MİTHAT CEMAL KUNTAY
MEHMET AKİF ERSOY
HAYATI – SECİYESİ – SANATI

MİTHAT CEMAL KUNTAY’IN KALEMİNDEN MEHMET AKİF ERSOY ALFA YAYINLARI’NDA!

Edebiyat tarihçiliği alanında birbirinden değerli eserleri bulunan Mithat Cemal Kuntay’ın Mehmet Âkif Ersoy üzerine yazdığı eseri raflardaki yerini aldı. Mithat Cemal, 1903 senesinde Mehmet Akif’le başlayan dostluklarının her anına okuru ortak ediyor. Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un yalnızlığı, insani yönleri, acıları ve düşünceleri 35 yıllık yakın dostluğun neticesinde yazıda hayat buluyor. Mehmet Âkif Ersoy -hayatı, seciyesi ve sanatı Alfa Yayınları’ndan çıktı.

Ülkemizde edebiyat tarihçiliği adına en parlak örneklerin bir kısmını veren Mithat Cemal’in içten dili ve kıvrak kaleminden otuz beş yılı aşkın bir dostluğun öyküsü… Mehmet Akif Ersoy. Ünlü şairimizin çocukluğundan itibaren hayatının her yönüne kelimenin tam anlamıyla hâkim olan Mithat Cemal, kısa kısa dokunuşlarla dindar bir şairin İstanbul’da nasıl gelişip olgunlaştığının tablosunu çiziyor adeta.

Hayatı, Seciyesi ve Sanatı adlı üç ana bölümden oluşan bu eseri okumayı bitirdiğinizde İstiklal Marşı şairimizin Mehmet Akif Ersoy’un şiirini, hakikat uğruna gözünü kırpmadan hayatını veren bir adamın, çevresindeki tüm kalabalığa rağmen yalnızlığını korumayı seçen bir adamın tüm insani yönlerini, acılarını ve düşüncelerini öğreneceksiniz; hem de en yakın dostlarından birinin akıcı satırlarından. “Akif, benim doğduğum aynı ayın aynı gününde, benim bir zamanlar oturduğum Mısır Apartmanı’nda, benim yatak odamda, benim yattığım noktada ölüyordu.”

Milli şairimiz Mehmet Akif’i en iyi anlatan söz yine onun bir dizesi belki de:
Sessiz yaşadım, kim beni nerden bilecektir!

M. C. K.
1. Basım: Ağustos 2018
453 sayfa

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Karabasan - The Babadook (2014) Adam mısın! (2016) Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw - Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019) Karanlık Şerit: Möbius - Möbius (2013) Alvin ve Sincaplar 2 - Alvin And The Chipmunks: The Squeakquel (2009) Öldüm Bittim (2024)