“Ustalara Saygı” toplantıları kapsamında düzenlenen geleneksel
Nâzım Hikmet gecesi, 10 Ocak’ta gerçekleşecek

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” programı, altıncı kez gerçekleştirilen geleneksel Nâzım Hikmet gecesiyle devam ediyor. Dizeleri dünyaca tanınan şiir neferi için yapılan özel gece, şairi 15 Ocak 2011 de kutlanacak doğum günü dolayısıyla bir kez daha anmayı hedefliyor. Özel bir rejiyle hazırlanan ve adını Nâzım Hikmet’in sevilen dizesinden alan “Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni” etkinliği, 10 Ocak 2011 Pazartesi akşamı saat 20.00’den itibaren Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) takip edilebilir.

Faruk Şüyün’ün hazırladığı “Ustalara Saygı” geceleri çerçevesinde gerçekleştirilecek olan  “Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni” etkinliğinde, sanatseverler Nâzım Hikmet’in hem en sevilen dizelerini, hem de son dönemine ait daha az bilinen şiirlerini özel olarak hazırlanan bir dekorda, mizansenler eşliğinde dinleme olanağı buluyor. “Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni” etkinliğinde Metin Belgin ve Hümay Belgin izleyicilere şiirsel bir gösteri sunuyor. Bir tren yolculuğu mizanseniyle başlayacak olan gösteride; Nâzım Hikmet ve onun şiirinde çok önemli bir yer tutan kadınları, Saki Çimen’in piyanosu eşliğinde duygularını dizelere döküp seyircilerle paylaşıyorlar.

“Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni” etkinliğinde, Nâzım Hikmet’in dünyanın farklı ülkelerinden sanatçılar tarafından bestelenen şiirlerinden örnekler de, şairin yaşadığı dönemi özetleyen görüntüler eşliğinde sanatseverlere sunuluyor.

Etkinlik: Ustalara Saygı Toplantısı-Nâzım Hikmet Gecesi
Tarih: 10 Ocak 2011 Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00
“Ustalara Saygı” etkinlikleri, 17 Ocak’ta Selmi Andak gecesiyle sürüyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Vesvese: Cin Fısıltısı (2022) Köstebekgiller: Gölge’nin Tılsımı (2016) Kemerlerinizi Bağlayın - Allacciate Le Cinture (2014) Yok Artık (2015) Kadın - Elle (2016) Bahçemdeki Ateş Böcekleri / Fireflies in the Garden (2008)

Leave a comment