YEŞİLÇAM’IN ÇINARINA KAYIŞDAĞI DARÜLACEZE SAHİP ÇIKTI

Türk Sinemasına yıllarını veren ancak işsizlik ve yalnızlık nedeniyle sıkıntılı günler geçiren yeşil çamın ünlü ismi Mesut Engin’e İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü sahip çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü, Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden birine daha sahip çıktı. Türk sinemasına yıllarını veren ve birçok yapımda başrol oynayan aktör Mesut Engin yaşadığı sıkıntılı günlerin ardından artık Kayışdağı Darülaceze’deki sıcak yuvasında…

Geçtiğimiz günlerde tiyatro sanatçısı Mehmet Esen ve Mustafa Turan tarafından Taksim İlk Yardım Hastanesinin önünde bitkin bir halde bulunan Mesut Engin’e İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü kapılarını açtı. İlk yapılan sosyal incelemenin ardından Kayışdağı Darülaceze’deki yeni yuvasına yerleştirilen Engin, geçmişte kalan zor günleri de ilk ziyaretçilerine anlattı.

OTOBÜS DURAĞINDA ÖLÜMÜ BEKLEYEN BİR YEŞİLÇAM AKTÖRÜ…
Uzun yıllardır sokaklarda, otobüs duraklarında esnafın yardımları ile yaşama mücadelesi verdiğini ve bu nedenle çeşitli hastalıklar yaşadığını söyleyen Engin, son dönemde ise tamamen yaşama sevincini yitirdiğini ve artık ölümü beklemeye başladığını ifade etti. Kayışdağı Darülaceze’nin kendisi için yepyeni bir başlangıç olduğunu belirten Mesut Engin bundan sonraki yaşamını, erkek Darülaceze sakinlerinin kaldığı Zümrüt sitesinde sürdürecek.

Zamanın karşı konulmaz acelesine yenik düştüğünü ve yeniden yaşama tutunmasına katkıda bulunan herkese minnettar olduğunu söyleyen Engin, en kısa zamanda kendini toparlayacağının sözünü verdi.

Mesut Engin Kimdir?

Aydın’ın Söke ilçesinde dünyaya gelen Mesut Engin, 1973 yılında Ses Dergisi’nin açtığı bir yarışmada birinci olarak Yeşilçam’a ilk adımını attı. 1973 – 2002 yılları arasında birçok filmde başrol ve yardımcı oyuncu olarak rol alan Mesut Engin, ayrıca bu dönemde mankenlik ve fotomodellik de yaptı. Mesut Engin’in rol aldığı filmlerden bazıları: ‘Sevmek’ ‘Yedi Evlat İki Damat’ ‘Tuğrul’, ‘Özleyiş’, ‘Yazık Oldu Yarınlara’ ve ‘Teşekkür Ederim Büyükanne’.

Kimsesizlerin yuvası Darülaceze

Kurulduğu günden bu yana İstanbullu kimsesizlere hizmet veren ve Türkiye’nin en büyük huzurevi olan Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’nde bugün itibariyle 720 sakin yaşamını sürdürüyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
X-Men: Birinci Sınıf - X-Men: First Class (2011) Karışık Aile - Blended (2014) Dengesiz - Unhinged (2020) Ölü Bölgeden Fısıltılar (2013) Rüzgargülü (2022) Karlar Kraliçesi - Snow Queen (2013)

Leave a comment