10 Aralık 2010’da 35mm (Türkçe altyazı ve dublaj) ve 3D (Türkçe altyazı ve dublaj) seçenekleriyle vizyona girecek olan, NARNİA GÜNLÜKLERİ serisinin üçüncü filmi NARNİA GÜNLÜKLERİ: ŞAFAK YILDIZI’NIN YOLCULUĞU’nda deneyimli yönetmen Michael Apted ile yeni maceralara yol alınıyor. Serinin bu filminde başrollerde Ben Barnes’in yanı sıra Skandar Keynes, Georgie Henley, Will Poulter ve Oscarlı oyuncu Tilda Swinton yer alıyor.

Konu:

Pevensie kardeşler gizem ve büyü dolu dünyalarına dönüyorlar – heyecan dolu engeller ve tehlikeli maceralarla dolu bir dünyaya. Fakat bu sefer Narnia’nın içinde değil, denizlerde, eşi benzeri olmayan adalarda bir maceraya çıkıyorlar.

Hikaye, Susan ve Peter Pevensie yerine, onların genç yaştaki kardeşleri Lucy (Georgie Henley) ve Edmund (Skandar Keynes)’ın hayatlarının macerasını omuzlarına almaları üzerine yoğunlaşıyor. Cambridge-İngiltere’de İkinci Dünya Savaşı sırasında Pevensie kardeşler,dayanılmaz ve sinir bozucu kuzenleri Eustace Clarence Scrubb’ın evinde kalmalarıyla başlıyor. Bir gün çocukların üçü de açık denizde duran bir geminin resmedildiği tablonun içine çekiliyorlar. Kendilerini okyanusun altında bulan çocuklar gözleri önündeki görkemli Şafak Yıldızı’nı görmek için su yüzüne çıkarlar. Kral olan arkadaşları Caspian (Ben Barnes) ve cesur savaçşı fare arkadaşları Reepicheep ile beraber oldukları için çok heyecanlıdırlar. Caspian’ın görevi, kötü amcası tarafından sürgün edilen yedi soylu Telmarlı Narnia Lordu’nun  akıbetini keşfetmektir ve Pevensie kardeşler, Eustace ve Reepicheep de ona yardım ederler. Büyüleyici bu macerada sihirli Dufflepudlarla, kötü niyetli köle tüccarları, ejderhalar ve büyülü mer halkıyla başetmek zorundadırlar. Narnia’nın geleceği tehlikededir.

Yönetmen: Michael Apted
Oyuncular: Ben Barnes, Skandar Keynes, Georgie Henley, Will Poulter, Tilda Swinton
Senaryo: Christopher Markus, Stephen McFeely, Michael Petroni (senaryo); C.S. Lewis (roman)
Yapım: 20th Century Fox
İthalat: Tiglon
Dağıtım: Tiglon

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şeker Portakalı - My Sweet Orange Tree (2014) Vavien (2009) Dali Diyarı - Daliland (2023) Paranormal Hikayeler - Asylum: Twisted Horror and Fantasy Tales (2021) Rosewater (2015) Çılgın Hırsız - Despicable Me (2010)

Leave a comment