TBMM ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ SAHİBİ DÜNYACA ÜNLÜ “SESSİZ” TİYATRO SANATÇISI İSTANBUL’DA!

39 yıldır tiyatro ile iç içe olan, 2010 yılı TBMM  Üstün Hizmet Ödülü sahibi işitme ve konuşma engelli sanatçı Levent Beşkardeş, Nazım Hikmet’in “Sevdalı Bulut” adlı kitabından esinlenerek oyunlaştırdığı tiyatro oyunuyla İstanbul’da. Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi Haldun Dormen Sahnesi’nde sahne alan Beşkardeş’in oyununun en önemli özelliği, işaret dili ve mim ile sahneye konuyor olması.

1981 yılında gezmek ve sanatsal ufkunu geliştirmek amacı ile gittiği Paris’te tanıştığı insanların etkisi ve işitme ve konuşma engellilerden oluşan International Visual Theatre’ın (IVT) teklifi ile Paris’te kalmaya karar veren ve sanat hayatını halen Paris’te devam ettiren Levent Beşkardeş İstanbul’da.

Oyunu, Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yanı sıra Yeditepe Özel Eğitim Meslek Lisesi’nin işitme ve konuşma engelli öğrencileri de izledi. Levent Beşkardeş,  Adıgüzel Eğitim Kurumları’nın organize ettiği proje kapsamında sahnelediği oyunun ardından öğrencilerin sorularını da cevapladı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (36. hafta):

Arşivden Seçkiler:
Ant-Man (2015) Kuzgun (2025)  Anadolu Kartalları (2011) Suç Şehri - Zulu (2014) Bizum Uşaklar (2018) Hayati Tehlike (2016)

Leave a comment