MUBI ve Everest Yayınları işbirliği:
Özenle seçilmiş filmler özenle seçilmiş kitaplarla buluşuyor

Dünya çapında 12 milyondan fazla üyesi bulunan en büyük sinemasever topluluğu MUBI, Türkiye’de edebiyat dünyasındaki birçok yeniliğin öncüsü olan Everest Yayınları ile işbirliğine devam ediyor. İşbirliğinin ilk adımı olan film ve kitap eşleşmelerini, özel etkinliklerin yanı sıra MUBI üyeliği ve kitap hediyeleri takip ediyor.

Çevrimiçi film seçkileri sunan bir dijital platform olmanın ötesinde yapım şirketi ve film dağıtımcısı da olan MUBI, izleyicilerine sunduğu özenle seçilmiş filmleri şimdi de özenle seçilmiş kitaplarla buluşturuyor. #kurgulararasında temasıyla kitap ve film eşleştirmeleriyle başlayan, İstanbul Kitap Fuarı’nda okuyuculara hediye edilen özel kitap ayraçlarına dönüşen birliktelik, şimdi de film gösterimi ve söyleşilerle devam ediyor. İşbirliğinin bu kapsamdaki ilk etkinliği 9 Haziran’da Sinematek / Sinema Evi’nde gurbet ve kültür temaları etrafında gerçekleştirildi. Cem Kaya’nın Almanya’daki göçmenlerin hayat hikayelerini müzik üzerinden anlattığı belgeseli AŞK, MARK VE ÖLÜM ve Gökhan Duman’ın Almanya’dan 15 farklı göç hikayesi sunan kitabı “Ötekilerin Başkenti” söyleşinin merkezindeydi. AŞK, MARK VE ÖLÜM gösterimi ardından gerçekleşen söyleşiye, yönetmen Cem Kaya, yazar Gökhan Duman ve “Ötekilerin Başkenti” kitabının editörü Elif Yeşilkaya konuşmacı olarak katıldı. Murat Meriç moderatörlüğündeki söyleşide göç, gurbet ve ayrılık üzerine konuşuldu.

MUBI ve Everest Yayınları, şimdi de iyi okur ve seyircilere ödül veriyor

MUBI ve Everest Yayınları işbirliği, sinema ve kitap tutkunlarını hediyelerle buluşturarak devam ediyor. MUBI, her ay Alfa Kitap online satış kanalları üzerinden en çok Everest Yayınları kitabı alan 10 okura 6 aylık MUBI üyeliği hediye ederken, Everest Yayınları da MUBI’de en çok film izleyen 10 üyeye Everest’in en yeni kitaplarından 3’er kitaplık setler gönderiyor.

MUBI hakkında

MUBI, global bir çevrimiçi film seçkisi, yapım şirketi ve film dağıtımcısıdır. Birbirinden güzel, heyecan verici, inanılmaz filmlerin keşfedildiği ve seyredildiği yerdir. Her gün özenle seçilmiş yeni filmler MUBI’ye eklenir. Sinemanın efsanevi yaratıcılarından yükselen yönetmenlere; dünyanın her köşesinden filmler MUBI küratörleri tarafından özenle seçilir. MUBI aynı zamanda sadece platform üzerinden erişebilecek iddialı yeni filmlerin yapımcısı ve dağıtımcısıdır. Dünya çapında 190 ülkede hizmet veren MUBI, 12 milyondan fazla üyeyle dünyanın en büyük sinemasever topluluğudur.

Everest Yayınları hakkında

Everest Yayınları, 1990 yılında kurulan Alfa Basım Yayın’ın bünyesinde 2000 yılında yayın hayatına başladı. Kurulduğu günden bu yana Türkiye yayıncılık dünyasındaki birçok yeniliğin öncüsü olan Everest, sadece Türkçe üretilen metinlerin yayınevi olmakla kalmamış, dünyanın bütün dillerinde üretilen iyi metinlerin peşine düşmüştür. Dünyanın okuduğu iyi metinleri, eşzamanlı biçimde Türkçede en iyi biçimde temsil edilmesine büyük gayret göstermiştir.

MUBI | Instagram @mubiturkiye | Twitter @mubiturkiye | YouTube @mubiturkiye
Everest Yayınları | Instagram @everestyayinlari | Twitter @everestkitap

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
İhtiyar Adam ve Silah - The Old Man & the Gun (2019) Göktaşı (2018) Olur İnşallah (2015) Çocuk ve Balıkçıl - The Boy and The Heron (2023) Geçit Yok - The Last Stand (2013) Yaşam Savaşı - La Guerre Est Declaree - Declaration Of War (2012)