miller üstleniyor. Türkiye’de 3 boyutlu seçeneğiyle ve Türkçe dublajlı olarak vizyona girecek filmin seslendirme ekibinde yer alan isimler şöyle ; Erdoğan Sarp (Erik), Ali Gül (Lovelace), Özlem Altınok (Gloria), Emrah Özertem (Mumble), Talha Sayar (Seymour), Mazlum Kiper (Yellaleg), Ali Ekber Diribaş (Noah), Sungun Babacan (Ramon), Orhan Kemal Aydın (Bill), Sefa Zengin (Will), Murat Şenol (Raul), Nüvit Candemir (Memphis), Özgür Özdural (nestor), Güneş Berberoğlu (Carmen), Ali Düşenkalkar (Sven), Serra Savaşman (Boadicea).
George Miller, senaryoyu Gary Eck, Warren Coleman ve Paul Livingston’la birlikte yazdı. Miller ayrıca, filmin yapımcılığını Doug Mitchell ve Bill Miller’la birlikte üstlendi. Chris deFaria, Philip Hearnshaw, Graham Burke ve Bruce Berman, yürütücü yapımcı olarak görev alıyor. Filmin görüntü yönetmeni David Peers, canlandırma yönetmeni ise Rob Coleman. Filmin şarkılarını seslendiren isim P!nk; müzik ise John Powell’a ait.
Warner Bros. Pictures, Dr. D. Studios ile, Village Roadshow Pictures ortaklığında bir Kennedy Miller Mitchell yapımı olan George Miller filmi, “Happy Feet Two/Neşeli Ayaklar 2”yi sunar. Film 3D, ve 2D seçenekleri ile Türkçe dublajlı olarak gösterime girecek.
www.neseliayaklar2.com

YAPIM HAKKINDA
“Kim olduğunu ve nelere sahip olduğunu anlamak, hayatın bir parçası…”

~ “HAPPY FEET/NEŞELI AYAKLAR”IN MACERALARININ DEVAMI ~

2006 yılında gösterime giren bir film izleyicilere neşe vermekle kalmadı, ayaklarını yere vurup yüreklerindeki şarkıyı söylemelerini de sağladı.“Happy Feet/Neşeli Ayaklar” eleştirmenlerin ve her yaştan izleyicinin beğenisini kazanan, dünya çapında rağbet gören bir film oldu. Filmin kazandığı sayısız ödül arasında En İyi Canlandırma Film dalında Akademi Ödülü® de bulunuyordu. Yapım ayrıca çevre ve doğal hayatın korunması ile ilgili daha büyük çabaların harcanmasına önayak oldu. Film günlük konuşma diline de etki etti; “neşeli ayaklar” baş karakter Mumble’ın yeteneğine atıfta bulunarak step dansını ifade eden bir terim olarak kabul gördü.
George Miller, “Bu öyküleri genellikle çocuktaki yetişkin ve yetişkindeki çocuk için anlatıyorum. Bence ‘Happy Feet/Neşeli Ayaklar’ın bu kadar sevilmesinin nedenlerinden biri, kendine karşı dürüst olmak, cesur olmak; dünyaya ve kendine saygı göstermek gibi doğruluğu kanıtlanmış fikirleri işlemesiydi,” diye açıklıyor.
“Happy Feet Two/Neşeli Ayaklar 2”nin temelini oluşturan fikrin ortaya çıkışı, aslında Miller ve ekibinin ilk filme son rötuşları yaptığı döneme rastlıyor.
Miller, “Bir film üzerinde bu kadar uzun sure çalıştığınızda, karakterlere aşık oluyorsunuz. Ailenizin bir parçası oluveriyorlar,” diye devam ediyor. “Karakterleri düşünürken ortaya yeni öyküler çıkıveriyor; işte bu öyküler, ‘Happy Feet Two/Neşeli Ayaklar 2’ye gelmemizi sağladı. Bu karakterlerin dünyasına dönmek şaşırtıcı derecede kolay oldu; bir kez daha onlarla vakit geçirmek çok eğlenceliydi.”
Ama filmin yönetmenliğini, yapımcılığını ve Gary Eck, Warren Coleman ve Paul Livingston’la birlikte senaryo yazarlığını üstlenen Miller’ın niyeti Mumble, Gloria ve diğer penguenlerle birlikte Antarktika’ya dönmekten çok daha fazlasını yapmaktı. “Bence bir öykü anlatıcısının her filmden beklediği, izleyicinin bir şekilde özdeşleşebileceği bir deneyim yaşamasını, öyküde kendi hayatını görmesini sağlamaktır. Aile ve toplum hakkındaki bu yeni film, izleyiciye bu deneyimi penguenler aracılığıyla yapma fırsatı veriyor.”

