Mark Tonderai’nin yazıp, yönettiği Kapan, kendimizin dışındakilerden yani “öteki”lerden
korktuğumuz, şüphe ettiğimiz, kendimizi tüm kötülüklerden kollamak adına paranoyak birer insan olarak dolaştığımız günümüz dünyasında, sanki bugün ya da yarın gazetelerin üçüncü sayfalarında okuyabileceğimiz kadar gerçek bir konuyu işliyor.

Etrafta Kimse Yoksa İş Başa Düşer. .

Kevin Bacon’ın oynadığı Death Sentence / Ölüm Emri (James Wan, 2007) de, polislerin
yetersiz kaldığını ve işin başa düştüğünü anlatan, yüksek dozda gerilim içeren bir
filmdir. O filmi sevenlerin, bu filmi de heyecanla seyredeceklerinden hiç şüphem yok. Zakes Abbott, gecenin bir vakti kız arkadaşı Beth ile otobanda arabasını sürer. Ancak
Zakes, girmesi gereken kavşağı kaçırınca, bir kamyona çarpmadan dönmeyi kıl payı atlatır. O esnada kamyonun arka kapağı aralanır ve içeride, yardıma muhtaç, çıplak bir kadın görürler. İkisi de, panikten ne yapacağını şaşırır. Zakes, poster asmak için mola verdiği istasyonlardan birinde, tartışmaları sonucu Beth tarafından terk edilir. Beth’e, onu eve bırakmak için arabada bekleyeceğini söyleyen Zakes, Beth gelmeyince endişelenir. Biraz ileride duran kamyonun, içinde çıplak kadın gördüğü kamyon olduğunu fark edince, Beth’i aramak için içeri girer. Tuvaletleri, kafeteryayı, her yeri tırım tırım arayan Zakes, dışarı çıktığında yerde Beth’in kolyesini görür. . .

Sevginin Gücü
Sevginin, bir insana yaptırabildikleri sonsuzdur. Zakes’in de Beth’e olan sevgisi,
Zakes’i, ölümle burun buruna getirir. Kız arkadaşı Beth’in peşine düşen Zakes kendini,
kamyon şoförü ile bir kedi fare oyununun içinde bulur. Adeta bir ölüm kalım yarışı içinde olan Zakes, korkularının üzerine gidiyor ve sınırlarını olabildiğince zorluyor.
Koltuklarınıza kilitlenerek ve filmin başından sonuna kadar nefesinizi tutarak,
izleyebileceğiniz bir film.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Tepedeki Ev - From Up On Poppy Hill (2012) Eski Dostlar - Stand Up Guys (2013) Ölümcül Oyun - Ich Seh Ich Seh – Goodnight Mommy (2016) Vecide - Wadjda (2014) Kar Beyaz (2011) Mutlak Adalet (2014)

Leave a comment