BİR TOBY WILKINS FİLMİ
KIYMIK (SPLINTER)

3 NİSAN 2009’da Sinemalarda
Screamfest 2008 – Festival Trophy ödülleri;
En İyi Görsel Efekt, En İyi Makyaj, En İyi Müzik, En İyi Kurgu
En İyi Yönetmen, En İyi Film

Film Hakkında

Genç bir çift romantik bir haftasonu tatili için ormana kamp yapmaya gider fakat polisten kaçan bir tutuklu ve kız arkadaşı tarafından rehin alınmalarıyla tatil tam bir kabusa dönüşür.Şans eseri bir araya gelen bu iki çift, kimsenin uğramadığı ücra bir benzin istasyonunda hayal bile edemeyecekleri dehşet dolu anlar yaşayacaklardır.

Filmin Konusu
Gezmeyi seven Polly ve doktorasını bitirmeye hazırlanan kitap kurdu sevgilisi Seth o haftasonu uzun süredir planladıkları romantik yıldönümü kutlamasını yapmaya karar verirler. Seth herhangi bir yerdeki bayağı bir motelde yıldönümü seksiyle kutlama yapacaklarını düşünürken; Polly bir kamp gezisi yapmalarında ısrar eder ve onu yıldızların altında yıldönümü seksi vaadiyle kandırmayı başarır. Ancak kamp yerine gelişlerinin üzerinden birkaç dakika geçmiştir ki Seth çadırı yanlışlıkla kırar ve ikili kamptan vazgeçip yeniden motel aramaya başlar.
Ne yazık ki o anlarda polisten kaçan bir mahkum’un,bu genç çift ve spor jipleri için başka planları vardır…
Oklahoma Polisi Dennis için eyalet çapında geniş bir arama başlatmıştır. Fakat Dennis polislerin sandığı gibi Meksika’nın güneyine gitmemektedir.
Onun başka planları vardır: Uyuşturucu bağımlısı kız arkadaşını bu bağımlılığından kurtarmak ve onunla birlikte kaçmasını sağlamak.
Polly ve Seth’i ıssız ve ağaçlarla çevrilmiş boş otobanda gördüğünde yapacaklarına karar vermesi Dennis’in fazla vaktini almaz.
Polly ve Seth ıssız otobanda ilerlerken yolun kenarında başı dertte ve yalnız görünen Lacey’i farkederler. Kıza yardım etmek ile ilgili tereddüt ettikleri anda Dennis silahını onlara çevirir ve artık kararları verecek olan kendisidir. Dennis için adam kaçırmak çocuk oyuncağıdır.
Gece indiğinde, bu dörtlü için yolculuk korkunç bir felaket tablosuna dönüşecektir. Arabanın lastiğinin aniden patlaması, başlarına gelecek felaketlerin sadece başlangıcıdır.
Dennis ve Poly lastiği değiştirirlerken, Seth ve Lacey de lastiğin neyin üzerinden geçerek patladığını araştırırlar. İlk anda yerde buldukları ezilmiş canlının ölü bir köpek olduğunu düşünürler. Fakat ilk bakışta ölü bir köpek gibi görünen yaratık, tanımlanamaz bir “şey”e dönüşür; belki de yalnızca kabuslarımızda görebileceğimizi düşündüğümüz bir “şey”e.
Seth ve Lacey şahit oldukları bu organik canlının kanla beslendiğini ve var olma sebebinin sadece ve sadece hızla artan kan ihtiyacını gidermek olduğunu bilemezlerdi.
Yaratık parazit bir virüs gibi kurbanlarının vücuduna işleyerek, onları içten içe tüketmekte, vücutlarını ele geçirmektedir ve bir sonraki adımda da ne istediğini bilir…
Terk edilmiş bir benzin istasyonuna giren dörtlü; Lacey’in hayatına mal olan ve hepsini tehdit edecek olan beklenmedik keşfi yapması ile kendi içinde bölünür. Saniyeler içinde güç dengesi değişir. İmkansız gibi görünse de bu grup şimdi birlikte hareket etmek zorundadır. Aksi halde her biri teker teker can verecektir.
Hızla büyüyen ölümcül yaratık gecenin karanlığında görüş alanlarında değildir ve millerce boyunca yardım gelmesi imkansızdır. Aralarında bağlılık ve güvenin pek mümkün görünmediği bu grup girdikleri benzin istasyonunda büyük bir ölüm-kalım savaşı verecektir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Öyle Sevdim ki Seni (2013) Soraya’yı Taşlamak - The Stoning Of Soraya M. (2010) Duyguların Rengi - The Help (2012) Kan Kokusu - We Are What We Are (2014) İki Kafadar: Chinese Connection (2013) Korku Kapanı - Storage 24 (2012)

Leave a comment