MANDIRA FİLOZOFU

Tür: Komedi
Süre: 105 Dakika
Yapım Yılı: 2014
Yönetmen: Müfit Can Saçıntı
Oyuncular: Müfit Can Saçıntı, Rasim Öztekin ve Ayda Aksel
Ses: Türkçe 5.1 / 2.0
Altyazı: İngilizce
Ekran: 1.85 Geniş Ekran
Ekstralar: Fragman, Kamera Arkası Belgeseli, İzleyici Görüşleri, Klip “Karşıyım”,  Klip “Benim Adım Mandıra Filozofu”, Filmden Kareler
DVD Barkod: 8697762827871
Lisans Sahibi: Mint Prodüksiyon
Sınıflandırma: Olumsuz Örnek / 7+
Mustafa Ali’nin içinde yaşadığı dünya düzenine karşı koyduğu tavır, onu Muğla’nın Çökertme köyünün yakınlarında, ıssız bir kulübede yaşamaya kadar götürür. Felsefe bölümü mezunu olan Mustafa Ali burada doğayla iç içe, modern hayatın getirisi olan her şeyden uzak bir yaşam sürer ve zamanının tamamına yakınını kitap okuyarak geçirir. Çalışmaya ise kesinkes karşıdır. Cavit ise kurnaz ve çalışkan bir işadamıdır ve yeni projesi için Çökertme köyüne gelir. Amacı Mustafa Ali’nin sahip olduğu araziyi satın alıp yerine kazanç getirecek bir butik otel yaptırmaktır. Ne var ki İstanbul’dan gelen bu beklenmedik konuğun hayatı Mustafa Ali ile tanıştıktan sonra eskisi gibi olmayacaktır.

Birol Güven’in senaryosunu yazıp Müfit Can Saçıntı’nın yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Müfit Can Saçıntı ve Rasim Öztekin paylaşıyor.

HALAM GELDİ

Tür: Dram
Süre: 101 Dakika
Yapım Yılı: 2014
Yönetmen: Erhan Kozan
Oyuncular: Burçin Terzioğlu, Miray Akay ve Tunç Oral
Ses: Türkçe 5.1/2.0
Altyazı: English, French, German, Dutch
Ekran: 1.85 Geniş Ekran
Ekstralar: Kamera Arkası, Halam Geldi Film Müziği – “Çeyiz Türküsü” – Sebahat Akkiraz,  Sinema Fragmanı
DVD Barkod: 8697762827819
Lisans Sahibi: Sami Dündar / Doğa Yap.
Sınıflandırma: Olumsuz Örnek / Şiddet / 13+
Üç çocuk, üçü de Diyarbakırlı, üçü de 13 yaşında, üçü de kaderine tutsak yol arkadaşları…
Çözüldükçe karışan bir törenin, ÇOCUK GELİNLERİN hikâyesi bu…

Yaşanmış bir hikâyeyi konu alan film, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ezan seslerine kilise çanının, Türk müziğine Yunan ezgilerinin eşlik ettiği, Diyarbakırlı Türklerle Kıbrıslı Türklerin bir arada yaşadığı sınır köyü Akıncılar’da geçiyor.

Çocuk gelinlerin uzaktan uzağa seyrettiğimiz dramını ve akraba evliliğinden doğan engelli çocukların yaşamını anlatırken, aynı zamanda Kıbrıs’ın kuzeyi ve güneyi arasındaki sınır sorununu da insani yönleriyle ele alışıyla ön plana çıkıyor.

AŞK OYUNU

Tür: Romantik Komedi
Süre: 86 Dakika
Yapım Yılı: 2014
Yönetmen: Umut Yüksel
Oyuncular: Kemal Uçar, Pınar Göktaş ve Ebru Öztürk
Ses: Türkçe 5.1/2.0
Altyazı: İngilizce
Ekran: 1.78 Geniş Ekran
Ekstralar: Fragman, Kamera Arkası, Set Fotoğrafları
DVD Barkod: 8697762827833
Lisans Sahibi: Yükselen Prod.
Sınıflandırma: Genel İzleyici Kitlesi
Aslen Bolu Mengenli olan Cevat, İstanbul’daki bir İtalyan restoranında profesyonel aşçılık yaparak hayatını kazanmaktadır. Babası Ekrem’i bir süre önce kaybetmiş olan Cevat, bir gece onu rüyasında görür. Ekrem, oğlu Cevat’a Galatasaray’ın oynayacağı gelecek maç ve şampiyonluğa giden yol için bazı tüyolar verir. Cevat hemen ertesinde arkadaşlarını toplayıp işe koyulur. Ancak Cevat ve arkadaşlarının planlarında hiç olmayan bir olay başlarına gelecek; bu olay genç aşçıyı, hayatı ve ilişkisi arasında kalacağı bir maceraya sürükleyecektir…

