Kayıp Başkan

NEW YORK TIMES, USA TODAY, WALL STREET JOURNAL ÇOKSATANI

“Köpekbalıkları dört bir yanı kuşatmıştı, kan kokusunu alan burun delikleri açılıp kapanıyordu.”

Amerika, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir tehlikeyle karşı karşıya. Dünyanın kaderini değiştirebilecek bir saldırının eşiğinde olan Amerikan siyasi erkinin en tepesindeki, kısa bir süre önce eşini kaybeden Başkan Duncan ise şüphelerin odağında. Belirsizlik ve korkunun hızla yayıldığı ülkede dedikodular süratle artıyor: Bir siber terör saldırısı mı gerçekleşecek? Başkanlık makamına yakın isimlerden biri düşmana bilgi mi sızdırıyor? Ortadan kaybolan Başkan Duncan ölüm döşeğinde mi yoksa tam anlamıyla bir ruhsal çöküş mü yaşıyor?

Amerika’nın yaptıkları ve yapmadıklarıyla tartışmalı başkanlarından Bill Clinton ile kitapları onlarca dile çevrilen James Patterson’dan Kayıp Başkan, her hamlesiyle milyonlarca insanın kaderine karar vermesi
gereken ve rakipleri tarafından etrafı sarılmış birinin, kişisel hayatının en zor döneminde ülkesini kurtarmaya çalıştığı üç günü anlatıyor.

Sadece başkanlık görevini yerine getirenlerin yaşayacağı tecrübelere ve bilgilere hâkim bir isim ile tecrübeli bir yazarın elinden çıkabilecek Kayıp Başkan krizin eşiğindeki dünyamızda bıçak sırtı bir serüven.

“İktidar ve siyasetin saklı koridorlarında, karşı konulamaz, nefes kesici bir yolculuk.” – Michael Connelly

“İddialı ve çılgınca ilgi çekici.” – New York Times Book Review

“Olay örgüsü kusursuz… Üslubu tam kıvamında.” – Sunday Times

Çevirmen: Aslıhan Kuzucan

Akıl ve Tutku

“Jane Austen’ı sekiz yaşınızda okuduğunuzda toplumsal ayrıntıları anlamayabilirsiniz ama o titiz lisan ve hassasiyete doyarsınız, önemli olan da budur.” – Lauren Groff

Jane Austen’ın ilk romanı Akıl ve Tutku, 1811’de yazarın ismini taşımayan bir kapakla, “bir hanımefendi tarafından” imzasıyla yayımlanmıştı.
Austen ilk taslağında bir dizi mektup olarak kaleme alıp daha sonra nihai biçimine karar vererek tekrar yazdığı, en bilinen eserlerinden olan bu romanında 1700’lü yılların değer yargılarının gölgesindeki evliliğin,
sosyal statünün, gerçek aşkın tabiatına dair, belki de asla eskimeyecek bir hikâye anlatıyor.

Marianne Dashwood duygularını saklamayan biridir, kız kardeşi Elinor ise toplumsal kurallara karşı daha dikkatlidir. Dashwood’lar, eşini kaybeden anneleriyle beraber, büyüdükleri yerden taşınıp daha mütevazı bir yere, uzak akrabaları John Middleton’ın sahibi olduğu bir mülke taşınırlar.
Marianne, kız kardeşinin uyarılarına rağmen Middleton’a âşık olur.
Elinor’un sevdiği erkek ise bir başkasıyla evlenecektir. Kız kardeşlerden birinin uçarılığı, diğerinin ise metanetli mizacı ikisinin de mutlu bir hayata ulaşmasına yetmeyecektir. İki kadının da kalpleri ve mantıklarının ötesinde bir başka yol bulması gerekmektedir.

Çevirmen: Başak Bekişli

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Son Hava Bükücü - The Last Airbender (2010) Tanah (2022) Logan: Wolverine (2017) Yolcular / Passengers (2009) Ya Aşk Olmasaydı? - The Opposite Of Love (2012) Pi: Sonsuzluk (2022)