WALT DISNEY RECORDS’TAN
LOFI MINNIE: CHILL

YENİ ALBÜMDE KLASİK DISNEY ŞARKILARI, DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAKİ LOFI SANATÇILARI TARAFINDAN YENİDEN YORUMLANDI
ALBÜM ÇIKIŞ TARİHİ: 20 OCAK

DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN  

Geçen yıl piyasaya sürülen ve Lofi Hip-Hop türünün en iyi sanatçılarının klasik Disney şarkılarını yeniden yorumladığı Lofi Minnie: Focus albümünün başarısının ardından, Walt Disney Records, Lofi Minnie: Chill isimli bir albüm daha yayınladı.

20 Ocak’ta çıkan albümde odaklanmak, ders çalışmak ve yaratıcılığı ön plana çıkarmak için ideal olan rahatlatıcı ve yepyeni bir tarzda düzenlenmiş “When You Wish Upon a Star”, “Beauty and the Beast”, “We Don’t Talk About Bruno” gibi ikonik hit parçalar bulunuyor. Lofi Minnie: Chill albümünde eevee, Gnarly ve Jeff Kaale gibi Lofi müziğin önde gelen sanatçıları ve yeni isimler yer alıyor.

Geçen yılki albümü 12 milyondan fazla kişi dinledi

Geçen yıl yayınlanan Lofi Minnie: Focus albümü, dünya genelinde 12 milyondan fazla dinlenerek büyük bir başarı elde etti. “Hakuna Matata” adlı parça tek başına 4,5 milyon dinlemeye ulaşırken 5 milyon takipçiyle Spotify’ın en büyük listelerinden olan “Lofi Beats”e de eklendi.

Dünya genelinde Rolling Stone, NME ve Mixmag gibi çok sayıda yayın organının dikkatini çeken albüm hakkında BBC, “… Disney’in yükselen, ilham verici şarkıları bu türün özellikleriyle son derece uyumlu” yorumunu yaptı.

The Walt Disney Company Enterprise Franchise Management yetkilisi Tim Pennoyer da konu hakkında şunları söyledi:
“Disney’in en ünlü ikonlarından biri olan Minnie Mouse, dünya çapında pek çok kişi için rahatlatıcı bir figür. Lofi türünü özel yapan şeylerin başında da dinleyicilerin rahatlamasını ve gevşemesini sağlaması geliyor. İlk albümümüz Lofi Minnie: Focus’ta bu iki unsurun birbiriyle ne kadar uyumlu olduğunu gördük ve yeni albümler çıkarmamız gerektiğine karar verdik.
Bu projede yer alan son derece yetenekli Lofi sanatçılarına minnettarız. Onlar olmadan bunları başarmamız mümkün olmazdı. Her birinin tarzı o kadar kendine özgü ki bu albüm baştan sona tutarlı bir havayı korurken herkese özel bir şey sunmayı da başarıyor.
Lofi müzik hayranları şarkıları saatlerce dinleyebiliyor. Bu sebeple Lofi Minnie’de 16 şarkıya yer vererek dinleyicilerin ilk albümle birlikte bir saatten fazla müziğin keyfini çıkarmasını sağladık. Minnie Mouse ile klasikleşmiş Disney şarkılarının yepyeni yorumlarını dinleyicilerle buluşturacak olmak bizim için son derece heyecan verici.”

İnsan kalbiyle uyumlu tempoya sahip müzik türü

Kökleri hip-hop, house ve caza dayanan yeni bir müzik türü olan Lofi, genellikle insan kalbinin doğal ritmiyle uyumlu olarak dakikada 70-90 vuruşluk bir tempoya sahip enstrümantal bir tür. Odaklanmayı kolaylaştıran Lofi parçalar, saatlerce dinlenebiliyor.

Son dönemde yaygınlaşarak Spotify’da en hızlı büyüyen türlerden biri haline gelen Lofi, özellikle 15-35 yaş arası dinleyiciler tarafından tercih edilerek dünya genelinde popülerliğini giderek artırıyor. İnternet üzerinden yayın yapan diğer platformların yanı sıra YouTube da arka planda dönen ders çalışma ve manzara animasyonlarıyla Lofi dinleyicilerinin uğrak noktası.

Parça Listesi:

  1. Circle of Life – The Lion King Team Astro
  2. Colors of the Wind – Pocahontas WYS
  3. You’ll Be in My Heart – Tarzan Jeff Kaale
  4. I Won’t Say (I’m In Love) – Hercules Gnarly
  5. Reflection – Mulan Philanthrope
  6. Beauty and the Beast – Beauty and the Beast Hippo Dreams
  7. When You Wish Upon a Star – Pinocchio Jazzinuf
  8. The Bare Necessities – The Jungle Book Pastels
  9. Winnie the Pooh – Winnie the Pooh Sagun
  10. Chim Chim Cher-ee – Mary Poppins Hoogway
  11. Strangers Like Me – Tarzan mommy
  12. I’ll Make a Man Out of You – Mulan Kerusu
  13. When Will My Life Begin? – Tangled Ruth de las Plantas
  14. We Don’t Talk About Bruno – Encanto Otesla
  15. Let It Go – Frozen eevee
  16. A Dream is a Wish Your Heart Makes – Cinderella Made in M

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kolpaçino: 3. Devre (2016) X-Men: Birinci Sınıf - X-Men: First Class (2011) Kanun Benim / Appaloosa (2009) DOLITTLE (2020) Gelinlerin Savaşı / Bride Wars (2009) Tuzak - Wrecked (2011)