Bu yıl 17.si yapılacak “Kral Müzik Ödülleri” nin adayları Doğuş Yayın Grubu Genel Müdürü Cem Aydın, Müyap Başkanı Bülent Forta ve Müyap Yönetim Kurulu Üyeleri Samsun Demir, Deniz Erdem, Bülent Seyhan ve Şemsettin Göktaş ile ve Kral Grup Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay ve Kral TV Genel Yayın Koordinatörü Namık Kasapbaşoğlu’nun katılımıyla açıklandı.

Mehmet Akbay’ın yaptığı sunumda, ödül gecesine hazırlanma sürecini anlatarak adayları tek tek açıkladı. Sunum sonrası söz alan Müyap Başkanı Bülent Forta, ‘Her ödül töreninde ne kadar objektif olunduğu söylense de subjektif bakışlar olabilir. Fakat bu organizasyonun her aşamasından da haberdar olduğum için, mükemmele yakın bir iş yapılıyor diyebilirim. Tüm sektörü kucaklama kaygısını çok takdir ediyorum ve destekliyorum ’ dedi.     

Haliç Kongre Merkezi’nde 17 Mayıs 2011 de gerçeklestirilecek olan ödül gecesinde, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kategoriler kalktı. 17. Kral Müzik Ödüllerinin dağıtılacağı bu muhteşem gecede Sezen Aksu sahne alacak.

Aday adayları, 2010 yılı içinde piyasaya çıkan albümlere göre belirlendi. 27 Nisan 2011 Çarşamba günü saat 11.00’e kadar, jürinin ve kraltv.com.tr’den halkın oyları ile aday adayları ilk beşe indi ve artık adaylar için 20 günlük geri sayım süreci başladı.

Aday adayları ve kategoriler belirlenirken, sektör toplantıları etkin olurken, adaylar belirlenirlenirken ise halk oyları ve jürinin yanı sıra, Müyap’tan alınan satış rakamları, araştırma şirketi Nielsen’den edinilen ‘Radyolarda en çok çalınan şarkı ve sanatçı’ verileri baz alınarak karar verildi.

Emel Müftüoğlu, Yaşar Gaga ve Tourismo Group’un ortak organizasyonu ile gerçekleştirilen bu muhteşem gecede dağıtılacak olan ve Zen Diamond’un özel üretimi olan ödül heykelcikleri, manevi değerinin yanı sıra maddi olarak de gerçek bir mücevherat.  Altın ve pırlantalarla süslenerek hazırlanan ödül heykelcikleri, sahiplerine sertifikalarıyla birlikte teslim edilecek.

ÖDÜL BAŞLIKLARI:

En iyi çıkış yapan sanatçı, en iyi film müziği, en iyi dizi müziği, en iyi klip yönetmeni, en iyi şarkı sözü, en iyi beste, en iyi grup, en iyi kadın sanatçı, en iyi erkek sanatçı, en iyi albüm, en iyi remix şarkı, en iyi proje, en iyi şarkı,  en iyi ajanjör, en iyi düet, Türk Sanat Müziği özel ödülü, Türk Halk Müziği özel ödülü, meslek onur ödülü, Müyap ödülleri (dijital ve market satış), radyolarda en çok çalan şarkı, radyolarda en çok çalınan şarkıcı.

JÜRİ LİSTESİ:

Müzik eleştirmenleri Naim Dilmener, Hakan Eren, Suat Kavukluoğlu, Tolga Akyıldız ve Mehmet Tez, gazeteci yazarlar Yüksel Aytuğ, Cengiz Semercioğlu, Onur Baştürk, Esin Övet ve Oben Budak, aranjörler Atilla Özdemiroğlu, Garo Mafyan, Ozan Çolakoğlu, Ozan Doğulu ve İskender Paydaş, besteci ve söz yazarları Sezen Aksu, Nazan Öncel, Orhan Gencebay ve Şehrazat, yorumcular Ajda Pekkan, Müslüm Gürses, Ebru Gündeş, Şebnem Ferah ve Volkan Konak, klip yönetmenleri Murad Küçük, Ömer Faruk Sorak, Umur Turagay, Deniz Akel ve Kemal Başbuğ, fotoğraf sanatçıları Nihat Odabaşı, Zeynel Abidin Ağgül, Lara Sayılgan, Koray Kasap Kasap ve Tamer Yılmaz, internet medya yöneticileri (Uçankuş, Medyafaresi, Medyatava, Gecce, Sacitaslan), reklamcılar Sinan Çetin, Serdar Erener, Alinur Velidedeoğlu, Ali Taran, Çağan Irmak, radyo genel yayın yönetmenleri (Power FM, Süper FM, Best FM, Alem FM, Slow Türk, Tatlıses FM, Radyo D, Show Radyo, Radyo Viva), programcılar Seda Sayan, Beyaz, Okan Bayülgen, Saba Tümer, Şafak Ongan ve meslek birlikleri balkanları ( MESAM, MSG, MÜYORBİR, MÜYAP)