Miller, ilk filmin ruhuna sadık kalmak istediği yeni filme bir yandan da daha fazla fiziksel komedi ve aksiyon katmak istediğini söylüyor. “‘Happy Feet Two/Neşeli Ayaklar 2’ şarkılar, danslar ve Antarktika’nın güzel manzarasıyla dolu; ama en büyüğünden en miniğine her boyutta yeni karakterler var,” diyor. Aslında, filmin en minik iki karakteri, Bill ve Will adlı iki küçük deniz kabuklusu.
Yapımcı Bill Miller, “İzleyicileri ilk filmden tanıdıkları ve sevdikleri karakterlerle yeniden tanıştırmalıydık; ama bu karakterleri ve izleyiciyi farklı bir yere götürmemiz, müzik ve dansla çıtayı yükseltmemiz gerekiyordu.”
Öykünün açılışında, vokal bakımından özürlü ama koreografi açısından yetenekli bir penguen olan Mumble ve Gloria, birer ebeveyn olmuştur. Mumble’ın zor geçen ergenliği, ideal bir baba olmaya hazırlanmasına izin vermemiştir. İmparator Penguenlerin geri kalanı dansın tadını çıkarırken, Mumble’la Gloria’nın kabarık tüylü oğulları Erik dansla ilgilenmiyor görünmektedir. Ancak Mumble oğlunu müziğe ayak uydurması için teşvik ederken, Erik’in ayakları birbirine dolanır… ve tepe üstü kara çakılıp alay konusu olur. Erik utanç içinde bir köşeye saklanır; Mumble’ın, oğlunun kendine güvenini geri getirme çabaları işleri daha da kötüleştirir.
George Miller, gözlemlerini “Mumble artık bir baba; roller değişmiş,” diye anlatıyor. “Şimdi de onun oğlu, babasının istediği kalıba girmemekte direnen bir evlat! Oğluyla gerçekten yakınlık kurmak istiyor. Hepimiz birer ebeveyn olduğumuzda, kendi anne babal
arımızdan daha iyi olacağımızı düşünürüz. Tabii ki biz de genellikle aynı hataları yaparız; çünkü iyi bir ebeveyn olmayı anlatan bir el kitabı yok. Mumble’a olanları da bu gerçeğin ışığında anlattım.”
Yapımcı Doug Mitchell anlatıyor: “Filmin temalarından biri, tabii ki baba oğul ilişkisi. Mumble, tüm ebeveynler gibi çocuğuna karşılıksız sevgi ve destek vermek için çabalıyor, Erik’in iyiliğini istiyor ama oğlunu biraz serbest bırakması ve kendi kimliğini bulmasına izin vermesi gerekiyor.”
Ancak yapımcıların bununla yetinmesi düşünülemezdi. Mumble’ın sadece babalık yolunda ilerlemesi değil, penguenlerin doğaya karşı mücadele vermesini sağlayarak tüm İmparator Penguen topluluğunu kurtarması gerekmektedir. Buz tabakalarındaki şiddetli değişimler, İmparator Penguenlerin hayatını tehdit ederken, onları kurtarmak için küçüklü büyüklü tüm yaratıkları harekete geçirmek, Mumble’a düşer.

“İstiyorsan, iradeni kullanacaksın. İradeni kullanırsan, senin olur.
SvenTHINKTM.  Her hakkı saklıdır, telifi bana aittir.”

