1940’LI YILLARDAN
SÜRÜKLEYİCİ BİR CASUSLUK HİKÂYESİ:
GÜNDÖNÜMÜ HAREKÂTI,
İNKILÂP KİTABEVİ’NDEN ÇIKTI!

Mustafa Ali Yurdupak’ın ilk romanı Gündönümü Harekâtı, İnkılap Kitabevi etiketiyle okurlarla buluşuyor! Yurdupak, bir casusluk hikâyesi anlattığı romanını, 1940’lı yılların Türkiyesi ve dünya dengelerinin canlı anlatımıyla süslüyor. Gündönümü Harekâtı’nda okurları, kılık değiştirmeler, gizli ittifaklar, hainlikler, işkence eşliğinde sorgular, faili meçhul cinayetler ve türlü casusluk numaralarıyla bezeli doludizgin bir hikâye bekliyor.

Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı başta olmak üzere farklı kamu kurumlarında görevler üstlenen, 2012-2016 yılları arasında New York’ta Ticaret Ataşesi olarak görev yapan Mustafa Ali Yurdupak’ın ilk romanı Gündönümü Harekâtı, İnkılâp Kitabevi’nden çıktı.

Gündönümü Harekâtı, Nazi Almanyası’nın casusları ve politik hamleleriyle dünyayı kasıp kavurduğu 1940’lı yılların politik atmosferini okura detaylıca sunuyor. Mustafa Ali Yurdupak, II. Dünya Savaşı yıllarında henüz Cumhuriyet deneyiminin başında olan Türkiye’yi, bu savaşa fiili bir taraf olmaya direnişini Amcabey ve çırağı Tarık Silahtar’ın başından geçen maceralarla anlatıyor. Nazilere muhalif bir bilim insanının Türkiye’ye sığınması ve Nazilerin dünya üzerindeki kara planları için ihtiyaç duydukları bu adamı kaçırma teşebbüsü ile başlayan Gündönümü Harekâtı, dönemin İstanbul’una dair de pek çok şey sunuyor.

Tarihsel kurgusu içinde İstanbul ve Almanya arasında gizli görüşmeler, ajanlar, cinayetler, toplama kampları ve imkânsız bir aşk hikâyesiyle dönemin tüm gerçekliğinden esinlenen Gündönümü Harekâtı, okurları sürükleyici bir maceraya davet ediyor.

Mustafa Ali Yurdupak’ın ilk romanı Gündönümü Harekâtı, İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda, inkilap.com, dr.com.tr ve kitapyurdu.com adreslerinde!

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ayı Kardeşler: Fantastik Dünyalar - Boonie Bears: Entangled World (2018) Muna (2016) Takiye: Allah’ın Yolunda (2010) Külahıma Anlat (2022) Yazlık Ev - Les Estivants – The Summer House (2019)