Etyen Mahçupyan’ın “İnsanı Anlamak” Kitabı

İkinci Kez Okuyucularıyla Buluşuyor

Bugüne kadar yirmiyi aşkın eseriyle çok satanlar listesinde yer alan Gazeteci Yazar Etyen Mehçupyan’ın kaleme aldığı “İnsanı Anlamak” kitabı, Hayykitap’ın başlattığı “İkinci Yeni” projesi kapsamında tekrar okuyucularıyla buluşuyor.

Günümüz dünyasında insan içinde yaşadığı hayata, etrafındaki insanlara ve en önemlisi de kendine yabancılaşıyor. “İnsanı Anlamak” kitabıyla adeta insanı kendisine tanıştıran Mahçupyan, nörobilim ile sosyal psikolojiyi bir araya getirerek insanı anlamanın kapısını aralıyor.

Bilincin ve düşüncenin bağımsız değişkenler gibi gösterilip kutsandığı bir dünyada birincinin bilinçdışı; ikincinin zihniyet tarafından nasıl kuşatıldığını anlatan Mahçupyan, biyolojik ve kültürel adaptasyonu bilimsel bilgiler ışığında bağlantılı olarak izlerken, insanı anlamak için bütüncül bir çerçeve öneriyor.

Etyen Mahçupyan Hakkında:

Robert Kolej mezunu olan Etyen Mahçupyan, Boğaziçi Üniversitesi’nde Kimya Mühendisliği lisansı ve İşletme Yüksek Lisansını, ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde ise Ekonomi Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Gazeteci kimliğinin dışında öğretim üyeliği, şirket yöneticiliği, senaristlik ve danışmanlık yapmış olan yazarın, 22 kitabı bulunmaktadır.

Hayykitap Hakkında: Bu topraklara ait kültürel hafızayı koruyabilen yazarların özgün eserlerini yayınlayan Hayykitap, bilginin kasıtlı bir biçimde saklanması, parçalanması, çarpıtılarak gerçeğin örtülmesine karşı bilgiyi birleştirmeyi, bunu hakikatle, dolayısıyla günlük hayatla ilişkilendirmeyi ve anlaşılır bir biçimde herkesin kullanımına sunmayı amaçlamaktadır. Farklı kategorilerdeki kitaplarıyla okuyucularla buluşan Hayykitap, ortak paydası iyilik olan her projenin destekçisi olarak kitap yolculuğuna devam etmektedir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ali Kundilli 2 (2016) Kızım (2023) Sünnet Çocuğu (2022) Acele Baba Aranıyor - Adopt a Dady (2019) Kelebekler (2018) Ayin - The Rite (2011)