Karşınızda serseri milyarder Largo Winch! Kemerlerinizi sıkı bağlayın, sarsıcı bir yolculuk olacak…
Ünlü milyarder Nerio Winch yatının yakınlarında boğulmuş olarak bulunur. Dünya çapında 400,000 çalışanı olan W Group’un kurucusu ve en büyük hissedarı Nerio Winch’in ölümü şüphe uyandırır. Ünlü iş adamının ailesi yoktur. Bu nedenle mirasının kime kalacağı dolayısıyla Winch İmparatorluğu’nun başına kimin geçeceği yönetim kurulunun en kritik sorunu haline gelir. Daha şimdiden finans dünyasının saldırılarına maruz kalan şirketin patronu olmadan devamlılığını sağlamak çok zordur. Fakat henüz kimsenin Nerio’nun büyük sırrından haberi yoktur. Nerio 26 yıl önce Bosna’daki bir yetimhaneden bir erkek çocuk evlat edinmiştir. Bu çocuk, Largo, Adriyatik kıyılarında balıkçılık yapan bir aile tarafından gizlilik içinde yetiştirilmiştir. Largo Winch maceraperest, isyankar ve mücadeleci bir ruha sahip olmasının yanında uslanmaz bir kadın avcısı olmuştur. Genç adam masum olduğunu iddia etmesine rağmen uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle Amazon’daki bir hapishanede tutulmaktadır. 26 yaşındaki Largo henüz haberi olmasa da global bir ticaret imparatorluğunun varisidir.

Nerio’nun ölümü, Largo’nun hapse atılması. Ya tüm bunlar önceden planlandıysa?

TOMER SISLEY KRISTIN SCOTT THOMAS MIKI MANOJLOVIC MELANIE THIERRY GILBERT MELKI ANNE CONSIGNY KAREL RODEN STEVEN WADDINGTON RASHA BUKVIC NICOLAS VAUDE BOJANA PANIC senaryo-uyarlama-diyaloglar JULIEN RAPPENEAU JÉRÔME SALLE yapım NATHALIE GASTALDO orijinal müzik ALEXANDRE DESPLAT DUPUIS tarafından yayınlanan VAN HAMME ve FRANCQ imzalı “LARGO WINCH” çizgi romanından uyarlama bir PAN EUROPEENNE WILD BUNCH TF1 FILM PRODUCTIONS CASA PRODUCTIONS ortak yapımı ARANEO BELGIUM SA. SOFICA VALOR 7 SGAM AI CINEMA İŞBİRLİĞİYLE CANAL+ ve CINECINEMA katılımıyla BELÇİKA FEDERAL HÜKÜMETİ’NİN TAX-SHELTER, PROCIREP ve ANGOA-AGICOA desteğiyle PAN EUROPEENNE WILD BUNCH dağıtımı dünya hakları WILD BUNCH yürütücü yapımcı ERIC ZAOUALI görüntü yönetmeni DENIS ROUDEN AFC dekor MICHEL BARTHELEMY kostüm KHADIJA ZEGGAI birinci yönetmen yardımcısı FANNY AUBRESPIN BRIEUC WANDERSWALM kast GIGI AKOKA kurgu RICHARD MARIZY ses FRANÇOIS MOREL JEAN-PAUL HURIER PASCAL VILLARD

