Yönetmen koltuğunda Alpha Dog/ Rehine (2006), The Notebook (2004) ve John Q (2002) filmlerinin yönetmeni Nick Cassavetes’in olduğu My Sister’s Keeper / Kız Kardeşimin Hikâyesi’nde, lösemi olan evladı için çırpınan, onun adına yaşam mücadelesi veren ve içinde, derinlerde bir yerde her ne kadar fırtınalar kopsa da daima güçlü rollerine bürünen bir annenin mücadelesini izliyoruz.

“Ben çocukken, annem, babamla birlikte beni çok sevdikleri için bu dünyaya geldiğimi ve küçük bir mavi gökyüzü parçası olduğumu söylerdi. Neden sonra bunun tamamen doğru olmadığını anladım.”–Anna

Anna, 11 yaşında çok tatlı, sevecen bir kız çocuğu. Doğduğundan beri sayısız ameliyat, nakil ve operasyon geçirdi. İğneler vuruldu. Ama hasta olduğu için, bebekliğinden beri lösemi ile mücadele veren ablası Kate için.

Sara ve Brian Fitzgerald çifti, oğulları Jesse ve kızları Kate ile kurdukları hayatta mutlu ve huzurluydular. Ta ki minik Kate’in lösemi olduğunu öğrenene kadar. Kate’in aile bireylerinden kimse ile dokusu uyuşmayınca Fitzgeral çifti, doktorun önermesiyle ve son çare olarak bir çocuk daha düşünür. Anna, Kate ile tam doku uyumu olması için laboratuar ortamında genleri özel olarak seçilip, üretilen bir çocuktur. Ablasına ilik verebilmek için dünyaya getirilmiştir. Yıllar geçti. Ne yapıldıysa olmadı. Kate, bu defa böbrek yetersizliği çekmektedir ve beklenmeyen bir gelişme olur; Anna, böbreklerinden birinin alınması ihtimali sonucunda, doktorların, bundan sonraki hayatında daha dikkatli olması gerektiği ve canının her istediğini yiyip, içemeyeceği, spor yapamayacağı ve benzeri uyarıların etkisiyle, iyi bir avukata gidip, ailesine dava açar. Çünkü artık kendi kararları doğrultusunda hareket etmek ister. Her ne kadar kendisinin de önemli olduğunu vurgulamaya çalışsa da annesi, bu durumu asla kabul etmez. Çünkü ortada bir gerçek vardır ki eğer böbrek nakli yapılamazsa Kate, ölecektir.

Mendillerinizi Alıp da Gidin

Çünkü komedi filmlerinde, nasıl salondan kahkaha sesleri geliyorsa, bu defa da kulağıma burun silme ya da çekme sesleri, geldi. Ağır bir dram içeriyor film. Aynı zamanda düşündürücü ve çatışmalarıyla sürükleyici.

Filmde, ayakta kalma mücadelesi veren anneyi Cameron Diaz, soğukkanlı babayı Jason Patrick, Kate’i Sofia Vassilieva ve Anna’yı Abigail Breslin canlandırıyor. Hepsi de, olağanüstü bir performans sergiliyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Abimm… (2009) BİR UMUT (2023) Hadigari Cumhur (2009) Avcı’nın İntikamı - The Hunter’s Prayer (2017) Parazit - Parasite - Gisaengchung (2019) Ben Dört Numara - I am Number Four (2011)

Leave a comment