Prodüksiyon Bilgisi

MICHAEL FASSBENDER (X-Men serisi) başrolünde yer aldığı Kardan Adam filminin oyuncu kadrosunda REBECCA FERGUSON (Mission: Impossible—Rogue Nation), CHARLOTTE GAINSBOURG (Independence Day: Resurgence), CHLOË SEVIGNY (American Horror Story), VAL KILMER (Heat) ve Oscar ödüllü Academy Award® J.K. SIMMONS (Whiplash). Dehşet veren gerilim filminin yönetmeni TOMAS ALFREDSON (Let the Right One In, Tinker Tailor Soldier Spy). Film, NESBØ’nun dünya çapındaki çok satan kitabına dayanmaktadır.
Kendini “Kardan Adam Katili” olarak adlandıran ve av mekanı olarak dondurucu bir manzarayı seçen sosyopat, metodik ve akıl almaz yeteneklerini göstermek için bir kişiyi hedef almıştır; Seçkin suç timinin baş dedektifini. Polis Bey, size bütün ipuçlarını verdim” gibi kurnaz ve basit yemler atarak hasta oyununu oynamaya layık bir rakip bulmak için yalvarır.
Dedektif Harry Hole (Fassbender) için, kış mevsiminin ilk karında genç bir kadının öldürülmesi, yetki alanındaki olağan bir cinayet vakasıdır. Kardan Adam, soruşturmanın başından itibaren iğneleyici sözleriyle kendisini hedef almış ve şiddet dolu her yeni cinayette de almaya devam etmektedir.
Uzun süredir ölmüş olduğu sanılan bir seri katilin yeniden harekete geçmiş olmasından korkan dedektif, zeki Katrine Bratt (Ferguson)’i onlarca yıllık kapanmamış vakalarla acımasız yeni vakalar arasında bağ kurması için görevlendirir. Bunu başarırlarsa ve Kendilerini kim bilir ne zamandır gizli gizli izleyen psikopatı ortaya çıkaracaklardır. Başaramazlarsa akıl almaz şeytan bir sonraki kar yağışında tekrar saldırıya geçecektir.
Kardan Adam’ın yapımcıları Working Title’dan TIM BEVAN ve ERIC FELLNER (The Theory of Everything, Les Misérables) ile PIODOR GUSTAFSSON (The Wife, Border) ve ROBYN SLOVO (Tinker Tailor Soldier Spy, The Two Faces of January).
Alfredson’a Oscar ödüllü görüntü yönetmeni DION BEEBE (Memoirs of a Geisha, Movie) öncülüğünde başarılı bir kamera arkası ekibi eşlik ediyor. Ekipte; yapım tasarımcı MARIA DJURKOVIC (The Imitation Game, Mamma Mia!); üç kez Oscar ödülü alam editör THELMA SCHOONMAKER (The Departed, The Aviator, Raging Bull) ve Oscar ödüllü editör CLAIRE SIMPSON (Platoon, The Constant Gardener), besteci MARCO BELTRAMI (The Hurt Locker, 3:10 to Yuma). Senaryo yazarları PETER STRAUGHAN (Tinker Tailor Soldier Spy, The Debt), HOSSEIN AMINI (The Wings of the Dove, Drive) ve SØREN SVEISTRUP (Forbrydelsen, TV’den The Killing).
Bir Working Title yapımı—Another Park Film işbirliğiyle—gerilim filminin idari yapımcıları Oscar ödüllü MARTIN SCORSESE (The Departed, Gangs of New York, Raging Bull), Alfredson, AMELIA GRANGER (Tinker Tailor Soldier Spy, The Debt), LIZA CHASIN (Love Actually, Baby Driver) ve EMMA TILLINGER KOSKOFF (The Departed, The Wolf of Wall Street).
Kardan Adam filminin tamamı Norveç şehirleri Oslo, Bergen ve Rjukan bölgelerinde çekilmiştir.

Universal Pictures sunar—Perfect World Pictures işbirliğiyle—Bir Working Title yapımı, with Another Park Film işbirliğiyle, bir Tomas Alfredson filmi: Michael Fassbender Kardan Adam filminde, oyuncular Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Chloë Sevigny ile Val Kilmer ve J.K. Simmons. Gerilimin oyuncu seçimi sorumlusu Jina Jay, müzikler Marco Beltrami. Kurgu Thelma Schoonmaker, ACE, Claire Simpson ve yapım tasarımcı Maria Djurkovic. Kardan Adam’ın görüntü yönetmeni Dion Beebe, ACS, ASC, ortak yapımcısı Richard Hewitt. Filmin idari yapımcıları Martin Scorsese, Tomas Alfredson, Amelia Granger, Liza Chasin, Emma Tillinger Koskoff. Yapımcıları Tim Bevan, Eric Fellner, Piodor Gustafsson, Robyn Slovo. Filmin senaryo yazarları Peter Straughan ve Hossein Amini ve Søren Sveistrup.
Kardan Adamı’ın yönetmeni Tomas Alfredson. © 2017 Universal Pictures. www.thesnowmanmovie.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Büyük Usta - The Grandmaster (2014) Mommy (2015) Kolonya Cumhuriyeti (2017) HIGH LİFE (2019) Rambo Son Kan - Rambo: Last Blood (2019) Vücut (2012)