YAPIM NOTLARI

€¢ Largo Winch, Jean Van Hamme tarafından yaratılan bir roman kahramanıdır.
€¢ Hamme, Ten Ten’in baş çizeri Michel Greg sayesinde New York’a geldikten sonra Kasım 1973’de Largo Winch karakterini yarattı.
€¢ Hamme proje üzerinde çalışırken Belçikalı bir halı tüccarının fidye için kaçırıldığı haberinden ilham aldı.
€¢ Projeye ilham veren bir başka olay da çalışmalar sırasında birisinin ortaya para mutluluğu satın alamaz tarzı bir formül atmasıydı.
€¢ Hamme daha sonra çizer Philippe Francq’la Largo Winch’i çizgi romana taşıdı.
€¢ Çizgi roman 18 yıldır devam etmekte.
€¢ Philip Francq’ın Largo karakterini çizmesi 3 ay sürdü. Önce Hamme’ın önerisi üzerine gözlüklü bir Largo taslağı çizdi fakat beğenilmedi.
€¢ Yapımcılardan Nathalie Gastaldo’ya göre projenin güçlü yanlarından birisi hem büyük bir gösteri olması hem de çok daha kişisel bir şeyler sunma imkanı vermesi.
€¢ Hamme projenin başından itibaren kendi hikayesine takılacağını ve yeterince objektif bakamayacağını hissettiği için senaryo aynı zamanda filmin yönetmeni olan Jerome Salle ve Julien Rappeneau tarafından bir yılda yazıldı. Hamme danışman olarak görevlendirildi.
€¢ Çizgi romana genelde sadık kalınsa da sadece birkaç sahne bire bir alındı. Örneğin baştaki kurul toplantısı ve Largo’nun Hannah’nın cesedini buluşu.
€¢ Hikayenin bir tarafı çok modern, küreselleşme ve tüm gücü ellerinde tutan büyük holdingler var. Ama bir diğer yanı kaderine karşı gelen bir kralın oğlunun ölümsüz hikayesi.
€¢ Tomer Sisley (Largo Winch) rolüne 5 ayda hazırlandı. Neredeyse her gün hem vücut hem de dövüş sahnelerinin koreografisini çalıştı.
€¢ Film Malta, Sicilya, Hong Kong ve Makau’da çekildi. Stüdyo çekimleri Fransa’da yapıldı.
Oyuncular Hakkında

Tomer Sisley (Largo Winch)

€¢ 1974 Berlin doğumlu oyuncu dokuz yaşındayken ailesiyle Fransa’ya taşındı.
€¢ Ailesi hem Yahudi hem de Arap kökenli olan oyuncu bu özelliğini stand-up gösterilerinde malzeme olarak sıkça kullanıyor.
€¢ Dustin Hoffman, Robert Duvall, Sharon Stone, Gina Davis gibi usta oyunculara ders veren drama öğretmeni Jack Waltzer’la on sene boyunca çalıştı.
€¢ Oyunculuğunun yanı sıra tanınmış bir stand-up sanatçısı olan Sisley Montreal’de yapılan “Just For Laughs” festivalinde ödül alan ilk Fransız komedyen oldu.

Kristin Scott Thomas (Ann Ferguson)

€¢ 1960 doğumlu İngiliz oyuncu Central School of Speech and Drama’da eğitim alırken yetenekli olmadığının söylenmesi üzerine okulu bıraktı ve bebek bakıcılığı yapmak için Paris’e gitti.
€¢ 1990’lı yıllarda rol aldığı Bitter Moon (Roman Polanski), Four Weddings and a Funeral ve The English Patient (Anthony Minghella) filmleriyle tanındı.
€¢ 1996’da The English Patient filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ına aday oldu.
€¢ 2005’de Legion d’Honneur nişanı aldı.

Miki Manojlovic (Nerio Winch)

€¢ 1950 Belgrad doğumlu aktör ailesinin izinden giderek oyuncu olmaya karar verdi.
€¢ Yugoslav sinemasının önemli filmlerinde rol aldı.
€¢ 1990’dan sonra Balkanlar’ın dışına çıkarak farklı projelerde yer almaya başladı.
€¢ Emir Kusturica’nın When Father Was Away on Business ve Underground filmleriyle daha geniş çevrelerde tanınmaya başladı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gölge (2016) Merkezi İstihbarat - Central Intelligence (2016) İçimdeki Çember (2014) Hayde Bre (2010) Aşka Yolculuk - Leap Year (2010) Annem - Mia Madre (2015)

Leave a comment