Murat Gülsoy’dan türler arasında salınan bir roman: Kıyamet Sonrası Olağan Bir Gün
Birçok ulusal ödül kazanmış ve eserleri farklı dillere çevrilmiş Murat Gülsoy’un kaleminden Kıyamet Sonrası Olağan Bir Gün, Can Yayınları etiketiyle okurla buluşuyor.
Kıyamet Sonrası Olağan Bir Gün, yeni bir dünya tahayyülüyle hareket eden; geçmiş, şimdi ve geleceği iç içe geçiren bir roman.
Öykü ve romanlarıyla birçok ulusal ödüle layık görülen Murat Gülsoy’un kaleminden Kıyamet Sonrası Olağan Bir Gün, Can Yayınları etiketiyle okurla buluşuyor.
Türler arasında salınan Kıyamet Sonrası Olağan Bir Gün’de Murat Gülsoy, geçmiş, şimdi ve geleceği insanla insan dışının belirsiz çizgisinde dolaşarak ince ince işliyor. Yazar, zamansız ve mekânsız bir anlatı meydana getirirken, bütün anlamsızlıkların içerisinde yeni bir dünya tahayyülüyle hareket ediyor. İç içe geçmiş fragmanlar ve kısa diyaloglardan meydana gelen kitap, okura akışkan, yeni ve değişken bir form sunuyor.
Hep aynı güne uyanmak…
Geleceğin yok olmasıymış kıyamet, bunu anladığım anda geçmişin de yok olduğunu fark ettim. Ne de olsa gelecek geçmişin intikamını alırken onu ayakta tutar. Oysa şimdi zaman akmıyor. Gelecek yok. Düşmanını kaybeden geçmiş de kendiliğinden solup gidiyor Zamanın durduğu, hep aynı günde, belki de hep aynı gecede devam eden hayat. Kıyamet sonrası o günde anıların belirsizleştiği, yaşamla ölümün birbirine geçtiği, eşyanın anlamsızlaştığı bir dünya. Umudun belki de sadece zeytin ağacının dalında, zeytin yaprağını çiğneyen bir kadının göbek kordonunda saklandığı bulutsu bir evren.
Kitap Adı: Kıyamet Sonrası Olağan Bir Gün
Yazar: Murat Gülsoy
Yayınevi: Can Yayınları
Dizi: Çağdaş
Tür: Roman
Sayfa Sayısı: 128
Fiyatı: 160 TL
MURAT GÜLSOY, mühendislik ve psikoloji eğitimi gördü. 1993-2023 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2004-2021 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi’nin yayın kurulu başkanlığını ve 2015-2023 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi’nin müdürlüğünü yaptı. 1992-2002 yılları arasında arkadaşlarıyla Hayalet Gemi dergisini çıkardığı günlerden bu yana akademisyenliğin yanı sıra edebiyatla ve sanatla ilişkisini profesyonel düzeyde sürdürdü. Çeşitli dillere çevrilen öykü ve romanları birçok ulusal ödüle layık görüldü. 2001 Sait Faik Hikâye Armağanı Bu Kitabı Çalın adlı kitabına, 2004 Yunus Nadi Roman Ödülü Bu Filmin Kötü Adamı Benim, 2013 Notre Dame de Sion Ödülü Baba Oğul ve Kutsal Roman, 2014 Sedat Simavi Edebiyat Ödülü Gölgeler ve Hayaller Şehrinde adlı romanlarına verildi. 2003’ten beri yaratıcı yazarlık eğitimi vermekte; yaratıcı yazarlık üzerine kaleme aldığı Büyübozumu: Yaratıcı Yazarlık bu alanda önde gelen kitap olma özelliğini taşımaktadır.