Kedi “APTAL” isimli şarkıları ile listelere hızlı bir giriş yaptı..

Müziğe 4 yaşında melodika çalarak başlayan Roxy Jüri Özel Ödüllü Özkan Atilla Tokcan ile aşçılık kariyerine müzik tutkusuyla son
vererek birlikte İstanbul’a gelen Ceren Taçan’dan oluşan grup “Kedi” ilk albümleri ile müzik severlerle buluşuyor.

“APTAL” isimli şarkıları ile listeleri zorluyorlar..

Müziğe 4 yaşında melodika çalarak başlayan Özkan Atilla Tokcan ,12 yaşında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı viyolonsel bölümünde kısa bir süre eğitim gördükten sonra Çankaya Anadolu Lisesi’nde öğrenim hayatını devam ettirdi. Klasik, bas ve elektro gitar çalan Tokcan, ayrıca grubun şarkılarının bestelerini de yapıyor..

Öğrencilik yıllarında çeşitli grup ve korolarda bas gitar çalarak solistlik yapan Ceren Taçan Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu. Okulun Chansons des Français korosunda gerek solo gerekse koro performanslarında Fransızca ve Türkçe aranjman şarkıları seslendiren Taçan, müzikten uzaklaştığı yıllarda bir restaurant da çok sevdiği aşçılık mesleğini icra etti..

Grubunun solisti Ceren Taçan’ın yolu 2007 yılında Özkan Atilla Tokcan ile kesiştiğinde, yeniden müzikal çalışmalarına hız verdiler. 2009 Mayıs ayında kendi bestelerinden oluşan bir albüm projesine adım atan grubun iki şarkıdan oluşan ilk single albümleri Nisan 2011’de müzik marketlerdeki yerini aldı. İlk video kliplerini Burak Ertaş yönetmenliğinde çeken grubun, “Aptal” isimli şarkısının sözleri Deniz Erten’e , müziği ve aranjesi ise Volga Tamöz’ e ait.

İşte o şarkının sözleri;

Aptal

Bak yine bir yolun sonunda başladı ayrılık
Tek yöne gitme aslında nasıl kararlıydık
Geçmişe sormaya değer mi sildiğin anları
Dönmeye kar yoksa demek ki kalbe zararlıydık.
Hem o söz ve gözlere güvenmiyormuş aşk
Silinen o izlere güvenmiyormuş aşk
Kayıyorken ellerinden arama arama
Kanıyorken en derinden yarama yarama
Bundan sonra zafer kalsın bizim olmasın
Kaybetmeyi senden öğrendim
Ve sen Aptal’sın…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Güven Bana (2023) Robinson Crusoe & Cuma (2015) Sevgisiz - Loveless (2018) Çarpıcı Kız - The Staggering Girl (2019) Pompeii (2014)

Leave a comment