Senaryosunu Umut Yüksel ve Ezgi Yüksel’in birlikte yazdığı, yönetmenliğini ise Umut Yüksel üstlendiği komedi türündeki filmin başrolünde Kemal Uçar yer alırken, oyuncu kadrosunda kendisine Pınar Göktaş, Lemi Filozof, Dilşah Demir, Bahtiyar Engin ve televizyonun renkli simaları olan Suzan Kardeş ile Ali İhsan Varol gibi pek çok başarılı isim eşlik ediyor.

MC DANDİK

Tür: Komedi
Süre: 100 dakika
Yapım Yılı: 2013
Yönetmen: Ragga Oktay, Cem Yaz
Oyuncular: Ragga Oktay Zerrin Arkan ve Tümer Tilmaç
Ses: Türkçe 5.1 / 2.0
Altyazı: İngilizce
Ekran: 2.35 Geniş Ekran
Ekstralar: Yok
DVD Barkod: 8697762827864
Lisans Sahibi: Paprika Film
Sınıflandırma: Olumsuz Örnek / 13+

Öksüz ve yetim bir çocuk olarak büyüyen Dandik, hayatı boyunca çeşitli sorunlarla karşılaşmış ve herbirini tek başına halletmeyi başarmıştır. Bir gün seneler önce kaybettiği çocukluk aşkı Aslı ile karşılaştığında ise hayatı değişir. Dandik, aşkının peşinden gitmeye kararlıdır ancak karşısında beklenmedik bir düşman bulur. Bu kötü adamı alt etmeye çalışırken çeşitli zorluklar ve engellerle karşılaşır fakat aşkından vazgeçmeyi bir an bile aklından geçirmez. Dandik’in tek isteği mutlu bir hayat kurmaktır ve bu yolda tek yardımcısı en yakın arkadaşı Fiko olacaktır.

Yönetmenlik koltuğu ve senaryo aşamasında Ragga Oktayve Cem Yaz ikilisinin bulunduğu filmin oyuncu kadrosunda Ragga Oktay, Zerrin Arıkan, Sümer Tilmaç ve Lemi Filazof gibi isimler bulunuyor.

OCULUS – GÖZ

Tür: Korku
Süre: 104 Dakika
Yapım Yılı: 2014
Yönetmen: Mike Flanagan
Oyuncular: Karen Gillan, Brenton Thwaites ve Katee Sackhoff
Ses: İngilizce 5.1 / Türkçe 2.0
Altyazı: Türkçe
Ekran: 1.85 Geniş Ekran
Ekstralar: Kamera Arkası
DVD Barkod: 8697762827796
Lisans Sahibi: D Productions / Focus
Sınıflandırma: Olumsuz Örnek / Korku / 15+

Çocukluğunda büyük bir travma yaşayan Kaylie, yıllarca erkek kardeşi Tim’in ailesini öldürdüğü iddiasıyla karşı karşıya kalmıştır. Aralarının düzelmesi için çabalasalar da sanki yine de bir şeyler yolunda gitmemektedir.  Çevresindeki herkes, ailelerini Tim’in öldürdüğünden emin gibidir fakat Kaylie’ye göre ailesini katleden, erkek kardeşi Tim değil, doğaüstü bir varlıktır. Kime ait olduğu bilinmeyen, kendisine bakan kişiyi ele geçirebilme özelliğine sahip olan antika bir ayna, Kaylie’nin şüphelerinin merkezine oturur.

Kaylie hem cinayetin sebebiyle yüzleşmek hem de erkek kardeşinin adını temize çıkarabilmek için kendisini tehlikenin göbeğine atar!

Umut Yüksel

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kurtarıcı - Extraction (2016) Dedemin Fişi (2016) Oyuncu - Gamer (2009) Paris’te Bir Hafta Sonu - Starred Up (2014) Şampiyonlar - Campeones (2019) Yumurtalar Firarda: Afrika Macerası - Un Rescate de Huevitos - Little Eggs: An African Rescue (2023)

Leave a comment