SEVGİLİLER GÜNÜ’NE ÖZEL! BALKANLARDAN DÜĞÜN HAVALARI KOLLEKTİF İSTANBUL’LA 14 ŞUBAT 2011 de CRR’DE!

Kollektifİstanbul ve Sevgililer Günü’nü balkanların düğün müzikleriyle Cemal Reşit Rey’de kutlayacak! Doğu Avrupa geleneksel düğün müziklerine dayalı repertuarını funk ve jazz altyapılarıyla yeniden yorumlayacak olan Kolektifistanbul, İstanbullulara doğaçlama bir şölen sunacak.

Anadolu’nun duygusallığı ve Balkanların dinamizmi buluşuyor!

Kaval, gayda, kaba zurna, klarnet, saksofon, tuba ve vurmalı sazların kullanımıyla zengin bir ses, melodi birlikteliğinin sağlanacağı bu konserde aynı zamanda Balkan’ların fanfar dinamizminin Anadolu coğrafyasının duygu derinliği buluşacak.

Köy çalgıcısı ve salon müzisyeni bir arada…

Kolektifİstanbul’da kendi anavatanlarında ve köylerinde düğünlerde çalan geleneksel müzisyenlerle, modern tarzlardan gelen müzisyenler, ortak bir repertuar ve ortak bir enerjiyle İstanbul’un farklı renklerini anımsatmak için bir araya geliyor. Enstrümanlarına hakim ve performanslarında cömert bu müzisyenlerin bir diğer amacı ise düğünler ve kamusal alan pratikleri üzerinden kültürel paylaşımlara ve karşılaşmalara ışık tutmak.

Kolektifistanbul: Aslı Doğan (Vokal), Richard Laniepce (Saksofon, Gayda), Tamer Karaoğlu (Akordeon), Talat Karaoğlu (Klarnet), Ertan Şahin (Tuba), Ediz Hafızoğlu (Davul)

Konuk Sanatçılar: Sinan Çelik (Kaval), Şenol Filiz (Ney), Birol Topaloğlu (Tulum), Selim Sesler (Klarnet), İzzet Kızıl (Perküsyon), Elena Hristova (Vokal), Ahmet Özden (Kaba zurna)

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Karlar Kraliçesi - Snow Queen (2013) Şeytanın Doğuşu - First Born (2017) Lilith Cinleri (2023) Zor Hedef - A Bout Portant - Point Blank (2011) Deadpool (2016) Tutturamayanlar (2014)

Leave a comment