17. KRAL MÜZİK ÖDÜLLERİ ADAYLAR

EN İYİ ALBÜM

TARKAN – ADIMI KALBİNE YAZ

SERTAB ERENER – RENGARENK

SILA – KONUŞMADIĞIMIZ ŞEYLER VAR

SERDAR ORTAÇ – KARA KEDİ

DEMET AKALIN – ZİRVE 2010

EN İYİ ŞARKI

TARKAN – SEVDANIN SON VURUŞU

SERTAB ERNER- KOPARILAN ÇİÇEKLER

SILA – ACISA DA ÖLDÜRMEZ

ZİYNET SALİ – RÜYA

SERDAR ORTAÇ – POŞET

EN İYİ ŞARKI SÖZÜ

TARKAN – SEVDANIN SON VURUŞU

SERTAB ERNER- KOPARILAN ÇİÇEKLER

SILA – ACISADA ÖLDÜRMEZ

EMRE AYDIN – HOŞÇAKAL

ENBE – EKSİK

EN İYİ BESTE

TARKAN – SEVDANIN SON VURUŞU

SERTAB ERNER- KOPARILAN ÇİÇEKLER

OZAN DOĞULU – ALAIN DELON

EMRE AYDIN – HOŞÇAKAL

HANDE YENER – ÇÖP

EN İYİ ARANJÖR

OZAN ÇOLAKOĞLU – SEVDANIN SON VURUŞU

OZAN DOĞULU – ALAIN DELON

MUSTAFA CECELİ – KOPARILAN ÇİÇEKLER

VOLGA TAMÖZ – POŞET

MERT ALİ İÇELLİ – PAS

EN İYİ ERKEK SANATÇI

TARKAN

MUSTAFA CECELİ

SERDAR ORTAÇ

EMRE AYDIN

FERHAT GÖÇER

EN İYİ KADIN SANATÇI

SERTAB ERENER

SILA

ZİYNET SALİ

HANDE YENER

DEMET AKALIN

EN İYİ PROJE

IŞIN KARACA – ARABESQUE

GÖKSEL – HAYAT RÜYA GİBİ

ENBE – KALBİM

OZAN DOĞULU – 130 BPM

NEV –  BİR NEV-İ ALATURKA

EN İYİ GRUP

GRİPİN

ENBE

MOR VE ÖTESİ

HEPSİ

ATHENA

EN İYİ ÇIKIŞ

TOYGAR IŞIKLI

BERKAY

NİL ÖZALP

MERCAN

FETTAH CAN

EN İYİ DÜET

MUSTAFA CECELİ & ELVAN GÜNAYDIN – EKSİK

MURAT BOZ & SONER SARIKABADAYI – İKİ MEDENİ İNSAN

RAFET EL ROMAN & YUSUF GÜNEY – AŞKA İNAT

KENAN DOĞULU & YALIN – ÜNZİLE

FERHAT GÖÇER & PETEK DİNÇÖZ – SENİZ SENSİZ SEVECEĞİM

EN İYİ KLİP

TARKAN – ÖP

BENGÜ – SIRADA SEN VARSIN

ATAKAN ILGAZDAĞ – HİÇ OLMAZSA

GÜLŞEN – BİR AN GEL

MOR VE ÖTESİ – ARAF

EN İYİ FİLM MÜZİĞİ

AV MEVSİMİ

NEWYORK’TA BEŞ MİNARE

PRENSESİN UYKUSU

VEDA

ÇOK FİLİM HAREKETLER BUNLAR

EN İYİ ÖZGÜN DİZİ MÜZİĞİ ADAYLARI

ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ

EZEL

YAHŞİ CAZİBE

BEHZAT Ç.

GÖNÜLÇELEN

EN İYİ REMİX ADAYLARI

SUAT ATEŞDAĞLI- O KIZ

GÜRAY KILIÇ- PAS

MURAT UYAR-KIYAMADIM İKİMİZE

ERHAN BAYRAK-KOLAYCA

BURAK YETER-HAYAT SANA GÜZEL

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aşkın Renkleri - La Delicatesse (2012) Kolpaçino 4 4'lük (2024) Ant-Man (2015) Mad Max: Fury Road (2015) Herkes Biliyor - Everybody Knows (2019) Güvercin (2018)

Leave a comment