TÜRK SİNEMASINDAN DEV YAPIT

KARA MURAT EFSANESİ GERİ DÖNÜYOR!

KARA MURAT Mora’nın Ateşi adlı film SİNEMA İZLEYİCİSİYLE BULUŞACAK!

KARA MURAT Mora’nın Ateşi’nin FRAGMANI SİNEMALARDA!

Yıllarca çizgi romanları sevilerek okunan ve daha önce sinema filmleri yapılan Kara Murat, yeni ve modern teknolojinin nimetlerinden yararlanılarak geri dönüyor. Fransız aktör ve kareografist Cyril Raffaelli aksiyon kareografisi danışmanlığında çekilen filmin fragmanı çok yakında sinemalarda gösterime girecek.

Başrolde Fatih Usta’nın Kara Murat’ı oynadığı filmin fragman çekimleri yapıldı, seti ise haziran ayında start alacak. Dünya çapında satış ve pazarlaması, Centre Media ve Şebeke Creative Team yürütülecek olan Kara Murat Mora’nın Ateşi, Türkiye’de Aralık 2011’de Pinema Film’in dağıtımıyla sinema izleyicisine ulaşacak

Çekim teknikleri ve aksiyon sahneleri ile büyük ilgi toplanması beklenen filmin fragman çekimleri bir haftada tamamlandı ve sette oyuncular dahil 150 kişilik bir ekip görev aldı. Filmin oyuncu kadrosunun seçimi, yapım şirketi tarafından büyük bir titizlikle yürürtülürken,  tüm teknik hazırlıklar tamamlanmış durumda.

Rahmi Turan tarafından yaratılan tarihi bir kahraman olan Kara Murat, Fatih’in fedaisi Kara Murat olarak da anılmaktadır. Osmanlı İmparatoru Fatih Sultan Mehmet döneminde geçen maceralarında iyilerin yanında kötülerin karşısında yer alan Kara Murat, ilk olarak 1971 yılında Günaydın gazetesinde okuyucuyla buluşmuştu. 1974 yılından itibaren haftalık dergi olarak yayınlanmaya başlanan Kara Murat’ın daha sonraları başrollerini Cüneyt Arkın oynadığı bir çok filmi çekildi.

FİLMDEN NOTLAR:

Oyuncu Sayısı: Aksiyon sahnelerinde 600 sporcu yer alacak.

Kostüm: Tarihi bir karakter olan Kara Murat Mora’nın Ateşi için 800 ayrı kostüm tasarlandı ve şu an dikimleri gerçekleştiriliyor.

Teknik Altyapı: Teknik olarak Hollywood’un son sistemi kullanılıyor. ARRİ D-21 kamera, birçok slowmotion sahnelerinin kullanılacağı filmde bir tane de Phantom kamera  ve Anamorphic lensler kullanılıyor.

Avatar filminin finish edit’in yapıldığı Quantel Pablo 4 K Color Grading sistem kullanılmaktadır…

Filmin Tarzı: Aksiyon sahneleriyle 300 Spartalı, Spartacus ve Robin Hood tadında bir film izlenecek.

Kara Murat filminin başrol oyuncusu Fatih Usta’nın, 25 yıllık spor deneyimi bulunmaktadır. Usta, Martial Arts (aksiyon starı) oyunculuk sisteminin öncülüğünü yaparak, Kara Murat filmiyle yeni yetişen genç aktörlerin önünü açmayı planlamaktadır.

Fransız aktör ve kareografist Cyril Raffaelli filmin aksiyon kareografisini ve danışmanlığını yapıyor.

Kara Murat filminin çekimleri haziran ayında Trabzon’da başlayacak.

FRAGMAN LİNKİ:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Tehlikeli Oyun - Beyond The Reach (2015) Hababam Sınıfı Yeniden (2019) Dheepan (2015) Yakışıklı Prens - Charming (2018) Vahşiler - Savages (2012) Hayatının Seçimi - The Ledge (2012)

Leave a comment