Mavi En Sıcak Renktir

“DERİN BİR AŞKIN VE DERİN BİR KALP KIRIKLIĞININ HİKÂYESİ.”
– Steven Spielberg

“ŞAHANE ÇİZİMLERE SAHİP, HÜZÜNLÜ BİR BÜYÜME HİKÂYESİ. LGBT OLUN YA DA OLMAYIN, GÜZEL BİR AŞK HİKÂYESİ ARIYORSANIZ
MAVİ EN SICAK RENKTİR’İ BEĞENECEKSİNİZ.” – LGBT Reviews

Kaderinde âşık olmak olan iki insan arasındaki ilk bakış pek çok şeyi değiştirebilir: basit bir yaşamın temellerini sarsacak bir etki, siyah beyaz bir dünyaya can veren bir renk patlaması.

Sıradan bir öğle vakti, kalabalığın içinde gözüne bir renk takıldığında Clémentine hayatının tepetaklak olacağından habersizdi. O mavi boyalı saçlar ve aynı renkteki bir çift göz rüyalarını artık her gece ziyaret edecekti.
En iyi arkadaşı onu bir gey bara götürdüğünde o mavi saçları tekrar görecek, asi, cüretkâr Emma tarafından büyülenecek ve kendisiyle ilgili hem tutkulu hem de trajik yönleri keşfedecekti.

Mavi En Sıcak Renktir, aşkın umursamaz, tatlı sert büyüsüne ama daha çok utanç, inkâr, öfke ve önyargılara dair benzersiz bir büyüme, kendini bulma hikâyesi.

Çevirmen: Damla Kellecioğlu

Liktorun Kılıcı

“Son elli yılın en olağanüstü bilimkurgu kitabı. Yeni Güneş Kitabı, bilimkurgu edebiyatının Kayıp Zamanın İzinde’si olmaya en yakın eser.” – Neil Gaiman

Locus En İyi Fantazi Romanı Ödülü
August Derleth Yılın En İyi Romanı Ödülü

“BAZEN BİR OĞLAN ÇOCUĞUNUN GÖZLERİNDEN ANLARIM ONUN GELECEKTE GAMLI BİR ADAM OLACAĞINI.”

Bilimkurgunun Melville’i olarak bilinen Gene Wolfe, spekülatif edebiyatın sınırlarını zorlayan, fantaziden bilim ve bilimden de fantazi çıkarmayı başaran, türün her alanında eşit muazzamlıkta eserler veren ender yazarlardan biri. Wolfe’un dilin ve türün imkânlarını sonuna kadar kullandığı, bilimkurgunun Ulysses’i olarak da anılan Yeni Güneş Kitabı’nın üçüncü cildi Liktorun Kılıcı’nda ise bu gizemli yolculuğun sonuna yaklaşıyoruz artık.

Günümüzden yüz binlerce yıl sonrası. Ancak öyle bir gelecek ki geçmişten farkı yok. Bugüne ait kültür ve olaylar artık bir anı bile değil. Gezegen, beklenmedik ve gizemli biçimlerde değişimler geçirmiş. Güneş’in ömrünün sonu gelmiş, sönmekte.

İşkenceci Severian, sürgün edildiği Thrax’a, Penceresiz Odalar Şehri’ne ulaştı sonunda. Ancak vicdanı yüzünden burayı da terk etmek zorunda
kalacak ve dağları aşacağı bu yolculuğunda, adaş olduğubir oğlan da yoldaşlık edecek ona.

Serinin bu cildinde, Severian, kaderin kendisi kadar azametli kılıcı Terminus Est ve pek kudretli bir ışığa sahip cevheri Pençe ile yoluna devam edecek, karşısına çıkan canavarları alt edecek, bu yıkılmış dünyanın mazisine dair biraz daha bilgi edinecek ve bazı eski yüzlerle tekrar karşılaşacak. Güneş elbet bir gün ölecek. Ve Yeni Güneş elbet bir gün doğacak.

Liktorun Kılıcı, tek hamleyle birbirinden ayrılmayan doğru ile yanlışın kitabı.

Çevirmen: Kerem Sanatel

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hadi Be! (2021) Çılgın Banka Soygunu - Vier Gegen Die Bank (2017) The Post (2018) Sevgili Yoldaşlar - Dear Comrades! (2021) Saftirik Greg’in Günlüğü: Rodrick Kuralları - Diary Of a Wimpy Kid: Rodrick Rules (2012)