ENKA’DA
GERÇEK KOMEDİ:
“KAPLUMBAĞALAR ŞİŞMANLAMAZ ÇÜNKÜ KABUKLARI VARDIR”

Çeyrek asrı geride bırakan ENKA Kültür Sanat etkinlikleri; Bulu Tiyatro’nun tek kişilik oyunu “Kaplumbağalar Şişmanlamaz Çünkü Kabukları Vardır” ile devam ediyor! Merve Engin’in yazıp, yönetip, oynadığı oyun; 28 Şubat 2013, Perşembe akşamı saat 20:30’da ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’nda seyirciyi kahkahaya boğacak.

“25. Yılda Hayallerin Gücü Adına”  sloganıyla yola çıkan ENKA Kültür Sanat Buluşmaları; Bulu Tiyatro’nun tek kişilik oyunu “Kaplumbağalar Şişmanlamaz Çünkü Kabukları Vardır”ı konuk ediyor. Gerçek bir hayat hikâyesinden uyarlanan ve Merve Engin’in yazıp, yönetip, oynadığı oyunda; genç bir kız, okulu, annesi, sevgilisi, kiloları ve kafasına takılan her şeyiyle seyirciyi kahkahaya boğuyor.

“Kaplumbağalar Şişmanlamaz Çünkü Kabukları Vardır”, duvarlarında “Bazı kızlar çok güzel” yazılarının yer aldığı bir oturma odasında geçiyor. Kilolarıyla başı dertte olan genç bir kızın, “Peki, hangi kızlar daha güzel?” “Kime göre daha güzel?” gibi sorulara cevap aradığı oyun; güldürürken düşündürmüyor aksine yaşananların ne kadar komik olduğunu vurguluyor. Aynı zamanda tüm dayatmaların ve diretmelerin ortasında, insana ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatan “Kaplumbağalar Şişmanlamaz Çünkü Kabukları Vardır” sadece kadınları değil, herkesi yakından ilgilendiren bir oyun.

ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda koltuk sayısının sınırlı ve yerlerin numarasız olması nedeniyle, rezervasyon yaptırılması öneriliyor. Dileyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19:00’da Taksim – AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’ndan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM’ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yakışıklı Prens - Charming (2018) Vahşi Dostum - Mia et le Lion Blanc - Mia and the White Lion (2020) Kasa: Büyük Soygun - Way Down (2022) Düzenbazlar - The Hustle (2019) Karlar Kralı Norm 3: Aile Tatili - Norm of the North: Family Vacation (2023) Hatıraların Masumiyeti: Orhan Pamuk’un Müzesi – İstanbul - Innocence of Memories (2016)

Leave a comment