KASIMDA BAŞKA SİNEMA 9 YAŞINDA!

Ulusal ve uluslararası bağımsız filmlerin gösterilmesi için mekân ve imkan yaratma hedefiyle 1 Kasım 2013’te 2 şehirde toplam 4 salonda faaliyet göstermeye başlayan Başka Sinema, Kasım 2022 itibarıyla 22 şehirde toplam 39 salonda, yaklaşık 500 film ile 4 milyon kadar seyirciye ulaştı! Başka Sinema 9. yılında da Bize Her Gün Festival demeye devam ediyor!

Başka Sinema, Cannes Film Festivali başta olmak üzere çeşitli dünya festivallerinde yer alan; Bebek Servisi / Broker, İlgi Manyağı / Sick of Myself, Kutsal Örümcek / Holy Spider, Korsaj / Corsage, Öğle Güneşinde Yıldızlar / Stars at Noon, Çaykovski’nin Karısı / Tchaikovsky’s Wife gibi yapımları ve çok daha fazlasını yeni vizyon döneminde seyircilerle buluşturacak.

Yönetmen Kristoffer Borgli ve Dünyanın En Kötü İnsanı filminin yapımcılarından Andrea Berentsen Ottmar imzalı İlgi Manyağı / Sick of Myself; 1 Kasım’da Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek ön gösterim ve Altyazı tarafından düzenlenecek parti sonrası 4 Kasım’da sinemalarda olacak. Aynı hafta Artist filmi ile tanıdığımız Michel Hazanavicius’tan Cannes Film Festivali’nin açılış filmi olan Kestik! / Final Cut! seyirciyle buluşacak. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma bölümünde En İyi Film Ödülü ve Sundance Film Festivali Dünya Sineması bölümünde En İyi Yönetmen Ödülü’ne layık görülen ve Ukrayna’nın Oscar adayı olan Klondike ise 11 Kasım’da sinemalarda olacak. 18 Kasım’da ise 2020 Antalya Film Forum’da Uzun Metraj Kurmaca Work in Progress ve Başka Sinema Dağıtım ve Promosyon Ödülü’nü kazanan Sabırsızlık Zamanı beyaz perdede yerini alacak.

BAŞKA SİNEMA ROTA: DİYARBAKIR

Başka Sinema’nın yeni rotası belli oldu! 24-27 Kasım tarihleri arasında ulusal ve uluslararası ödüllü yeni filmlerden kült haline gelmiş klasiklere yer veren 14 filmlik geniş bir seçki ile Mordem Sanat’ta gerçekleşecek Başka Sinema Rota: Diyarbakır şehirde adeta bir festival havası estirmeye hazırlanıyor. Etkinliğin açılış filmi ise Emin Alper’in merakla beklenen filmi Kurak Günler olacak.

BAŞKA ÇARŞAMBA

Başka Çarşamba Kasım ayında, İstanbul, Ankara ve İzmir için 2 Kasım Ön Gösterim: Korsaj, 9 Kasım Kült Film: Diğerleri, 16 Kasım Ön Gösterim: Sabırsızlık Zamanı ve 23 Kasım Ön Gösterim: Kutsal Örümcek ile seyircilerle buluşuyor.

Haftalık Başka Çarşamba gösterimi olan şehirlerde de Bebek Servisi, İlgi Manyağı, Klondike ve Sabırsızlık Zamanı yer alıyor.

Seans ve salon bilgileri için www.baskasinema.com ‘u ziyaret etmeyi, ya da Instagram, Twitter ve Facebook üzerinden Başka Sinema’nın sayfalarını takip etmeyi unutmayın.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Evlat - The Son (2023) Fırtına / Bahoz (2008) Son Cellat (2008) Bahçemdeki Ateş Böcekleri / Fireflies in the Garden (2008) Mezeci Çırağı (2017) Psikolojik gerilim filmi