MISSION: IMPOSSIBLE GHOST PROTOCOL

Özet: İki Oscar ödüllü Brad Bird’ün yönetip Tom Cruise ve J.J. Abrams’ın yapımcılığını üstlendiği aksiyon dolu bir ajan macerası olan Mission: Impossible Ghost Protocol yeni yılın hemen öncesinde gösterime giriyor.
GTG, (Görevimiz Tehlike Gücü) Kremlin’e terörist bombalı saldırı düzenlemekle suçlanınca Başkan, Hayalet Protokolü’nü devreye sokar. Ethan Hunt ve teşkilatı GTG artık tanınmıyordur. Herhangi bir kaynağı veya desteği kalmayan Hunt, teşkilatının adını temize çıkarmak ve başka bir saldırıyı önlemek için bir yol bulmak zorundadır. Hunt’ın bu göreve, şahsi amaçlarını tam bilmediği eski GTG arkadaşlarından oluşan bir takımla atılmaya mecbur olması işleri daha da karmaşık bir hâle sokar.
Tom Cruise, ajan Ethan Hunt olarak yine başroldeyken ona Jeremy Renner, Simon Pegg, Paula Patton, Michael Nyqvist, Vladimir Mashkov, Josh Holloway, Anil Kapoor ve Léa Seydoux’dan oluşan uluslararası bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.

PRODÜKSİYON NOTLARI
Kremlin’e yapılan terörist saldırıyla suçlanan GTG (Görevimiz Tehlike Gücü) çalışan Ethan Hunt ve tüm büro, Başkan “Hayalet Protokolü”nü başlattığında açığa alınır. Hiçbir kaynağı ve desteği kalmayan Ethan’ın bürosunun adını temizleyecek ve yeni bir saldırıyı önleyecek bir yol bulması gerekmektedir. İşleri daha da karıştırmak üzere Ethan,  bu göreve kişisel amaçlarını tam olarak bilmediği bir grup GTG firarisiyle birlikte başlamaya zorlanmaktadır.

Tom Cruise, başrolde Ethan Hunt karakteriyle geri dönüyor. Kendisine Jeremy Renner, Simon Pegg, Paula Patton, Michael Nyqvist, Vladimir Mashkov, Josh Holloway, Anil Kapoor ve Léa Seydoux’dan oluşan uluslararası bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.

Paramount Pictures ve Skydance Productions, bir Tom Cruise / Bad Robot yapımı olan MISSION: IMPOSSIBLE GHOST PROTOCOL’u sunar. Filmin yönetmeni Brad Bird, sorumlu yapımcılar Jeffrey Chernov, David Ellison, Paul Schwake ve Dana Goldberg’dir. Filmin yapımcıları Tom Cruise, J.J. Abrams ve Bryan Burk’tur. Bruce Geller’ın yapımcılığını gerçekleştirdiği TV dizisine dayanmaktadır. Senaryo Josh Appelbaum & André Nemec tarafında yazılmıştır. Muhteşem ekipte görüntü yönetmeni Robert Elswit, yapım tasarımcı Jim Bissell, editör Paul Hirsch ve görsel efektler süpervizörü John Knoll bulunmaktadır. Kostüm tasarımcı Michael Kaplan’dır. Ses Gary Rydstrom tarafından tasarlanmıştır ve müzikler Michael Giacchino’ya aittir.
GHOST PROTOCOL EKİBİ
ETHAN HUNT (Tom Cruise) bir ajan olarak yalnız kurttan gerçek bir takım liderine dönüşmelidir. “Ethan, önceki 3 filminde gerçekten kendine inandı. Ama bu filmde başkalarına inanması gerekiyor. Bu onun için çok zor çünkü ekip üyeleri ve organizasyonu tarafından çok kez ihanete uğradı. Şimdi çok az tanıdığı bu 3 kişiye güvenmekten başka bir seçeneği yok.”
Appelbaum ve Nemec, bu film için güçlü bir kadın ajan olması fikrini de beğenmişler. Brad Bird’in anlatımıyla AJAN JANE CARTER (Paula Patton) “saldırgan biri.” Ama saha ajanı olarak çok deneyimi var. Görevi tamamlama arzusundan başka bir dürtüsü de var: intikam. Cruise şöyle söylüyor; “İnanılmaz yetenekli, çok karizmatik ve rolün gerektirdiği fizikselliği doğrudan almış.” Jane Patton şöyle söylüyor; “Erkekler kadar sert. Hatta daha sert. Uğraşacağı biri var.”
GÖREVİMİZ TEHLİKE 3’den dönen ekibin teknik dehası, BENJI DUNN (Simon Pegg) saha ajanlığına terfi etmiş. Pegg karakteri “En iyi IT uzmanı. Her konuda her şeyi bilen bilgisayar uzmanı” olarak tanımlıyor.  Josh Appelbaum şöyle söylüyor; “J.J. şöyle söyledi; “Benji’nin masanın arkasından çıkıp sahaya geldiğini görmeyi çok isterdim.”  Biz de bu fikirle biraz eğlendik. Çünkü görevden göreve koşan o sertleşmiş ajanları görmeye o kadar alışmıştık ki onun yerine sahada o kadar uzun süre kalmayan bu adamı Ethan yanında gördük. Bu film için bir yenilik.” Pegg de karakterine büyük bir zeka ve mizah getiriyor. Bu da böyle yoğun ve bir dizi aksiyonla dolu bir film için benzersiz bir durum.
23 Aralık 2011 de vizyonda

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
MÜFREZE (2021) Genç Karl Marx - The Young Karl Marx (2017) Süper Yetenek 3: Büyük Yarış - Rock Dog 3: Battle the Beat (2023) MORBIUS (2022) Deli Deli Olma (2009) Aşk Kırmızı (2013)

Leave a comment