İBB Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu “Kısasa Kısas”ın galası 9 Şubat 2015 Pazartesi gecesi Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yapıldı.
William Shakespeare’in yazdığı Zişan Uğurlu’nun yönettiği Kısasa Kısas;  adalet, merhamet, ahlaki yetkinlik, evlilik öncesi ilişki, aşk kavramlarını sorgularken tebdil-i kıyafet sürprizleriyle dolu bir olaylar örgüsüyle, yapılan pazarlıkları, anlaşmaları ve otoriteyi dokunabileceğimiz bir yakınlığa getirip çağdaş dünya sorunlarına yeni bir gözle bakmamızı sağlar. Yasalar kim tarafından ve kim için yapılır? Zaaflarıyla varolan insanın yarattığı yasalar aynı zaafları taşıyorsa, insanı ve insanın doğasını merkez olarak almıyor ve onu korumuyorsa ne kadar sürdürebilir yaşamını? Şiddet, mutlak gücün koyduğu yasaları yürütebilmesi için tek yöntem midir? İktidarın cinsellikle ilişkisi nedir? İktidarın günahla ilişkisi nedir? Manipüle ederek, tuzaklar kurarak kazanılan mutlak güç, zorbalıkla ele geçirdiği öldürme hakkıyla yasaların önüne geçiyorsa erdem, adalet, merhamet kavramları geçerliliğini ne kadar sürdürebilir? gibi pek çok soruyu tartışmaya açan oyunda Erkan Akkoyunlu, İrem Arslan Aydın, Caner Bilginer, Gün Koper, Hüseyin Köroğlu, Enes Mazak, Ertuğrul Postoğlu, Cengiz Tangör, Zeki Yıldırım rol alıyor.

Çevirisi Özdemir Nutku, sahne – ışık tasarımı ve müziği Cem Yılmazer, kostüm tasarımı ise Nihal Kaplangı’ya ait olan oyunun galası, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, İBB Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Salih Efiloğlu, İBB Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Tuncer Cücenoğlu, Yazgülü Aldoğan, Deniz Gökçer, Jülide Kural, Kadir İnanır, Nazif Uslu, Mustafa Demirkanlı, Vecdi Sayar gibi isimlerin katılımı ile gerçekleşti.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Heidi (2016) Bizim Büyük Çaresizliğimiz (2011) Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu (2015) Turu ve Sirk Maceraları - Turu: The Wacky Hen (2021) Aşk Bilmecesi - Chinese Puzzle (2014) Turnuva - The Tournament (2009)

Leave a comment