HALDUN DORMEN LİDERLİĞİNDE
MÜZİKAL OYUNCULUK YAZ OKULU İÇİN
SON KAYIT TARİHİ
25 HAZİRAN!

Usta sanatçı Haldun Dormen’in liderliği ve danışmanlığında, Beykoz Kundura’da yer alan sanat ve oyunculuk akademisi Famelog Academy tarafından düzenlenen Müzikal Oyunculuk Yaz Okulu için son kayıt tarihi 25 Haziran Salı günü! 13-17 yaş ile 18 yaş ve üstü iki ayrı gruba yönelik olarak düzenlenen yaz okulunda eğitimler; yönetmen ve oyuncu Korel Cezayirli, dansçı, koreograf ve sanat yönetmeni Nur Doğan ile opera sanatçısı Deniz Karausta tarafından verilecek.

İki aylık Müzikal Oyunculuk Yaz Okulu sonunda Haldun Dormen süpervizörlüğünde yapılacak değerlendirmeyi başarıyla geçenler, Famelog Academy’de eylül ayında başlayacak tam zamanlı Müzikal Okulu’na katılmaya hak kazanacaklar.

Verdiği eğitimlerle kültür sanat dünyasına donanımlı üyeler kazandırmayı hedefleyen Famelog Academy’nin düzenlediği Müzikal Oyunculuk Yaz Okulu’nda; iki ayrı yaş grubu için iki ayrı sınıf açılacak ve eğitimler dörder haftalık iki kur halinde gerçekleşecek. Usta sanatçı Haldun Dormen, her kurda iki kez sınıflara eşlik edecek ve öğrencileri değerlendirecek.

13-17 yaş ile 18 yaş ve üstü olmak üzere iki yaş grubu için iki ayrı sınıfın açılacağı Müzikal Oyunculuk Yaz Okulu’nda ilk kur, her iki yaş grubu için de 1 Temmuz 2019 Pazartesi günü; ikinci kur ise 29 Temmuz 2019 Pazartesi günü başlayacak. Dersler pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftada 3 gün 10.30-18.30 saatleri arasında gerçekleşecek.

Son kayıt tarihi 25 Haziran 2019 Salı günü olarak belirlenen Müzikal Oyunculuk Yaz Okulu için CV’lerini academy@famelog.com adresine göndererek ön başvuru yapan öğrenciler, eğitmenlerle yapılan mülakat sonucunda sınıfa kabul edilecekler. İlk kuru başarı ile tamamlayan öğrenciler ise doğrudan ikinci kura devam etme hakkı kazanacaklar.

Müzikal Oyunculuk Yaz Okulu’nda Korel Cezayirli diksiyon, ses tekniği, müzikal oyunculuk kuramı, doğaçlama, metin analizi gibi oyunculuk derslerini; Nur Doğan temel bale, vücut koordinasyon, dans tiyatrosu, koreografi gibi dans derslerini; Deniz Karausta ise şan, nefes eğitimi, solfej gibi müzik eğitimlerini verecek. İkinci kurun son iki haftasındaki dersler ise Müzikal Uygulama olacak. Öğrencilerin, eğitimin tamamında öğrendiklerini tecrübe edip pekiştirmeleri için müzikal bir oyunun bir parçası ya da tamamı, eğitmenlerin yönetmenliğinde sahnelenecek. Haldun Dormen süpervizörlüğünde eğitmenler tarafından öğrencilerin bu performansları değerlendirilecek ve başarılı görülen öğrenciler, eylül ayında başlayacak tam zamanlı Müzikal Okulu’na katılmaya hak kazanacaklar. Bu uzun dönemli okulda ise, Dormen’in yöneteceği müzikal oyunlarda yer alabilecek kapasitede öğrenciler yetiştirmeye yönelik bir eğitim verilecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
The Spirit (2009) Anahtar (2012) Oyuncak Hikayesi 3 - Toy Story 3 (2010) Ritüel - Midsommar (2019) Kara Büyü - Needle (2011)