BOL ÖDÜLLÜ FİLM “MOMMO” , ULUSLAR ARASI MUMBAI  FİLM FESTİVALİ’NİN AÇILIŞ FİLMİ OLDU.

Dünya’da en çok film çekme özelliği ile Hollywood’a rakip, Bollywood’un film festivali  Mumbai’nin açılışı, Nisan ayında vizyona giren ve toplam 11 ödüle layık görülen “MOMMO” filmi  ile yapıldı.

Her yıl açılışını kült bir filmle yapmayı gelenek haline getiren “Mumbai Film Festivali”, bu seçimi ile açılışını ilk kez bir Türk filmi ile yapmış oldu. Türkiye için bir ilk niteliğini taşıyan festivalin açılışında, “MOMMO”nun senaryo yazarı ve yönetmenliğini üstlenen Atalay Taşdiken ve Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ülger Hint sinemaseverler ile buluştu.

Festivalde Jüri üyesi olarak bulunan ve  “Smile Pinki” filmi ile 2009’da kısa metraj belgesel dalında Oscar ödülü olan Megan Mylan, “MOMMO”yu çok etkileyici bulduğunu söyleyerek gözyaşlarını tutamadığını  itiraf etti.

Festivalin bir diğer Jüri üyesi olan ünlü Bollywood Yönetmeni Amole Gupte, film sonrası seyircilere hitaben yaptığı konuşmada:  “MOMMO, son yıllarda izlediğim en iyi film. Türk Sinemasının geldiği nokta beni çok şaşırttı. Bu kadar yalın ve etkileyici bir anlatım diline ulaşmış bir sinema artık bizim ilgi alanımızın dışında kalamaz.” dedi.

MOMMO Kızkardeşim ayrıca, 14-22 Kasım 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek  Bursa İpekyolu Film Festivali’nde  “Ulusal Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması”nda yarışacak filmler arasında yer alıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gerçeğe Çağrı - Total Recall (2012) Yasak Aşk - Two Mothers (2014) Ejder Kapanı (2010) Ölümsüzlerin Savaşı - The Immortal Wars (2020) Kanunun Ötesinde - A Walk Among The Tombstones (2014) Yeryüzündeki Son Aşk - Perfect Sense (2011)

Leave a comment