“KUYU” İMGELEMİ İLE YENİDEN DOĞUŞ’A IŞIK TUTAN
HASAN ÇEVİK GALERİ DİANİ’DE

RENK VE IŞIĞI DOĞA SAHNESİNDE ÖZGÜRLEŞME SİMGESİ OLARAK KULLANAN HASAN ÇEVİK, YENİ ESERLERİNİ FİGÜRLER VASITASIYLA KUYU İMGESİ ETRAFINDA ÖRÜYOR.
KOLEKSİYONERLERİN SON YILLARDA ÖZELLİKLE YAKINDAN TAKİP ETTİĞİ
YENİ KUŞAK SANATÇILARDAN HASAN ÇEVİK’İN
“KUYU” ADLI SERGİSİ 5 MART – 23 MART TARİHLERİ ARASINDA
GALERİ DİANİ’DE İZLENİLEBİLİR.

Kuyu imgesi Şeyh Galip’in ‘Hüsn-ü Aşk’ mesnevisinde dış dünyadan iç dünyaya geçişi ifade eder. Karanlık, kapalı ve bilinmez olan kuyu, kendini biricik varlık olarak gören insanın ruhsal kaosunun dibi gibidir. Fakat bu dip aynı anda bir kendiyle yüzleşme ve aydınlanmadır, dolayısıyla başkalaşarak karanlıktan çıkıştır. İşte bu zengin anlam bütünlüğü içerisinde “Kuyu imgesi” Hasan Çevik’in üçüncü solo resim sergisinde karşımıza çıkıyor. Ressamın Galeri Diani’deki bir önceki kişisel sergisi olan ‘Sessiz’de doğaya dönük kendine has duyumsayışının simgesel izinde değerlendirilebilecek olan ‘Kuyu’, Çevik’in daha çok figürü ön plana aldığı resimlerinden oluşmaktadır. Tekli ve ikili figür gruplarının, nispeten, doğa sahnesindeki ağaç vb. natüralist biçimlerin önünde, renk ve ışığın son derece özgür bir armonik yapı içinde kullanıldığını görüyoruz.
Hasan Çevik’in sergisine adını veren ‘Kuyu’ imgesi, figürlerin adeta kendileriyle yüzleştikleri, belki kendi karanlıklarını fark edip yaşam enerjisiyle aydınlanıp yeniden doğuş yaşadıkları bir ayna gibi karşımıza çıkıyor. Sergide sadece kuyu değil ağaç imgesi de yine ressamın kendi biçimsel yaklaşımıyla ana elaman olarak kompozisyonlarda yerini alıyor.

Bir şamanın yaşam ağacını merdiven gibi kullanıp yerin altı ve gökyüzü arasındaki gelgitlerinin anlatımını izlemek isteyen sanatseverleri, 5 Mart – 23 Mart tarihleri arasında Galeri Diani’ye bekleriz.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Oyun Vakti - Play Time (2023) Uçaklar 2: Söndür ve Kurtar - Planes: Fire and Rescue (2014) Kan ve Aşk - In The Land of Blood and Honey (2012) Bornova Bornova (2009) Köpek Dişi - Dogtooth (2018) Sihirli Orman - Into the Woods (2015)