~ GERİ DÖNEN VE YENİ SÜRÜNÜN SESLERİ ~

George Miller, “Happy Feet Two/Neşeli Ayaklar 2”nin başlangıcını “Eğlence zamanı,” diye anlatıyor. “Her şeyin merkezinde Mumble ve Gloria var. Gloria şarkı söylüyor, Mumble dans ediyor; herkes ikisinin arasındaki ritim ve kimyadan etkilenmiş.”
Mumble, İmparator Penguen toplumunda saygı gören bir lider konumuna erişmiştir. Eşsiz yetenekleriyle pek çok kişinin kalbinde yer eden, step dansı ustası bir penguen’dir.
Yapımcılar; “Sslında, ilk filmdeki gibi şu anda dünyamızda meydana gelerek biricik hayvanları etkileyen değişikliklere işaret eden, çevreyle ilgili anafikirler var, George Miller da tıpkı ilk filmde olduğu gibi bu konuları ustaca işliyor. Bu tema filme sevgi ve kimlik gibi temalarla birlikte, organik bir şekilde eklenmiş. Özellikle genç yaştaki insanların böyle bir film izlemesi ve bizi tanımlayan en büyük şeyin, başkalarından farklı olan özelliklerimiz olduğunu görmeli. Başkalarından farklı olan niteliklerimiz utanılacak değil, kutlanacak şeyler.”
Mumble İmparator Penguenlerin rakipsiz step dansı şampiyonuysa, eşi Gloria tartışmasız assolistidir. Yapımcılar, bu güçlü ses için Alecia Moore’a, yani üç kez Grammy kazanmış plak sanatçısı P!nk’e teklif götürdü. Yönetmen Miller, “P!nk bu rol için doğmuştu ve harika bir iş çıkardı,” diyor. “İlk filmin açılış sahnesindeki şarkıyı o söylemişti ve projede tekrar yer almak istedi çünkü tutkulu bir hayvansever. Bu filmde, Gloria’yı seslendirmenin yanı sıra, Billy Mann’la birlikte “Bridge of Light” adlı harika ninniyi yazdı.”
Mumble’ın dostlarından biri daha devam filminde yer alıyor: Mumble’ın en iyi arkadaşı, İmparator Penguenlerin arasına katılmasının nedeni senyoritaları çekici bulması olan geveze Adelie pengueni Ramon. Ne yazık ki kızlar onu itici buluyor.
Ramon “Temelde aynı, iflah olmaz romantik. Piliçleri hâlâ seviyor ama hayalinin kuşunu henüz bulamamış. Hâlâ tüm kadınlara gönderilmiş bir lütuf olduğuna, onu fena halde istediklerine inanıyor. Adelie’ler çok ama çok maço; ufak tefek olmasına rağmen epey vahşi bir tip.”

Ne kadar maço olursa olsun, bir penguen karşı cins tarafından reddedilmeyi ancak belli bir oranda kaldırabilir. İmparator dişileriyle şansının olmadığını anlayan Ramon, Adelie Ülkesi’ne döner ve orada işlerin değişmiş olduğunu görür. Yeni Adelie Ülkesi pek çok farklı penguen türüyle doludur ve etraf renklenmiştir; karın içinden yeşillikler çıkmaktadır. Rockhopper cinsi bir penguen olan guru Lovelace de bu renkli ortama katılırcasına, gökkuşağı renklerinde bir kazak giymiştir.
Lovelace bir yağ birikintisinden kurtarıldı. Bir penguen, yağ birikintisinde canlılığını kaybeder; o nedenle, penguenlerin ‘yabancılar’ olarak söz ettiği insanlar tarafından temizlendi. Ama temizlendikten sonar, penguenler tüylerinin verdiği sıcaklığın bir kısmını kaybeder; o nedenle kurtarılmış penguenler için küçük kazaklar örülüyor. Penguenler kazaklarla yüzemiyor ama doğaya bırakılmak için hazır hale gelene dek onu üzerlerinden çıkarmıyorlar. Lovelace’inki çizgili; küçük, renkli bir Rasta penguene benziyor.
Her ne kadar Adelie Ülkesi’nde ilgi odağı Lovelace gibi görünse de, aslında assolistten çok uvertür durumundadır çünkü Adelie topluluğuna yeni bir yıldız gelmiştir. Lovelace artık bir bakıma Foghorn Leghorn/Barry White karışımı bir vaiz ve yeni bir çağa tanıklık ediyor. Devir, Sven Devri!
George Miller açıklıyor: “Lovelace yüksek bir buzdağının tepesini gösteriyor; orada, arkasında güneş ışığıyla, daha önce gördüklerimizin hiçbirine benzemeyen bir penguen duruyor. Devasa buzdan kulenin kenarına yürüyor ve kalabalık onu alkışlıyor. Penguen ‘Hop, hop yukarı!’ diye bağırdıktan sonar atlıyor… ve uçuyor! Dev bir kırmızı gagaya ve kafasının arkasında altın rengi tüylere sahip, uçan bir penguen. Muhteşem görünüyor.”

