72.KOĞUŞ’TAN İLK FOTOĞRAFLAR!
KEREM ALIŞIK VE YAVUZ BİNGÖL CEZAEVİNDE…

Yapımcılığını Kerem Alışık ve Yavuz Bingöl’in sahibi olduğu Sasin Film’in üstlendiği 72.Koğuş’un ilk fotoğrafları, hikayenin anlatıldığı dönemi en çarpıcı haliyle anlatmaya yetiyor. Çekimleri iki hafta önce başlayan ve tüm hızıyla devam eden filmde yapımcıların yanı sıra Hülya Avşar, Songül Öden, Civan Canova, Ayça Damgacı, Bülent Şakrak, Devrim Saltoğlu, Volga Sorgu ve daha birçok dev isim rol alıyor. Hikayesi gibi görüntüleriyle de seyircinin boğazında bir düğüm bırakacak olan 72. Koğuş’un çekimleri için ciddi bir inşaat yapılarak, baştan bir cezaevi yapıldı. Dönem filmi olduğu için ciddi bir sanat çalışması yapılan 72. Koğuş’ta, kostümlerden, mekana ve  aksesuarlara kadar her türlü kalem en ince ayrıntısına kadar düşünüldü.

Orhan Kemal’in önemli eserlerinden olan 72. Koğuş’un Ayfer Tunç’un kalemiyle ve Murat Saraçoğlu’nun yönetmenliğindeki sinema uyarlaması, 4 Mart 2011’de sinema izleyicisiyle beyazperdede buluşacak.

YAPIM ŞİRKETİ     : SASİN FİLM YAPIM
YAPIMCI        : YAVUZ BİNGÖL- KEREM ALIŞIK
YÖNETMEN        : MURAT SARAÇOĞLU
ESER            : ORHAN KEMAL
SENARYO        : AYFER TUNÇ
GÖRÜNTÜ YÖN.    : DEMİAN BARBA
GENEL KOOR.     : ERDEN DEMİR
SANAT YÖN.    : MUSTAFA ZİYA ÜLKENCİLER
MÜZİK        : YAVUZ BİNGÖL-FIRAT YÜKSELİR
UYGULAYICI YAP: A. LEVENT ÜNGÖR
SÜRE            : 105. DK.
VİZYON TARİHİ    : 4 MART 2011
ÇEKİM BAŞ. TAR    : 1 KASIM 2010
ÇEKİM MEKANI    : İSTANBUL  / BEYKOZ
OYUNCULAR    : YAVUZ BİNGÖL ( KAPTAN), KEREM ALIŞIK (BERBAT), HÜLYA AVŞAR (FATMA), SONGÜL ÖDEN (MERYEM),  VOLGA SORGU (TAVUKÇU), FUAT ONAN (LEŞÇİ),  AHMET MEKİN (SÜLEYMAN HOCA), OSMAN ALBAYRAK (BOŞNAK ALİ), BÜLENT ŞAKRAK (BOBİ), NURSEL KÖSE (KURU NEDİME), CENGİZ ÖZKAN (İDAMLIK MAHKUM), DEVRİM SALTOĞLU (SOREZLİ),
KEMAL BAŞER(CEZAEVİ MÜDÜRÜ), DENİZ ORAL (BAŞ GARDİYAN), AYÇA DAMGACI (KARA AYŞE), CİVAN CANOVA (KATİL HİLMİ).

FİLMİN KONUSU: Orhan Kemal’in baş yapıtlarından biri olan 72. Koğuş, insan haysiyetinin düşebileceği en dipsiz kuyunun hikayesidir. 1940’lar, 2. Dünya Savaşı’nın etkisinde kalan Türkiye’nin kıtlık yılları… Cezaevinin 72 nolu koğuşunda çeşitli suçlardan yatan Adem babalar. Onların sefaleti, acıları, insanlığa özlemi, hayata dair düşleri, çelişkileri, aşkları ve kavgaları ile bu derin çukura yuvarlanmış, en yakınını üç kuruşa vurabilecek kadar alçalmış insanların dünyası… Bir koğuşun karanlığındaki direniş ve yaşam mücadelesidir… 72. Koğuş, kalın duvarlar arasına kapatılmış insanların duvarların dışındaki akıp giden hayatla çelişkileri ve çatışmalarını yansıtır. Bir insan hikayesi olan filmde, insanlığın kaybettiği değerler bir tokat etkisiyle izleyiciye hatırlatılıyor.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Soygun Oyunu: Büyük Vurgun (2022) Çılgın Çocuklar 4D - Spy Kids - All The Time In The World 4D: Aroma - Scope (2011) Nitram (2022) Tepedeki Ev - From Up On Poppy Hill (2012) Zafere Hücum - Rush (2013) Şenlikname: Bir İstanbul Masalı (2010)

Leave a comment