MAHSUN, HEM YÖNETMEN HEM POLİS!
BEŞ KASIMDA BEŞ MİNARE
KÖTÜ POLİS FIRAT BARAN
MAHSUN EZBERİ BOZMAYA DEVAM EDİYOR!!

Türk sinema izleyicisinin büyük beğenisini kazanan Beyaz Melek ve Güneşi Gördüm filmleriyle sağlam bir kariyer sahibi olan Mahsun Kırmızıgül, yeni filmi New York’ta Beş Minare ile de adından söz ettirecek. Ünlü yönetmen, üçüncü filminde de ülkenin görmezden gelinen sorunlarıyla ilgili ezberleri bozmaya devam edecek. Senarist, yönetmen, oyuncu ve müzisyen olarak filmerinde tüm yaratıcı kadronun işlevini tek başına üslenerek emek veren Kırmızıgül, cümlelerini sadece filmlerinde sarfetmeye devam edecek.

İlk filmi Beyaz Melek’ te doğulu bir aşirete mensup Ali karakterini oynayan Mahsun Kırmızıgül ilk oyunculuk performansıyla   göz doldurmuştu.Ardından Güneşi Gördüm’de beş çocuk babası Ramo karakteriyle oyunculuk performansı ile büyük övgü almış, seyirciyi gözyaşlarına boğmuştu. Oyuncu olarak her filminde farklı karakterleri canlandırmayı tercih eden Kırmızıgül, üçüncü filmi New York’ta Beş Minare’ de ise diğer filmlerinin aksine sinemaseverlerin karşısına sert, acımasız bir emniyet amiri olarak çıkacak.

New York’ta Beş minare filmi için bir yılı aşkın bir süredir geceli gündüzlü çalışan ünlü yönetmen, 5 Kasım’da vizyona girecek filmi için yakında Londra’ya uçacak. Filmin müziklerinin final mix ve mastering işlemlerini Londra’da bitirecek olan Kırmızıgül, film vizyona hazır hale geldikten sonra, bu uzun maratonu sonunda başarıyla tamamlamış olacak.

TÜRK SİNEMASINDA İLKLER BU FİLMDE
Dünyaca ünlü oyuncularla uluslararası düzeyde bir film yapan Kırmızıgül, “Çok zor şartlar altında zaman zaman hayatımızı riske atarak filmler çekiyoruz. Bu film 11 yıl önce yazdığım bir hikayeydi. Ama artık bundan sonra daha rahat olacağım. Çünkü beni uzun yıllardır meşgul eden bir hayali gerçekleştirmenin arifesindeyim.  Doğuma çok az kaldı. Nasıl bir film olduğunun takdirini seyirciye bırakarak, teknik anlamda şunu rahatça söyleyebilirim ki, New York’ta Beş Minare,  Türk sinemasında bugüne kadar çekilmiş en yüksek teknik düzeye sahip filmdir” dedi.

Mahsun Kırmızıgül, New York’ta Beş Minare filminde cemaatlere sızmış, arapça bilen Fırat adında terör uzmanı bir  polisi  canlandırıyor. Radikal İslamcı terör örgütü lideri  Deccal kod adlı Hacı Gümüş rolünde ise usta oyuncu Haluk Bilginer oynuyor. Terör örgütü lideri olarak tutuklanan Hacı Gümüş’ü Türkiye’ye getirmek için iki polis Fırat (Mahsun Kırmızıgül) ve Acar (Mustafa Sandal) görevlendirilir.  Bu iki polis,  New York sokaklarında kendilerini bekleyen sürprizlerden habersizdir. 11 Eylül saldırılarının izlerinin silinmediği ve Manhattan’ a yapılacak cami tartışmaları ile alevlenen, Kuran yakma eylemi ile gündemden düşmeyen Amerika’nın İslam ve terör paranoyasını gözler önüne koyacak film  daha şimdiden çok konuşulacağa benziyor.

ÖNEMLİ OYUNCULARIN BULUŞTUĞU FİLM
Beyaz Melek ve Güneşi Gördüm filmlerinin kadrolarında ustalarla kamera karşısına geçen Kırmızıgül, bu filminde yine bir dev kadroyla birlikte oynadı. Bu kez bu dev kadroya dünya çapında tanınmış ünlü isimler de katıldı. Danny Glover, Gina Gershon, Robert Patrick dışında Türkiye’nin önemli oyuncularından Haluk Bilginer, Ali Sürmeli, Zafer Ergin, Suna Selen, Hüseyin Avni Danyal, Salih Kalyon, Murat Ünalmış, Onur Ünsal, Engin Altan Düzyatan, Ümit Okur, Mustafa Sandal,  Eşref Kolçak başta olmak üzere yerli ve yabancı 2500 oyuncu da rol aldı.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Godzilla II: Canavarlar Kralı - Godzilla: King of the Monsters (2019) Müzede Bir Gece: Lahitteki Sır - Night at the Museum: Secret of the Tomb (2015) Kara Deniz - Black Sea (2015) Masumiyetin Dayanılmaz Çekiciliği - Pure as Snow (2019) Korsanlar - The Pirates: Band Of Misfits (2012) Creed II: Efsane Yükseliyor - Creed II (2019)

Leave a comment