Lovelace ve Sven, bir bilimsel araştırma gemisindeki ‘yabancılar’ tarafından kurtarıldıklarında bir araya gelir. Sven aniden ve beklenmedik bir şekilde kendisini kurtaranlardan kaçınca, Lovelace onu yepyeni Adelie Ülkesi’ne götürür. Orada, SvenTHINKTM olarak bilinen, Sven’in kendini geliştirmeye olan inancı gökyüzünü fethetmesini sağlar. Uçan bir penguen olarak görülmesi, onun mucizevi yolundan gitmek isteyen kitlelerin hayranlığını kazanmasını sağlar. Kudretli Scen, Adelie cinsi penguenlerin ve orada toplanan tüm türlerin –Chinstrap, Magellanic, Rockhopper ve Fairy- kalplerinde ve zihinlerinde yer etmiştir.
Sven’in egzotik aksanı, diğer penguenlere bilinmeyen diyarlardan geldiğini ifade etmektedir.
Belki de şüphecilikten .çok kıskançlık duyan Ramon, başlangıçta inanmayan biridir. Ancak SvenTHINK Ramon’u ideal eşiyle tanıştırınca durum değişir: Carmen adında, bir caliente alfa-Adelie chica.  Heykel gibi bir vücuda sahip bir Adelie güzeli olan Carmen’in taliplerinin ardı arkası kesilmemektedir; bu nedenle, aşk sarhoşu olan Ramon’un girişimlerini çabucak geri çevirir.
Ramon Adelie Ülkesi’ne döndüğünde yalnız değildir. İstemeden yanında getirdiği üçlünün koruyucusu haline gelmiştir. Bu üçlünün arasında Mumble ve Gloria’nın oğlu Erik de vardır. Dans etmeyi başaramadığı için utanç duyan küçük Erik, en iyi arkadaşları Atticus ve Boadicea’yla Ramon “amcasının” peşinden gider. Üçlünün Bo diye çağrılan son üyesi, cimnastik yeteneğine sahip genç bir penguendir ve İmparator Ülkesi’nin ilk okul öğretmeni Bayan Viola’nın kızıdır.
Rap yapmak kadar yemek yemeyi de seven Atticus, utangaç arkadaşı Erik’ten daha girişkendir. Miller anlatıyor: “Erik nadiren konuşuyor; o yüzden en iyi arkadaşları, Atticus ve Bo konuşmanın çoğunu onun yerine yapıyorlar.”
Annesi Bayan Viola gibi Bo da tirol tarzında şarkı söylemektedir ama aynı zamanda parkur ve serbest koşu konularında çok yeteneklidir. Kar kütlelerini ve tümsekleri kullanarak buzlu Antarktika arazisi üzerinde hızlı bir şekilde hareket etmektedir.
Miller, Erik ve Bo adlı yavru penguenler için aynı derecede genç oyuncular seçerek gerçekçilik elde etmeyi amaçladı. Kayıt seanslarının eğlenceli ve verimli geçmesini isteyen George Miller ve kasting uzmanı Kristy Carlson mikrofon başında çocuklarla yakından ilgilenerek genç yeteneklerin performansını şekillendirdiler.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kariyer (2015) Guruldayan Kalpler (2015) Yaratıcı - The Creator (2023) Kara Büyü - Needle (2011) Troller: Dünya Turu - Trolls: World Tour (2020) Yaşamın Kıyısında - Manchester by the Sea (2017)

Leave a comment