PARAMOUNT PICTURES Sunar
SEGA SAMMY GROUP İş Birliğiyle
Bir ORIGINAL FILM / MARZA ANIMATION PLANET / BLUR STUDIO Yapımı

KİRPİ SONIC

Özet: Sega’nın dünya çapında satış rekorları kıran video oyununun filmi olan Kirpi Sonic, dünyanın en hızlı kirpisinin Dünya’daki yeni evini benimsemesinin hikayesini anlatıyor. Canlı aksiyon, macera, komedi filminde Sonic ve yeni en yakın arkadaşı Tom (James Marsden) gezegeni kötü deha Dr. Robotnik’e (Jim Carrey) ve dünyaya hükmetme planlarına karşı savunmak üzere takım oluyorlar. Aile dostu filmde ayrıca Tika Sumpter ve Ben Schwartz, Sonic’i seslendiriyor.

Yapım Bilgisi: Kirpi Sonic, Sega’nın başka bir dünyadan ünlü, atılgan, mavi kirpinin yer aldığı, satış rekorları kıran global video oyunu serisine dayanan canlı aksiyon, macera komedi filmi.

Film, Sonic’in Dünya’daki yeni hayatının karmaşıklıklarını yeni bulduğu insan kankası Tom (JAMES MARSDEN) ile yönlendirirken yaşadığı talihsiz maceraları konu alıyor. Sonic ve Tom, kötü Dr. Robotnik’in (JIM CARREY) Sonic’i yakalamasını ve sınırsız güçlerini dünya egemenliği için kullanmasını önlemek için güçlerini birleştirirler. Filmde ayrıca Tom’un karısı rolünde TIKA SUMPTER ile Sonic’e sesini veren BEN SCHWARTZ da rol alıyor.

Yönetmen Jeff Fowler
Yazar Pat Casey & Josh Miller
Sega Video Oyununa Dayanmaktadır
Yapımcılar Neal H. Moritz, p.g.a, Toby Ascher, Toru Nakahara, Takeshi Ito
İdari Yapımcılar Hajime Satomi, Haruki Satomi, Masanao Maeda,
Nan Morales, Tim Miller
OYUNCULAR: James Marsden, Ben Schwartz, Tika Sumpter ve Jim Carrey
SÜRE: 1 Saat 40 Dakika

Yabancı Diyarda Bir Yabancı

Sonic, süper enerjiyle ve hızla dolu küçük bir top. Kendi deyişiyle son derece yakışıklı bir paket. Tabii ki büyük güçle birlikte güce aç kötüler de geliyor. Sonic’in koruyucusu ve dostu Uzun Pençe’nin ve sihirli bir altın halkanın yardımıyla uzaklardaki gezegeninden, Dünya denen gezegene hemen kaçması gerekmektedir. Uzun Pençe’nin genç dostuna söylediği son bilge sözleri “Asla koşmayı bırakma” Sonic’in kulaklarında her zaman çınlayacaktır.

Sonic, gezegenimizde kendisine bir yuva kurar, iyi bir hayat yaşar. Montana, Green Hills’in küçük bir kasabasındaki sıcak ve konforlu ininde, biz kirpi ininde diyelim, en sevdiği çizgi romanının (Tabii ki Flash) ve en sevdiği filminin (Speed) keyfini çıkarmaktadır. Sonic, süpersonik hızını kullanarak insan komşularından gizlenmeyi başarır çünkü bu dünya için çok fazladır. Yine de kasaba halkını her zaman gözetmekte, bir yandan da arkadaşlıklarını kazanmak için heveslenmektedir. Özellikle sabah çöreklerine olan tutkusu Sonic’in kendisine Ponçik Bey demesine neden olan kasabanın şerifi Tom ve karısı Maddie, yani nam-ı diğer Simit Hanım (etkileyici yoga pratiklerinden dolayı) ile arkadaş olmak istemektedir.
Sonic, yerel bir beysbol maçını izledikten sonra sahaya tek başına iner ve tüm pozisyonları kendisi oynar. Süper hızı ve süper eğlenceyi olağanüstü bir şekilde sergiler ama Sonic’in daha da yalnız hissetmesine yol açar. Duygularını yıkıcı ve turbo yüklü bir koşuyla dışarı aktarır. Bölgeyi elektriksiz bırakır. Ani ve geniş bir alana yayılan elektrik kesintisi ordunun ve CIA’in dikkatini çeker. Enerji kesintisinin kaynağını bulması için alışılmadık, manyak, mega dahi Dr. Robotnik’i görevlendirirler.
Robotnik, Jim Carrey için efsanevi komedi film köklerine dönmesi için bir fırsat sağlamış. Şunları söylüyor; “İnsanların sevdiği o absürd enerjiye ve Ace Ventura: Private Eye, Maske, ve Salak ile Avanak gibi filmlerin havasına girdim. Robotnik’i oynarken hiç sınır tanımadım!”
Bu arada Sonic ve Tom’un yolları, şerifin Sonic’i kulübesinde bulduğunda kazara sakinleştirici tabancayla vurmasından sonra nihayet kesişir. Ama Sonic, Tom’la sırrını paylaşınca ikili çok samimi olur ve Sonic’in artık San Francisco’daki Transamerica binasının üstünde bulunan sihirli altın halkalarını geri almak üzere bir yolculuğa çıkarlar.
James Marsden şunları söylüyor: “Tom, bu yaratıkla arkadaş olunca anlam buluyor. Epik, unutulmaz bir macera da cabası.”
Doğal olarak Robotnik sıkı bir takipte Sonic’i yakalamak ve güçlerini ele geçirmek istiyor. Ne için mi? Tüm dünyayı ve evreni kontrol altına almak için.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
David Lynch: Yaşam Sanatı - David Lynch: The Art Life (2017) Büyük Usta - The Grandmaster (2014) YULI (2019) Güven (2019)  Sonsuz Aşk - Endless Love (2014) Cadılar Bayramı - Halloween (2018)