“FUNNY PEOPLE-MATRAK ADAMLAR”
2 EKİM’DE TÜRKİYE SİNEMALARINDA GÖSTERİLMEYE BAŞLANIYOR

Geçtiğimiz son birkaç yılda, yönetmen Judd Apatow, komedi söz konusu olduğunda, orta yaş bekareti veya istenmeyen hamilelik dahil olmak üzere hiçbir şeyin tabu olmadığını kanıtladı. 2005 yılında çıkış yaptığı filmi “40 Yıllık Bekar” ve onu takip eden 2007 yapımı “Kaza Kurşunu”, önemli filmlerdi. İzleyiciye hayatlarının en komik anlarını yaşatan bu filmler gişede de büyük bir başarıyı yakaladı.
Bu üçüncü yönetmenliğinde, insanın hayatındaki en büyük mücadelenin mizahi yönlerini gözler önüne seriyor. Kısa süre sonra öleceği haberini alan ünlü bir komedyen…ve elde ettiği ikinci bir şansla neler yaptığının hikayesi olan “Matrak Adamlar” filminde Adam Sandler (“Damadı Öpebilirsin”, “Asabiyim”), Seth Rogen (“Kaza Kurşunu”, “Pineapple Express”) ve Leslie Mann (“Kaza Kurşunu”, “40 Yıllık Bekar”) gibi oyuncuları yönetiyor. Apatow daha önce hiç bu kadar açıkça gündeme gelmeyen bir soru yöneltiyor: En baştan başlama şansınız olsaydı, aynı ahmaklıkları yapmaya devam eder miydiniz?
Apatow’la Rogen, Mann ve Jonah Hill’i (“Çok Fena”, “Kaza Kurşunu”) tekrar bir araya getiren bu üçüncü filmde onlara deneyimli ve yeni komedi filmi oyuncuları eşlik ediyor: Eric Bana (“Münih”, “Star Trek”), Jason Schwartzman (“Çılgın Liseliler”, “Küs Kardeşler Limited Şirketi”), RZA (“Amerikan Gangsteri”, “Raydan Çıkanlar”), Aziz Ansari (televizyon filmi Parks and Recreation, “Adamım Benim”) ve Aubrey Plaze (“Parks and Recreation”).
Yapımcılığını Apatow, Clayton Townsend (“40 Yıllık Bekar”, “Kaza Kurşunu”) ve Barry Mendel’ın (“Münih”, “Altıncı His”) üstlendiği bu komedinin kamera arkasındaki kişiler, Apatow’un daha önce birlikte çalıştığı tecrübeli isimlerden oluşuyor.
Ana ekipte, iki kez Oscar ödülü kazanan görüntü yönetmeni Janusz Kaminski (“Schindler’in Listesi”, “Er Ryan’ı Kurtarmak”); kostüm tasarımcıları Nancy Steiner (“Küçük Gün Işığım” ve önümüzdeki günlerde vizyona girecek olan “Cennetimden Bakarken”) ve Betsy Heimann (“Kızıl Ejder”, “Şöhret Peşinde”); prodüksiyon tasarımcısı Jefferson Sage (“Year One”, “Walk Hard: The Dewey Cox Story”); kurgucular Brent White (“Üvey Kardeşler”, “Kaza Kurşunu”) ve Craig Alpert (“Pineapple Express”, “40 Yıllık Bekar”); müzik süpervizörü Jonathan Karp (“Kaza Kurşunu”, “40 Yıllık Bekar”); besteciler Michael Andrews (“Donnie Darko”, “Walk Hard: The Dewey Cox Story”) ve Jason Schwartzman yer alıyor.
Rogen, Evan Goldberg (“Çok Fena”, “Kaza Kurşunu”) ve Jack Giarraputo (“Sakar Güvenlik”, “Damadı Öpebilirsin”) filmin sorumlu yapımcıları.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gölgeler İçinde (2021) The Hateful Eight (2016) Ailecek Şaşkınız (2018) Dev Avcısı Jack - Jack The Giant Slayer (2013) Bölük (2017) The Banshees of Inisherin (2023)

Leave a comment