KELOĞLAN ZEYTİNBURNULU MİNİKLERİ TAŞ DEVRİNE GÖTÜRÜYOR

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde her hafta sonu sahnelenen çocuk oyunlarının neşesi sürüyor. Tiyatro Bizbize’nin sahnelediği “Keloğlan Taş Devrinde” adlı fantastik çocuk oyunu, 22 Kasım Pazar günü saat 12.00 ve 15.00’de küçük izleyicilere kahkaha dolu dakikalar yaşatacak.

“Keloğlan Taş Devrinde” adlı oyunda, halk öykülerindeki saflığı ve doğruluğu kadar, zekası ve bulduğu pratik çözümlerle de bilinen masal kahramanı Keloğlan karakteriyle, çocuklara dürüstlük ve paylaşımcılık, teknolojinin bilinçli kullanılması, oyun oynama ve ders zamanlarının düzenli olması gibi sonu bir erdem ve iyilik mesajıyla biten öğütler veriliyor. Selçuk Boncukçu’nun yazdığı, Yavuz Ünlütürk’ün yönettiği “Keloğlan Taş Devrinde” adlı oyunun konusu; teknoloji devrinde yaşayan insanlar bütün iletişimlerini bilgisayarlar üzerinden yaparlarmış. Bütün vakitlerini bilgisayar başında geçirirlermiş. Bu yüzden kimse kimseyi yüz yüze tanımazmış, kimse kimseyle yüz yüze konuşmazmış, kimse kitap okumazmış ve arkadaşlık kurmazmış… Bu duruma çok üzülen Keloğlan, teknolojinin hiç olmadığı taş devrindeki insanların nasıl olduğunu merak etmiş ve bir gün taş devrine gitmeye karar vermiş. Hem oradaki insanları merak ettiği için, hem de teknoloji devrindeki bu duruma çare bulmak için. Acaba taş devrindeki insanlar kitap okuyorlar mıymış? Bilemeyiz belki de okuyorlardır…

Keloğlan’ın küçükler kadar büyükleri de öğütler veren, erdemli olmayı öğreten masalları tiyatronun büyüsüyle birleşince izleyen her yaştan izleyiciye hoş ve keyifli dakikalar yaşatıyor. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi çocuk, yetişkin herkesi masalla tiyatronun bu keyifli tadına ortak olmaya davet ediyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Jackie (2017) Parlak Yıldız - Bright Star (2010) Sivil (2014) Karabasan - Slumber (2017) Öldüren Oyun - The Friendship Game (2023) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)

Leave a comment