Türkiye’deki yapımcılığını Az Celtic Films’in üstlendiği, Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi’nin Aragorn’u Vigo Mortensen ve Spiderman serisinden tanıdığımız Kirsten Dunst’ın başrolünde oynadığı Two Faces of January (Ocak Ayının İki Yüzü) filminin çekimleri Fatih’te yapılacak Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ülkemizin tanıtımına katkısı olacak yapımlara elimizden gelen desteği veriyoruz, dedi.

22 Ekim – 14 Kasım tarihleri arasında Fatih’te yapılacak çekimlerde, Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı önü ve çevresi, Yeni Cami önü ve çevresi, İstanbul Üniversitesi, Mercan ve çevresi, Rüstem Paşa Cami ve çevresi gibi mekanlar kullanılacak.
Dünyaca ünlü yazar Patricia Highsmith’in aynı adlı romanından uyarlama olan Gümüş Hançer Ödüllü bu eser, üç kişinin Yunanistan ve Istanbul’da polisten kaçarken yaşadıkları gerilimli serüveni konu alıyor. Psikolojik macera türündeki bu filmin yapım şirketi Working Title (Ingiltere) daha önce de ülkemizde çekilen “Köstebek” adlı filmin (3 Oscar adayı) yapımcısıydı.

Tarihi Yarımada Fatih, tarihi eserleri, sokakları, eski evleri, yapıları ve geçmişin seslerini fısıldayan havasıyla film setleri için aranılan bir ortam.
Türk dizilerinin ve sinema yapımlarının büyük bir bölümünün çekildiği Fatih’e şimdi de Hollywood göz dikti.  Daha önce Ben Affleck’in başrolünde olduğu Argo, Liam Neeson’ın oynadığı Taken 2, Daniel Craig’in başrolünde olduğu James Bond Skyfall filmlerinin çekimleri Tarihi Yarımada’da yapılmıştı.
Yapımcılar genellikle Fener-Balat, Sultanahmet-Ayasofya, Süleymaniye, Kapalıçarşı, Zeyrek ve Eminönü gibi tarihi dokunun yoğun olduğu bölgelerde çekim yapmak istiyorlar. Bölge bu yıl da yerli sinema ve diziler kadar yabancı dizilerden ve Hollywood‘dan da büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Film Adı: Two Faces of January (Ocak Ayının iki yüzü)
Yönetmen: Hoss Amini
Yapim Şirketi: Zelus Pictures Ltd. / Working Title
Yapımcı: Robyn Slovo
Oyuncular: Vigo Mortensen, Kirsten Dunst

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Dürüst Hırsız - Honest Thief (2020) Acı Reçete - Side Effects (2013) Ayın Karanlık Yüzü: Hitler'in Çocukları - Iron Sky: The Coming Race (2019) Ekümenopoli - Ucu Olmayan Şehir (2012) Haziran Yangını (2015) Dali Diyarı - Daliland (2023)

Leave a comment