Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Ana Sanat Dalı Tezhip -Minyatür bölümünde lisansını tamamladıktan sonra, Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümünde “Osmanlı Dönemi Tezhip Sanatında Barok-Rokoko Üslubu (18-19yy)”konulu yüksek lisans tezini vermiştir. Ardından  aynı Üniversitenin Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı Türk İslam Sanatları Programında “ 17.yy Osmanlı Kuran-ı Kerim Tezhip Tasarımları”  konusunda yüksek lisans yapmıştır. can Soleimanpour ile pastel, Aynur Küçükyalçın ile Sumi-e çalışmaları yapmış olan sanatçı Mebruke Tuncel’in; bu üç farklı tekniğ kullanarak oluşturduğu “1 Konu, 3 teknik” resim sergisi 22-31 Ekim tarihleri arasında CKM’de gezilebilir.

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Minyatür dersleri de vermiş olan sanatçı Mebruke Tuncel, Suadiye’de Sanatçılar Sokağında bulunan atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

22- 31 Ekim 2016
Kadıköy Belediyesi
Caddebostan Kültür Merkezi (4.Kat Fuaye alanı)

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (38. hafta):

Arşivden Seçkiler:
3391 Kilometre (2024) İlk Seans: NMSM (2022) Asansör Oyunu - Elevator Game (2024) Foxtrot (2018) Patron Bebek - The Boss Baby (2017) En Mutlu Olduğum Yer (2010)

Leave a comment