Narperi’nin Bileziği

Yönetmenliğini Jale İncekol’un yaptığı uzun metraj dökümanter drama türündeki Narperi’nin Bileziği filminin kahramanları yılbaşı için ürettikleri hediyelik eşyaları 160 kadın girişimci ve 4 kadın kooperatifinin katıldığı Denizli Merkezefendi El Emeği Ve Kadın Girişimciler Festivali’nde satışa sundu.

İlkokul veya ortaokul sonrası eğitimine devam edememiş, mesleği ve düzenli geliri olmayan kadınlar için kurulan meslek edindirme atölyesinde yaşananları konu alan filmin çekimleri için Bozkurt Kadın Girişimci Kooperatifinde el sanatları atölyesi başlatılmış, temmuz ayında çekimlerin tamamlanmasından sonra da kadınlar üretime devam etmişler ve sosyal medya aracılığıyla ürünlerin satışını sürdürmüşlerdi.

Terzilik altın bilezik, bir meslek…

Film klasik masal imgesinin dışına çıkıyor, masallarda erkeğe yakıştırılan ‘at, avrat, silah’ üçlüsündeki atı kadının ulaşım aracı haline getiriyor. Öyle ki Narperi’nın Bileziği masalındaki kadın terzilik yaparak kazandığı parayla at satın alıp, çevre köylere dolaşmaya gidiyor. Ayrıca, masaldaki iki kadın karakterin hayali, beyaz atlı prensle evlenmek değil, dünyayı gezmek olarak öne çıkıyor. Burada terzilik özgüveni ve mutluluğu arttıran, kadının istediği kararları vermesine olanak sağlayan bir altın bilezik, meslek olarak sunuluyor.

Festival yolculuğu başlayacak…

Denizli Soroptimist Kulübü ve Bozkurt Belediyesi’nin paydaşlığında kadınlara destek veren atölyede geçen zamanı, kadınların yaşadığı değişimi dinamik ve masalsı bir dille anlatan Narperi’nin Bileziği 2022 yılı ocak ayından itibaren festival yolculuğuna başlayacak…

NARPERİ’NİN BİLEZİĞİ

Uzun metraj dökümanter drama
Hikaye-Yönetmen : Jale İncekol
Senaryo : Esen Armağan Özakbaş/ Jale İncekol
Sanat Yönetmeni : Ayla İncekol
Kurgu: Erkan Kezer / Jale İncekol
Teknik Ekip : Antalya Film Ekibi ( AFE )

Sosyal Medya
instagram.com/narperinin_bilezigi
instagram.com/bozkurtkadinkoop
instagram.com/umutluvak_a

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Angry Birds Film - The Angry Birds Movie (2016) Köksüz (2014) İçimdeki İnsan (2015) Şeytanın Gecesi - Exeter (2015) Toz Bezi (2016) Biz Böyleyiz (2020)