MAHSUN SUSKUNLUĞUNU KİTAPLARLA BOZUYOR…
MAHSUN SİNEMASINI KİTAPLARINDA ANLATIYOR…
MAHSUN’DAN ÜÇ ÖNEMLİ KİTAP…

Yapmış olduğu üç filmi ile gişelerde rekor kıran ünlü yönetmen  Mahsun Kırmızıgül üç ayrı kitabı 26 Mart’ta kitapçılarda yer alacak. Yazılı ve görsel basına demeç, röportaj vermeyen ünlü yönetmen suskunluğunu, ilk kez kitaplarında bozacak.

Mahsun Kırmızıgül, kitapların içeriğinde bu güne kadar hiç kimselerle paylaşmadığı bir çok soruyu cevaplayacak.  26 Mart ta piyasaya çıkacak üç ayrı kitapta  senaryolarının yanısıra yapmış olduğu filmlerin yazım, çizim, hazırlık, yapım ve çekim aşamalarını  ince detaylarına kadar kitaplarında yer verecek.

Yapmış olduğu filmlerin amaçlarını, toplumsal ve politik etkilerini, filmin vizyon sonrasındaki sonuçlarınına değinen Kırmızıgül filmlerindeki anılarını okuyucu ile paylaşacak. Kitapta kendi sinemasını, ilgi duyduğu sinema anlayışını, sinema dilini  kaleme alan yönetmen sinema ile nasıl buluştuğunu ve sinemaya olan büyük tutkusunu ilk kez paylaşacak.

Üç filmi ile toplamda 9 milyona yaklaşan gişesi ile Mahsun Kırmızıgül’ün ilk filmi Beyaz Melek 2007’nin en çok izlenen filmi, ikinci filmi Güneşi Gördüm 2009’un en çok izlenen ikinci filmi, son filmi New York’ta Beş Minare ise 2010 yılının en çok izlenen filmi olmuştu.Ünlü yönetmen Amerika, Norveç, Danimarka, Bulgaristan, İsveç ve Türkiye’de yaptığı  çekimlerin zorluklarını, kolaylıklarını  anlatacak. Türkiye’deki yapılan ödüllendirilme yöntemindeki kayırmacı , ön yargılı ve çarpık yaklaşımı nedeniyle Antalya, Adana, İstanbul, Bursa, Ankara, Yeşilçam ve Siyad dahil Türkiye’de yapılan hiç bir festival ve yarışmalara filmlerini  yolamayan suskun yönetmen ilk kez sinemanın devletle olan çarpık  ilişkisini ve  Kültür Bakanlığı’nın sinema alanında nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlatacak.

Kırmızıgül’ün sinemasını incelemek isteyen sinemaya gönül vermiş insanlar ve filmlerini izleyen izleyiciler 26 Mart’ta bu kitaplara sahip olabilecekler.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Neden Tarkovski Olamıyorum? (2015) Benim Varoş Hikayem - My Suburban Stories (2017) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Deccal (2015) 41 Kere Maşallah (2022) Aşk ve Tutku - Miss Julie (2014)

Leave a comment