MUCİZE AYNALAR’DAN MUCİZE PRODÜKSİYON AZİZ NESİN UYARLAMASI: MUCİZE AYNALAR 5 NİSAN’DA VİZYONDA

‘Zübük’, ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ ve ‘Gol Kralı’ndan sonra yeni bir Aziz Nesin uyarlaması ‘Mucize Aynalar’ 5 Nisan’da sinema salonlarına geliyor. Uzun yıllar sonra Türk sinemasında yeniden Aziz Nesin mizahının konuşulacağı Orchestra Content projesi ‘Mucize Aynalar’ prodüksiyonu ile de dikkat çekecek!

Tüm projeleri ile yakın dönem Türk sinemasında unutulmayan eserlere imza atan Tolga Örnek, Aziz Nesin’in benzersiz kaleminden çıkan öykülerle yazdığı senaryoyu, altı haftalık çekim süreci ve dört aylık bir post prodüksiyon çalışması ile beyaz perdeye aktardı.

Hazırlıkları dört ay süren, özel dekorlarda yaratılan atmosfer ile gerçekleşen çekimler boyunca oyuncular da adeta geleceğe ışınlamış gibiydi. Filmin çekimlerinin ardından görsel efekt çalışmaları da dünyadaki benzerleri gibi 50 kişilik bir ekip tarafından dört ay aralıksız çalışılarak yapıldı. Tolga Örnek filmin çekimi ve kurgusu sırasında, Amerika’daki işlerine ara vererek yaklaşık 1 yıl Türkiye’de adeta filmle birlikte yaşadı.

5 Nisan’da sinema salonlarındaki yerini alacak olan ‘Mucize Aynalar’ seyircilere yakın gelecekten bir eğlenceli bir anlatım sunuyor. Filmin kadrosunda Cengiz Bozkurt, Boran Kuzum, Şebnem Bozoklu, Zerrin Sümer, Eren Demirbaş, İştar Gökseven, İdil Fırat yer alıyor.

Yakın gelecekte yaşanabilecek gerçekler Aziz Nesin’in mizahı ile sinema perdesine geliyor.

Mucize Aynalar, gündelik gerçeklikle komediyi harmanlayan farklı yapısı ve sıra dışı tarzıyla, farklı bir seyir deneyimi vaat ediyor.

Yapımcılığını Orchestra Content adına Mine Şengöz’ün üstlendiği filmi yazıp yöneten Tolga Örnek, Alp Çağrı Günal ve Levent Güneri ile beraber ortak yapımcılar arasında. “Kaybedenler Kulübü”, “Devrim Arabaları” gibi filmlerin yönetmeni Tolga Örnek’in filmi, 5 Nisan’da vizyonda.

Yönetmen: Tolga Örnek
Oyuncular: Boran Kuzum, Şebnem Bozoklu, Cengiz Bozkurt, Zerrin Sümer, Eren Demirbaş, İştar Gökseven, İdil Fırat
Vizyon Tarihi: 05.04.2024
Tür: Komedi
Süre: 1 sa 43 dk

Mucize Aynalar – Fragman

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Derinlik Sarhoşluğu - The Big Blue (2023) KEHANET - Ayasofya (2022) 11'e 10 Kala (2009) Kiki: Lanet-i Cin (2020) Gölge Ajan: İstanbul’da Ölümcül Hesaplaşma - Vzyat Gordeya - Shadow (2023) Bir Ayrılık - Jodaeiye Nader az Simin - A Separation (2011)