“Kahkaha garantili film çekiyoruz”
Öykü Çelik “hayalet” rolü için üç kiloluk peruk taktı.
Bir haritayla beklemedikleri anda hayatları değişen hayta iki kardeşin adam olma, voleyi vurma hikayesi “Ölü Yatırım” adıyla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Son set gününde basın toplantısı düzenleyen “Ölü Yatırım” filminin oyuncuları “Mezarlıkta çekildiğine bakmayın çekimlerde sık sık gülme krizine girdik. Kahkaha garantili film çekiyoruz” dediler.
Yönetmenliğini Neslihan Yıldız’ın yaptığı, yapımcılığını ise Marka Film Akademisi’nin üstlendiği, genç ve yetenekli oyuncu kadrosuyla dikkat çeken fantastik komedi filmi “Ölü Yatırım”ın çekimleri tamamlandı. Büyük bölümü özel olarak bu film için hazırlanan mezarlıkta çekilen filmin başrollerini senaryosunu yazan Serkan Dağlı ve Anıl Çelik paylaşıyor. Filmde Nursel Köse, Köksal Engür, Öykü Çelik, Ceren Kaplakarslan, Ekin Mert Daymaz, Alican Yetkin, Seyithan Özdemir ve Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Serkan Ercan’ın yanı sıra Türkiye Ralli Şampiyonu, Simin Bıçakçıoğlu’da ilk kez bu filmle oyunculuğa adım attı.
Komedinin yeni yıldız ikilisi…
Daha önce çok sayıda sevilen dizi filmlerin oyuncularından olan Serkan Dağlı ve Anıl Çelik bu film ile sinemanın yeni komik ikilisi olacaklarının sinyalini de veriyorlar. Senaryosunu Serkan Dağlı’nın yazdığı filmin başarılı olacağına inandıklarını belirten ikili “Senaryoya çok inandık filmin çekilmesini çok istedik. Yapımcımızın desteği ve oyuncu arkadaşlarımızı oyun gücü ile harika bir işe imza attığımızı düşünüyoruz. Film vizyona girdiğinde izleyiciye daha önce hiç şahit olmadığı türden fantastik bir komedi filmi vaad ediyoruz” diyorlar. Biri ödüllü olmak üzere toplamda iki tiyatro oyunu bulunan ve yaklaşık on yıldır senaryo yazarlığı yapan Serkan Dağlı’ya başrolde eşlik eden Anıl Çelik’in Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde En İyi Komedi Erkek Oyuncu ödülü bulunuyor.
Öykü Çelik hayalet kız rolünde…
Filmin ilginç karakterlerinden birini de Öykü Çelik canlandırıyor. Ölü Yatırım’da baş rol karakteriyle aşk yaşayan fakat yaşamla ölüm arasında sıkışıp arafta kalmış hayalet kız rolünü üstlenen Öykü Çelik’e özel bir makylaj yapıldı. Yaklaşık üç kiloluk bir peruk ve uzun mavi kirpikler ile kamera karşısına geçen Öykü Çelik “Oyunculuk kariyerimin en önemli ve ilginç fotoğrafı oldu. Beş kiloluk bir peruk ve uzun kirpiklerim ile kamera karşısında rol yapmak bazen zorlandım” dedi.
Senaryoyu okurken gülme krizine girdim…
Filmde “Nurhayat” rolünü oynayan Nursel Köse ise senaryonun çok komik ve güzel olduğunu belirterek “Filmde rol almayı senaryoyu okuyunca çok istedim. Senaryoyu okurken zaman zaman gülme krizi geçirdim. Çok komik bir senaryo. İzleyenler keyif alacaklar” dedi. Filmde genç oyuncu Ceren Kaplakarslan sosyetik kızı canlandırırken, Türkiye Ralli Şampiyonu Simin Bıçakçıoğlu ise “Marla” karakteriyle ilk kez bir sinema filmi için kamera karşısına geçti. Daha önce reklam filmlerinde rol yaptığını belirten Simin Bıçakçıoğlu “Bu film ilk sinema oyunculuğu deneyimim oldu” dedi.
Filmin yapımcıları ise mezarlık sahneleri için gerçek mezarlıkta çekim yapmak istemedi. Dinimizde kutsal bir mekan olan mezarlıklara saygısızlık yapılmaması için Riva’da 250 bin lira harcanarak büyük bir plato mezarlık haline getirildi. Çekimlerin büyük bölümü de burada yapıldı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yeni Yıl Tehlikede - Santa & Cie – Christmas & Co (2017) Zor Ölüm: Ölmek İçin Güzel Bir Gün - A Good Day To Die Hard (2013) Halef (2018) Geri Sayım (2023) Troll Avı - Trolljegeren - Troll Hunter (2011) Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması (2016)