Lütfiye Pekcan’ın yeni romanı İMTİHAN 2020 Alfa Yayınları’ndan çıktı!
“Salgın” büyük acıların taşıyıcısı olacak ve dünya hiçbir zaman eskisi gibi olmayacaktı… Bu bir “İMTİHAN” mıydı? ‘’

Gazeteci ve yazar Lütfiye Pekcan’ın yeni çıkan üçüncü romanı İmtihan 2020, yaşadığımız salgın sürecini ve roman kahramanlarının kendi içine yaptığı yolculuğu gerçekçi, sarsıcı ve akıcı bir şekilde dile getiriyor.

Lütfiye Pekcan’ın bir gazeteci olarak dünyada ve ülkemizde yaşanan olayları tüm gerçekliği ile fona yerleştirip, yarattığı kahramanları edebiyatın merceğinden geçirerek satırlara dökmesi okuyucular da derin bir iz bırakıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgında, birbirinden farklı karakterlerin iç dünyasına ayna tutan İmtihan 2020, adeta herkesin kendisi ile yüzleşmesini sağlıyor. Pekcan’ın kitabında yer alan şu satırlar romanın konusunu da tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor.
‘’Hiç böyle sınanmamıştık. Yeryüzünde cehennem yaşanıyordu sanki…
Hayat durmuş, dünyanın her köşesinde sekiz milyar insan ev hapsindeydi. .
Sahip olduğumuz hiçbir şeye aslında sahip olmadığımızı anlıyorduk.
Bu bir “İMTİHAN” mıydı?
Hakikat aynasında herkes kendisi ile yüzleşecekti.
Hayatlar altüst olurken, ‘’Salgın’’ büyük acıların taşıyıcısı olacak ve dünya hiçbir zaman eskisi gibi olmayacaktı…
Tıpkı 20 yıl sonra bir araya gelen dört lise arkadaşı, Meral, Fikret, Can ve Sıla’nın hayatlarının altüst olması gibi.’’

İmtihan 2020, salgının insanı sarsarak ona hatırlattığı şeylerin de altını çiziyor. İnsanların telaş içinde oradan oraya koşuştururken hayatın dümenini nasıl ellerinden kaçırdığını, sağlığın ve özgürlüğün paha biçilemez değerini, aşkın sevginin gücünü, aslında mutluluğun sırrının ne olduğunu gözler önüne seriyor…

LÜTFİYE PEKCAN
İMTİHAN 2020
ROMAN
1. Basım: Ocak 2021
264 Sayfa

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Dehşet Odası - Green Room (2017) Arınma Gecesi: Seçim Yılı - The Purge: Election Year (2016) Şah Mat - Pawn Sacrifice (2015) Karanlıkta - In Darkness (2018) Antebellum (2020) Muhteşem Showman - The Greatest Showman (2017)